Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: “ΟΧΙ στις απολύσεις στον ΟΤΕ”

Published

on

Ανακοίνωση για τις απολύσεις στον ΟΤΕ εξέδωσε ο Τομέας Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας πως «άλλη μια δίσεκτη χρονιά ξεκίνησε για τους εργαζόμενους».

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η γραμματεία του τομέα εργασίας του Κινήματος Αλλαγής: «η διοίκηση του ΟΤΕ έστειλε Πρωτοχρονιάτικα μήνυμα αυθαιρεσίας και ετσιθελισμού. Απέλυσε πέντε εργαζόμενους γιατί απλώς αποφάσισε να αναθέσει σε εξωτερική εταιρεία την φύλαξη των εγκαταστάσεων. Και μόλις την τελευταία στιγμή ανακάλεσε και την απόλυση ενός ακόμη εργαζόμενου που προστατεύεται από τον συνδικαλιστικό νόμο».

«Και όλα αυτά:

ανεξαρτήτως της υψηλής κερδοφορίας,
παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε στο μισό, από 10% σε 5%, την φορολογία στα μερίσματα (ενώ είχε προηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ που την μείωσε από 15% σε 10%),
καίτοι οι εργαζόμενοι του ομίλου στήριξαν την απασχόληση με τίμημα μείωση των αποδοχών τους κατά 9,5% σε μέσα επίπεδα (ρήτρα μη απόλυση στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας)!», αναφέρει η ανακοίνωση
Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει πως «στηρίζει την προσπάθεια της ΟΜΕ/ΟΤΕ για ανάκληση των απολύσεων και θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας. Το Υπουργείο Εργασίας οφείλει να παρέμβει άμεσα, ιδιαίτερα από την στιγμή που παραβιάζονται οι συμφωνίες για την προστασία της απασχόλησης».