ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Mεγάλη συμμετοχή – Πολλά τα μηνύματα για τα Τέμπη (ΦΩΤΟ+ VIDEO)

Σήμερα, Κυριακή 9 Μαρτίου 2025, η Αθήνα φιλοξένησε τον 13ο Ημιμαραθώνιο της, μετατρέποντας το κέντρο της πόλης σε μια μεγάλη αθλητική γιορτή. Περίπου 25.000 δρομείς, από επαγγελματίες αθλητές μέχρι ερασιτέχνες, οικογένειες και άτομα με αναπηρία, συμμετείχαν στους διάφορους αγώνες της διοργάνωσης.
VIDEO:
Στον κύριο αγώνα του Ημιμαραθωνίου, ο 19χρονος Ρουμάνος αθλητής Λούκα Ντράγκος Ποπ κατέκτησε την πρώτη θέση με χρόνο 1:04:49, σημειώνοντας νέο ρεκόρ διαδρομής. Ακολούθησε ο Ντάριο Ιβανόβσκι από τη Βόρεια Μακεδονία με 1:05:19, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Έλληνας Νίκος Σταμούλης με 1:05:34, βελτιώνοντας το προσωπικό του ρεκόρ και κατακτώντας τον τίτλο του πανελληνιονίκη.
Στις γυναίκες, η Αναστασία Μαρινάκου αναδείχθηκε νικήτρια με χρόνο 1:14:16, επίσης σημειώνοντας νέο ρεκόρ διαδρομής. Δεύτερη τερμάτισε η Μαρινέλα Νίνεβα από τη Βουλγαρία με 1:14:45, και τρίτη η Ειρήνη Τσουράκη με 1:17:27.
Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων ΟΠΑΠ, ο Ορφέας Ιωάννου επικράτησε με χρόνο 14:55, σημειώνοντας νέο ρεκόρ διαδρομής, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Αναστασία Μπάλλα.
Η φετινή διοργάνωση είχε και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς πολλοί δρομείς έστειλαν μηνύματα μνήμης για τα 57 θύματα του πρόσφατου δυστυχήματος στα Τέμπη, κρατώντας πανό και φορώντας φανέλες με σχετικά συνθήματα.
Η επιτυχία του 13ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας αποδεικνύει την αυξανόμενη δημοτικότητα του δρομικού κινήματος στη χώρα μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, με την ελπίδα για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και ενέργεια!