ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με 200 ευρώ το μήνα επιβιώνεις», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης. -Τι να τα κάνει κανείς τα “tweet” της Μανωλίδου;

Γιατί να “επιστρατεύσει” κανείς fake tweet της Μανωλίδου -όπως προέκυψε αργότερα- ενώ έχεις τον ίδιο τον Άδωνι Γεωργιάδη να τα λέει επίσημα απο μόνος του;

 

Εύλογα ερωτηματικά αλλά και αντιδράσεις έφεραν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, σε εκπομπή του OPEN. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αφού ξεκαθάρισε ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» για την 13η σύνταξη και τον κατώτατο μισθό, σε άλλο σημείο ρωτήθηκε για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Για την ακρίβεια, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «ο σκοπός του κράτους, αυτό που πιστεύουμε εμείς ως σωστό, είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Είναι να εξασφαλίζεις δηλαδή σε όλους τους συμπολίτες μας και προφανώς σε εκείνους που βρίσκονται στα κατώτατα όρια τα εισοδηματικά, ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα τους επιτρέπει να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση».

Τότε, ο δημοσιογράφος Κωστής Πλάντζος τον ρώτησε αν με το ποσό των 200 ευρώ του ΚΕΑ (δηλαδή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης) μπορεί να ζήσει κάποιος και ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Τα 200 ευρώ είναι η μελέτη που λέει ότι αν δίνεις σε κάποιον, αν έχει κάποιος 200 ευρώ τον μήνα εισόδημα μπορεί να επιβιώνει. Δεν λέω ότι αυτός ζει όπως πρέπει, για να μην παρεξηγηθώ. Δεν λέω ότι ονειρεύομαι μια ζωή όπου θα ζουν οι άνθρωποι με 200 ευρώ. Λέω ότι υπάρχει πράγματι αυτή η μελέτη».

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Ιανός": Ενίσχυση αγροτών - Υποστήριξη Δήμων Θεσσαλίας:Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε ερωτήσεις στη Βουλή!

Aπο την 1η στιγμή, στα σημεία της καταστροφής από τον…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας για Κίνημα Αλλαγής: "Προοδευτικοί είμαστε όχι μόνο με το τι δηλώνουμε μα με το τι πράττουμε!"

Δήλωση Αλέξη Τσίπρα για το Κίνημα Αλλαγής Ο πρόεδρος…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στο "THF": "O ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της χώρας "αύριο κι όλας"

Ρεπορτάζ: Για το “The Socialist” , Δημήτρης…
Read more