ΠΟΛΙΤΙΚΗ

50 ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Σωτηρία”: Η πρωτοβουλία του ΚΙΝΑΛ έγινε πράξη!

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής:

“50 ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Σωτηρία”: Η πρωτοβουλία μας έγινε πράξη”

Η πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ ενάντια στην πανδημία είναι επιτακτική και επείγουσα. Σήμερα ήταν μια μέρα που η προσπάθεια του Κινήματος Αλλαγής και της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά έπιασε τόπο, καθώς εγκαινιάστηκαν οι 50 ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο νοσοκομείο “Σωτηρία”. Θυμίζουμε ότι με επιστολή της στις 30 Μαρτίου, η Πρόεδρος του Κινήματος απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, καλώντας τον “να αναλάβει πρωτοβουλία, στη Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου η Βουλή των Ελλήνων να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης του συστήματος υγείας με νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αξιοποιώντας τις δυνατότητές της, τόσο μέσω της οικονομικής συμβολής του συνόλου των βουλευτών όσο και μέσω των διαθέσιμων αποθεματικών του Σώματος”.

Όπως τόνισε στις σημερινές της δηλώσεις της η Φώφη Γεννηματά, αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν συντονισμένα και αποτελεσματικά για να παραδοθούν οι 50 κλίνες τόσο γρήγορα. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν πρέπει να λειτουργήσουν με αποσπάσεις σε βάρος άλλων νοσοκομείων, αλλά με νέες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού που πρέπει να εκπαιδευτεί σωστά, για να μπορέσει να ενεργήσει αποτελεσματικά. Δυστυχώς, όπως επισημαίνουμε, αυτό το κομμάτι έχει καθυστερήσει.

Το Κίνημα Αλλαγής επαναλαμβάνει ότι το ΕΣΥ, η μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, αποδείχθηκε στην υγειονομική κρίση προστάτης του ελληνικού λαού, γι’ αυτό και το ανθρώπινο δυναμικό του, οι μαχητές της πρώτης γραμμής, πρέπει να στηριχθούν με πράξεις και ν’ αναγνωριστεί η προσφορά τους: να ενταχθούν χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση στα βαρέα και ανθυγιεινά και να μην τους χειροκροτούμε απλώς από τα μπαλκόνια.

ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Γερουλάνος για "Μεγάλο Περίπατο": "Ζητήσαμε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση - λάβαμε 2 μέρες προθεσμία να το ψηφίσουμε στο Δημοτικό συμβούλιο"

Worth reading...