Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Χρηστίδης: “Απαιτείται καμπάνια ενημέρωσης για το εμβόλιο”

Published

on

Συνέντευξη Εκπροσώπου Τύπου Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, στον Alpha 9.89, στην εκπομπή Alpha live και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Αλφιέρη.

Για το εμβόλιο:

Απαιτείται καμπάνια ενημέρωσης. Η θέση μας είναι καθαρή. Όλοι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο και πέραν όσων λένε στο δημόσιο διάλογο μερικά πολιτικά στελέχη, είναι πολύ κρίσιμο να υπάρξει μία καμπάνια ενημέρωσης για το εμβόλιο. Σε όλη μας τη ζωή έχουμε κάνει αρκετά εμβόλια με θετική εξέλιξη προστατεύοντας μας από ασθένειες. Με τα εμβόλια έχουμε αντιμετωπίσει χρόνιες ασθένειες στην ήπειρο μας που έχουν εξαλειφθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Επομένως, είναι πολύ κρίσιμο με λόγο επιστημονικό και επιχειρήματα να πείσουμε τους πολίτες και όχι να τους απορρίπτουμε, κάτι το οποίο έκανε ο κος Μητσοτάκης επανειλημμένα, μιλώντας για ψεκασμένους, αναφερόμενος σε αυτούς που δεν πιστεύουν στο εμβόλιο η την πανδημία. Οι άνθρωποι χρειάζονται πρόσβαση στην πληροφορία και τη γνώση.

Για την τραγική κατάσταση σε Αλεξανδρούπολη και Δράμα:

Μας μεταφέρουν πολίτες από αυτές τις περιοχές το τελευταίο δεκαήμερο αυτή την τραγική κατάσταση και δυστυχώς οι υγειονομικές μονάδες είναι ασφυκτικά γεμάτες και σε υπερπληρότητα και όλο αυτό έχει κορυφωθεί το τελευταίο δεκαήμερο.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τους υγειονομικούς να αντιμετωπίσουν το πολύ μεγάλο βάρος που έχει πέσει στα νοσοκομεία τους.
Αυτή τη στιγμή ο στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια προβλήματα και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, όμως είναι δεδομένο, ότι υπάρχουν αιτίες και ευθύνες για τις οποίες φτάσαμε εδώ και στο κομμάτι της διασποράς του ιού στη Βόρεια Ελλάδα και στο κομμάτι της ελλιπούς προετοιμασίας. Η ατομική ευθύνη είναι κάτι που ο καθένας έχει μέσα του, όμως όταν δεν υπάρχει πρέπει να μπαίνουν κανόνες από την υπεύθυνη πολιτεία και το κράτος. Είναι αδιανόητο να ανακοινωθεί lockdown με έναρξη 4 μέρες μετά. Αυτό προσδιορίζει μια τεράστια ανεπάρκεια σε επίπεδο προετοιμασίας και διαδικασίας και δεν έπρεπε να συμβεί. Είχαμε διαφορετική αφετηρία και το πρόβλημα ήταν μπροστά μας χωρίς να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα. Σας θυμίζω ότι 28η Οκτωβρίου γνωρίζαμε ότι στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν ειδικές καταστάσεις. Η κυβέρνηση δεν έκανε σωστές επιλογές.

Για το πλαφόν στην τιμή των τεστ:

Κάποιοι άφησαν την αισχροκέρδεια στα τεστ επί 8 μήνες. Το πλαφόν στην τιμή των τεστ έπρεπε να υπάρχει από αρχές Μαρτίου και όχι τώρα που πάρθηκε η απόφαση. Το έχει ζητήσει η Φώφη Γεννηματά δεκάδες φορές. Αισχροκέρδεια εις βάρος νοσούντων και για την οποία από τα αρμόδια υπουργεία κάποιοι πρέπει να απαντήσουν ποιοι έβγαλαν λεφτά. Ποιοι κέρδισαν από αυτό και πόσο; Θα πρέπει να απαντήσουν γιατί αν το τεστ ήταν για παράδειγμα στα 10 ευρώ θα μπορούσαν να έχουν βοηθηθεί περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι δεν έκανα τεστ λόγω μεγάλου κόστους. Ήταν αδιανόητο για μια μέση οικογένεια να ανταπεξέλθει στο πολύ μεγάλο κόστος.

Advertisement

Για την άρση του lockdown:

Η πρόταση Γεννηματά είναι λύση για ασφαλές άνοιγμα. Βάσει του ότι δεν είναι στην ίδια κατάσταση η χώρα αυτή τη στιγμή επιδημιολογικά, πρέπει να γίνει κλιμακωτά και είμαστε σε ταύτιση με την πρόταση του κου Μόσιαλου. Χρειάζονται τεστ σε κάθε νομό, αξιολόγηση του ιικού φορτίου και στην συνέχεια απόφαση για άνοιγμα. Θα πρέπει να υπάρξουν ξενοδοχεία καραντίνας για την αντιμετώπιση των ήπια πασχόντων. Τεστ ανα 20 ημέρες στην κοινότητα και διαρκή επαγρύπνηση. Να συνεχίσει να υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας στις κόκκινες περιοχές. Με την όποια αύξηση των κρουσμάτων να υπάρχουν άμεσα μέτρα που θα κλείνουν τους νομούς.