Connect with us

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΑΛ

Συνέντευξη: Παύλος Χρηστίδης – “Ήρθε η ώρα να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές.”

Published

on

To “THE SOCIALIST” , κερδίζοντας το στοίχημα της ισόνομης και δίκαιης παρουσίασης των θέσεων των υποψηφίων για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, παρουσιάζει λίγο πριν την “γραμμή της λήξης” του μαραθώνιου αγώνα που λέγεται “εσωκομματικές εκλογές”, μια σειρά από συνεντεύξεις με ίδιο πλαίσιο ερωτήσεων στους υποψηφίους Προέδρους της Δημοκρατικής Παράταξης

 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παύλου Χρηστίδη στον Δημοσιογράφο Άγγελο Γαβρή και το “THE SOCIALIST: 

  • Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής αποτελούν το κορυφαίο πολιτικό γεγονός στην χώρα μας αυτό το διάστημα. Από όλα τα κόμματα και πολίτες κάθε ιδεολογίας παρακολουθούν τις εξελίξεις. Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών; 

 

Η υποψηφιότητά μου βασίζεται στους καθημερινούς, στους «αόρατους» ανθρώπους, στην κοινωνία και τα προβλήματά της.

Στόχος μου λοιπόν είναι να δοθεί επιτέλους σε αυτούς τους ανθρώπους η ευκαιρία να βγουν μπροστά, να ακουστεί η φωνή τους.

Η πολιτική πρέπει να έχει τις πόρτες τις ανοιχτές στην κοινωνία και να γίνεται για τους καθημερινούς ανθρώπους για αυτούς που αγωνιούν να γίνει καλύτερη η ζωή τους.

 

  • Η επόμενη μέρα του Κινήματος Αλλαγής σηματοδοτεί εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας, η “μάχη” του ιδεολογικού προσήμου είναι η “μάχη” του σύγχρονου “Κέντρου” με την “κεντροαριστερά”, εσείς, που τοποθετείται το Κίνημα Αλλαγής στην επόμενη μέρα σε ενδεχόμενη εκλογή σας ως Πρόεδρος; 

 

Στόχος μου είναι να γίνουμε Kίνημα ξανά. Μπορούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές και να αποτελέσουμε μια ρεαλιστική λύση για τη νέα γενιά, για τον προοδευτικό χώρο.

Μέσα από συγκεκριμένες, υλοποιήσιμες ιδέες, και μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο με τον κόσμο, μπορούμε να αποδείξουμε τι μπορούμε να πετύχουμε. Είμαι εδώ για να μιλήσω για τους νέους επιχειρηματίες, τους επιστήμονες, τους ανέργους, αυτούς που έφυγαν στο εξωτερικό. 

Advertisement

 

  • 100 πρώτες μέρες. Τι θα αλλάζατε στο Κίνημα Αλλαγής τις πρώτες μέρες σε ενδεχόμενη νίκη σας στις εσωκομματικές εκλογές; 

 

Η υποψηφιότητα μου στηρίζεται, όχι μόνο στη νέα γενιά, αλλά και σε όλους αυτούς που έχουν όνειρα και ελπίδες και θέλουν να δουν κάτι νέο και διαφορετικό.

Αυτό που φέρνει η υποψηφιότητα μου είναι η ανανέωση με περιεχόμενο, αξίες και ηθική, η διεύρυνση της βάσης του Κινήματος με εκείνους , που νιώθουν ότι οι πολιτικοί δεν τους ακούν, δεν νοιάζονται πραγματικά για τις ανάγκες της κοινωνίας.

 

Εκείνο που θα αλλάξει όμως με την εκλογή μου δεν είναι μόνο η γενιά. Θα μικρύνει η απόσταση ανάμεσα στη βάση του κόμματος, που νοιάζεται για τον τόπο και ταυτόχρονα παλεύει να τα βγάλει πέρα με τις δυσκολίες των κρίσεων.

Έχω άλλη οπτική γωνία στα προβλήματα: δίπλα, όχι από πάνω. Είναι προβλήματα δικά μας, του διπλανού μας, της κοινωνίας μας. Και μαζί θα βρούμε τις λύσεις. Με διαβούλευση, σχέδιο, λογοδοσία, αποτελεσματικότητα.

 

  •  Η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη και τον κόσμο επιστρέψει, σε περίοδο υγειονομικής κρίσης και με το παγκόσμιο χρέος να βρίσκεται στα ύψη. Πώς θα αντιμετωπίσετε ως παράταξη που στόχο έχει την διακυβέρνηση της χώρας το επόμενο διάστημα, το φλέγον ζήτημα της οικονομίας και της ανεργίας; 

 

Σήμερα, που την Ευρώπη και την Αμερική σαρώνει ένα νέο κύμα προοδευτικών δυνάμεων, με νέες ιδέες που δίνουν λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα, σήμερα που αλλάζει η αντίληψη που έχουμε για την ανάπτυξη, την ισότητα και το κοινωνικό κράτος, το τραπεζικό σύστημα και την ενέργεια, τη διατροφή και τον τουρισμό, τη λειτουργία της αγοράς, εμείς δεν μπορούμε να μένουμε πίσω.

Μετά τις πολλαπλές κρίσεις που έχουμε υποστεί, έχουμε ανάγκη αυτές τις ιδέες περισσότερο από κάθε άλλον. Η επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα πρέπει να πάρει ως παράδειγμα και το μοντέλο των Δημοκρατικών, αλλά και τη νίκη των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία. Θέλουμε να γίνουμε η μόνη εναλλακτική για τον προοδευτικό κόσμο, έτσι ώστε στις επόμενες εκλογές να έχουμε μια παρουσία δυνατή, που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα.

Advertisement

Για εμάς τα ζητήματα της ανεργίας και της οικονομίας είναι σημαντικά και πρέπει να αντιμετωπίζονται πάντα με σοβαρότητα και ωριμότητα. Η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας. Πρέπει να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις στη χώρα και για τη για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα. Είναι πραγματικά λυπηρό ενώ η χώρα μας να έχει ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό και κεφάλαιο, αυτό να καταλήγει στα αζήτητα και οι ευκαιρίες να είναι μηδενικές για τη νέα γενιά. 

 

Όσον αφορά την οικονομία, χρειαζόμαστε μια σταθερότητα, ένα περιβάλλον ελκυστικό προς τους επενδυτές. Ένα περιβάλλον φιλικό προς τους επιχειρηματίες, που θα διασφαλίζει όμως παράλληλα και ασφάλεια στους εργαζομένους. Οι επιχορηγήσεις που έρχονται από την Ένωση πρέπει να αξιοποιούνται στο έπακρο και να μην καταλήγουν μόνο στις τσέπες ορισμένων. Μέσα από μια ισχυρή και σταθερή οικονομία χωρίς σκαμπανεβάσματα, θα καταπολεμηθεί και το φαινόμενο της ανεργίας. 

 

  •  Εθνικά ζητήματα και εξοπλιστικά, ήρθαν ξανά στο φώς της επικαιρότητας με αφορμή τις κινήσεις στην ΝΑ Μεσόγειο και την ένταση με την Τουρκία καθώς και με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού ζητήματος. Το Κίνημα Αλλαγής, πάντα σε ενδεχόμενο νίκης σας στις εσωκομματικές εκλογές, τι θέση θα κρατήσει σχετικά;

 

Η τουρκική επιθετικότητα και ο αναθεωρητισμός απαιτεί νέα εθνική στρατηγική που να ενώνει, όχι αμυντική και παθητική στάση. Η κυβερνητική πολιτική κατευνασμού και υποχωρήσεων προς την Τουρκία έχει αποτύχει παταγωδώς.

Για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, πρέπει να είμαστε ενωμένοι, και σκεπτόμενοι το εθνικό συμφέρον και μόνο, να δράσουμε αναλόγως. Η χώρα μας πρέπει πια να βγει μπροστά και να διεκδικήσει τα συμφέροντά της, πάντα βέβαια εντός του Διεθνούς Δικαίου και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ελληνική απάντηση απαιτεί εθνική συνεννόηση, σχέδιο, αποφασιστικότητα και ξεκάθαρο μήνυμα ότι κανείς δεν παίζει με τα εθνικά μας συμφέροντα

 

  • Το μήνυμα σας στους πολίτες (ελεύθερο) 

 

Περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα διαπιστώσαμε την συμμετοχή ανθρώπων οι οποίοι είναι καθημερινοί άνθρωποι.  Άνθρωποι οι οποίοι έχουν διάθεση όρεξη, να συμβάλλουν στην προσπάθεια Αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ με όρους 2021.

Advertisement

Έχοντας το βλέμμα στραμμένο μπροστά. Επομένως είναι δική μας υποχρέωση και κομμάτι της δικής μου ατζέντας η ανανέωση με περιεχόμενο. Με πολιτικές προτάσεις. Ενότητα της παράταξης και φυσικά η διεύρυνσή της. Υπάρχουν πολίτες που πιστεύουν ότι στην πολιτική είναι λίγο πολύ όλοι το ίδιο. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και αυτός είναι ο στόχος της δικιάς μου υποψηφιότητας.

Να αναδείξει ότι οι πολιτικοί είναι εδώ για να βελτιώνουν τη ζωή των συμπολιτών μας. Για να βάλουν στο επίκεντρο των εξελίξεων τον άνθρωπο και όχι τα μικροσυμφέροντα τα οποία πολλές φορές οι πολιτικοί έχουν μεταξύ τους.

Πιστεύω πολύ στην αυτονομία του Κινήματος αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ. 

Ήρθε η ώρα να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές.

Δεν είμαι εδώ για να βάλω το ΕΓΩ πάνω από το ΕΜΕΙΣ. Είμαι εδώ ακριβώς για να εκφράσω την ανάγκη μιας νέας συλλογικότητας η οποία πρέπει να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μία πολύ μεγάλη νίκη.

Η ταυτότητά μας είναι του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ευρύτερης κεντροαριστεράς, της Προοδευτικής παράταξης. 

Σήμερα τι θέλει όποιος νιώθει προοδευτικός και Δημοκράτης πολίτης; Να μην πηγαίνει χαμένη η φορολογία του, να μην πηγαίνει χαμένη η Ασφαλιστική εισφορά που πληρώνουν, να μην πηγαίνουν χαμένες οι ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους. Θα έρθουν δισεκατομμύρια τα επόμενα χρόνια από την Ευρώπη, αλλά αυτά τα δισεκατομμύρια δεν θα πάνε στους μικρομεσαίους.

Εδώ λοιπόν είμαστε να δούμε πως θα αποκαταστήσουμε τις ανισότητες σε όλες τις γενιές ,στους συνταξιούχους οι οποίοι υπέστησαν πολύ μεγάλη μείωση τα προηγούμενα χρόνια στους ασθενείς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες αλλά και να θεσμοθετήσουμε  ένα σύγχρονο νομοθετικό εργασιακό πλαίσιο που θα εγγυάται τα εργασιακά θέματα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Ενωμένοι, μαζί θα διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Ένα μέλλον πιο δίκαιο, αξιοκρατικό, και ανοιχτό σε όλες τις ευκαιρίες. Σίγουρα ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος. Με αποφασιστικότητα, διάλογο και δύναμη όμως μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Είναι στο χέρι μας να γίνουμε κίνημα ξανά και να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. Να έχουμε επιτέλους το μέλλον που μας αξίζει. Μπορούμε !