Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Άλλο οι συμβολικές κινήσεις, άλλο οι selfie υπουργών και γ.γ. με το εμβόλιο

Δημοσιεύτηκε

στις

Αλ. Τσίπρας: Άλλο οι συμβολικές κινήσεις, άλλο οι selfie υπουργών και γ.γ. με το εμβόλιο

«Οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι. Δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους “άριστους”», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ σε ανάρτησή του

«Ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών ήταν μία συμβολική κίνηση και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους πολίτες, στο οποίο συμφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας:

«Οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι. Κάποιος να τους ενημερώσει πως δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους “άριστους”».

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει να αρνείται τα αυτονόητα»

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που υποσχόταν 2.000.000 εμβόλια το μήνα για να λάβει τελικά λιγότερα από 100.000 το Δεκέμβρη, έχει μετατρέψει τον εμβολιασμό σε επικοινωνιακό σόου», προσθέτει ο Αλέξης Τσίπρας και τονίζει πως «όλοι οι ειδικοί προειδοποιούν πως η ανοσία στον κορωνοϊό από τον εμβολιασμό δεν θα έρθει πριν το ερχόμενο φθινόπωρο. Το αναγνωρίζουν όλοι, εκτός από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που συνεχίζει να αρνείται τα αυτονόητα: Ενίσχυση του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις γιατρών και δωρεάν μαζικά τεστ για τους πολίτες».

«Με 4.672 ανθρώπινες απώλειες από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων οι 4.046 τους τελευταίους δύο μήνες, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να πει πως δε γνώριζε», καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας, «οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας έχουν ήδη την υπογραφή του».

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

Διαφήμιση

Ακύρωσαν εμβολιασμό υγειονομικών για να εμβολιάσουν υπουργούς και παρατρεχάμενους

Σχετικές σοβαρές καταγγελίες έκανε ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, για την ακύρωση προγραμματισμένου εμβολιασμού στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, γράφοντας συγκεκριμένα:

«Σήμερα 29/12 στο “Σωτηρία” (υποτίθεται ναυαρχίδα της χώρας στην μάχη ενάντια στην επιδημία από τον Μάρτιο) με άνωθεν εντολή ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών και στην θέση τους εμβολιάστηκαν ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κύριε Κικίλια».

Ο Στ. Πέτσας είδε… στελέχη απαραίτητα για τη συνέχεια του κράτους – «Προηγούνται υπουργοί και γ.γ. 40 – 50 ετών από τις ευπαθείς ομάδες;» απαντά ο Νάσος Ηλιόπουλος

Ερωτηθείς για ποιο λόγο δίδεται προτεραιότητα στον εμβολιασμό υπουργών και κρατικών αξιωματούχων (για το οποίο η κυβέρνηση εισέπραξε γενική κατακραυγή και τη σκληρή κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ), ο κ. Πέτσας προσπάθησε να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις, λέγοντας ότι ο λόγος είναι διττός: αφενός για συμβολικούς λόγους, όσον αφορά στην κορυφή της πολιτειακής ηγεσίας. Αφετέρου διότι επιλέγεται μια σειρά μελών της κυβέρνησης που είναι απαραίτητη για τη συνέχεια του κράτους. Επέλεξε δε να διαστρέψει το αντικείμενο της κριτικής από την αξιωματική αντιπολίτευσης, φέρνοντας ως παράδειγμα τον υπ. Υγείας ή τον υπ. Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόσθεσε δε, ότι η ομάδα των εν λόγω στελεχών είναι κάτω κι από το 1% του συνόλου του πληθυσμού.

 

 

«Ο εκπρόσωπος Τύπου της ανεύθυνης κυβέρνησης θεωρεί ότι υπουργοί και γενικοί γραμματείς 40 και 50 ετών είναι σημαντικότερο να εμβολιαστούν πριν από τους υγειονομικούς ή τις ευπαθείς ομάδες. Οι πολίτες ας περιμένουν ως το καλοκαίρι», του απάντησε λίγο μετά ο Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «δεν μας προκαλεί εντύπωση. Το μόνο που μπορεί να κάνει άλλωστε πέρα από το να λέει ψέματα είναι να εκβιάζει ΜΜΕ με κρατική διαφήμιση».

 

Διαφήμιση

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει να παλεύει για τα απαραίτητα μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας και της κοινωνίας. Για να βάλουμε στοπ στην καταστροφή που φέρει πια την σφραγίδα του ίδιου του κ. Μητσοτάκη», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.