Αλιβιζάτος: “Η Επιτροπή Διευρεύνησης Αστυνομικής Βίας δεν λειτουργεί εδώ και 1 χρόνο!”

Ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, Νίκος Αλιβιζάτος, είχε αναλάβει πρόεδρος της επιτροπής για τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Επιτροπή που είχε ανακοινωθεί με τυμπανοκρουσίες από την κυβέρνηση και το υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Με ανακοίνωσή του λοιπόν, αποκαλύπτει πως η συγκεκριμένη επιτροπή που είχε ανακοινωθεί με θριαμβολογίες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην ουσία δεν λειτούργησε ποτέ! Για την ακρίβεια εδώ και έναν χρόνο πρακτικά δεν υπάρχει! 

Η ανακοίνωση του Νίκου Αλιβιζάτου:

“Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και, ιδίως, την καθ’όλα αυθαίρετη συμπεριφορά της ΕΛΑΣ στο χθεσινό περιστατικό στη Νέα Σμύρνη, έγινε πολύς λόγος για την σιωπή της υπό την προεδρία μου άτυπης Επιτροπής για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας. Κατόπιν αυτού, θέλω να διευκρινίσω τα εξής:

Η ως άνω Επιτροπή, που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έχει παύσει από έτους και πλέον να υπάρχει. Και τούτο γιατί, μετά το γνωστό περιστατικό στο Κουκάκι (υπόθεση Ινδαρέ) δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από πλευράς των αρμόδιων κρατικών αρχών να συνεχίσει το έργο της.

Αυτό έδειξε και η τύχη που επιφυλάχθηκε στο από 4.5.2020 πόρισμά της Επιτροπής προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Στο πόρισμα αυτό, μετά από εις βάθος έρευνα είκοσι περιστατικών αστυνομικής βίας, η Επιτροπή είχε προβεί σε σειρά συστάσεων, με πρώτη την ανάγκη απόδοσης ευθυνών σε παρεκτρεπόμενα αστυνομικά όργανα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ