Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάρτηση πολίτη στο FB που “τσακίζει” το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη: “Δεν υπάρχει κανένα success story στην διαχείριση της πανδημίας! Μόνο ερασιτεχνισμός, οικονομική καταστροφή, και θάνατος!”

Δημοσιεύτηκε

στις

H κοινωνική “δυσφορία” της πλειοψηφίας των πολιτών, απέναντι στα μέτρα και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη αρχίζει και μεγαλώνει κάθε ημέρα και περισσότερο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, χρήστρια του Facebook, με ανάρτησή της, αποτυπώνει με ανάγλυφα γράμματα, την αποτυχία της κυβέρνησης σε λίγες λέξεις και 2 πίνακες:

Αναλυτικά η ανάρτηση της “Κατερίνας Πάντα” στο Facebook:

Η Βρετανία χθες με πληθυσμό εξαπλάσιο από τον δικό μας είχε μόλις 10 θανάτους. Εμείς 70. Πήρε στοχευμένα αποτελεσματικά μέτρα κι όχι οριζόντια όπως εμείς, χωρίς να χτυπήσει θανάσιμα την οικονομία της, αν και ως περισσότερο πολυπολιτισμική χώρα & οικονομικό κέντρο, είχε χτυπηθεί δυνατότερα από τον ιό με πληθώρα θανάτων, κατάφερε τελικά να τον ελέγξει.
Εγκαταλείποντας τον γερμανοευρωπαικό αναποτελεσματικό θίασο -και καλά έκανε- πέτυχε τον μέγιστο δυνατό εφοδιασμό εμβολίων. Ο εμβολιασμός του πληθυσμού της τώρα πλησιάζει στο 50% έστω μιας δόσης, ενώ του Ευρωπαικού κυμαίνεται κατά ΜΟ πέριξ του 12% με την Ελλάδα ακόμη πιο κάτω.
Σύντομα μπαίνει σε φάση ταχύτατης ανάκαμψης. Διότι αποδείχθηκε ότι το Βρετανικό σύστημα υγείας άντεξε ως πολύ καλύτερα οργανωμένο ενώ παράλληλα πάρθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα. Η δυναμική ανάπτυξης της οικονομίας της δεν αμφισβητείται όσο η μίζερη γερμανική ευρώπη θα παλεύει ακόμη με την πανδημία.
Στο μεταξύ εμείς αποτελειώσαμε την οικονομία μας & εκτοξεύσαμε δυσανάλογα το δημόσιο χρέος μας σε απόλυτους αριθμούς αλλά και αναλογικά με ΑΕΠ, που θα πληρωθεί με πολύ αίμα προσεχώς.
Από την άλλη & παρά τα οριζόντια μέτρα, οι θάνατοι αυξάνονται (γράφημα) & πολύ φοβάμαι ότι θα ξεπεράσουμε τους 10.000 αμέσως μετά το Πάσχα.
Αυτό μόνο ένα πράγμα σημαίνει: Κατάρρευση του ΕΣΥ με ανθρώπους να πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός επαρκών ΜΕΘ & πλήρη κυβερνητική αποτυχία στον σχεδιασμό αντιμετώπισης. Αλληθώρισαν σε χώρους που ο ιός μεταδίδεται αστραπιαία όπως σχολεία, ΜΜΜ κλπ χωρίς να πάρουν τα ενδεδειγμένα μέτρα, ακολούθησαν πιστά την χρονοβόρα αναποτελεσματική ευρωπαική πολιτική εμβολιασμών & θρηνούμε θανάτους & αποτυχίες.
Στο μεταξύ κρίνοντας από τις ελάχιστες, καθυστερημένες έως ανύπαρκτες αποζημιώσεις ιδιοκτητών πάνω στους οποίους άσκησαν “κοινωνική πολιτική” -ενώ άλλα λένε στα συστημικά ΜΜΕ- τα λεφτά τέλειωσαν. Πολλοί δεν έχουν εισπράξει αποζημιώσεις του 2020, ενώ οι περισσότεροι ούτε καν του Ιανουαρίου του 2021 σε δηλώσεις τους Covid.
Από Μάρτιο & εντεύθεν τα κυβερνητικά έσοδα στέρεψαν καθότι δεν υπάρχουν ούτε πληρωμές φορολογικών δηλώσεων, ούτε ΕΝΦΙΑ, ούτε τελών κυκλοφορίας να σώσουν την παρτίδα που σε μεγάλο βαθμό στηρίχτηκε από την φορολογία ακινήτων. Και μόλις τελειώσει η επιδότηση των εργαζομένων από τα ευρωπαικά κονδύλια (Sure) η ανεργία που τώρα είναι κρυφή θα χτυπήσει στρατόσφαιρα μαζί & τα λουκέτα.
Λυπάμαι, αλλά δεν υπάρχει κανένα success story στην διαχείριση της πανδημίας & η επικοινωνιακή διαχείριση κάποια στιγμή παύει να πείθει. Ούτε βέβαια σχέδιο κρίνοντας από τα αποσπασματικά & αντικρουόμενα μέτρα.
Μόνο ερασιτεχνισμός, οικονομική καταστροφή, και θάνατος.

H Aνάρτηση του χρήστη του Facebook: