“Τέλος εποχής” για τα ιστορικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ Θεσσαλονίκης στη Β.Ηρακλείου 30!

Τα γραφεία στην Β. Ηρακλείου ενοικιάστηκαν μετά τον εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981.

Μετακομίζει μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες από τα ιστορικά του γραφείο το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης.

 

Οι νομαρχιακές οργανώσεις Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης εγκαταλείπουν τον χώρο που μισθώνουν επί της οδού Βασιλέως Ηρακλείου 30 στο κέντρο της πόλης και μεταφέρονται σε νέο χώρο, μικρότερο, επί της οδού Ολυμπίου Διαμαντή 19.

Τα νέα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής πλέον θα βρίσκονται στον 5ο όροφο. Πρόκειται για ένα σύγχρονο χώρο 100 περίπου τ.μ. όπου θα συστεγαστούν οι οργανώσεις Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Η μετακόμιση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή, ενώ η λειτουργία των νέων γραφείων πιθανολογείται στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Τα γραφεία επί της οδού Β. Ηρακλείου 30 στο παρελθόν καταλάμβαναν τέσσερις ορόφους 5ος, 6ος, 7ος και 8ος συν τον ημιόροφο, εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν κατά καιρούς θρυλικές συνεδριάσεις νομαρχιακών επιτροπών.

Μετά την πτώση των ποσοστών του κόμματος στις εκλογές του 2012 σταδιακά ξεκίνησε και η εγκατάλειψη των ορόφων με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να μισθώνεται μόνο ο 8ος όροφος όπου φιλοξενούνταν και τα γραφεία των βουλευτών του κόμματος.

Το υψηλό κόστος του ενοικίου ωστόσο και κυρίως τα υψηλά λειτουργικά έξοδα (ΔΕΗ και κοινόχρηστα) έκαναν επιτακτική την ανάγκη της μετακόμισης σε οκονομικότερα γραφεία, δεδομένου του γεγονότος πως τα οικονομικά του κόμματος κεντρικά δεν είναι κυρίως λόγο των πολλών χρεών στην καλύτερη κατάσταση. Εκτιμάται πως το κόστος λειτουργίας των νέων γραφείων θα το μισό από το σημερινό.

Οι σκέψεις για μετακόμιση ξεκίνησαν εδώ και περίπου ένα χρόνο σε συνεννόηση με τη Γραμματεία Οργανωτικού του ΚΙΝΑΛ αλλά και το γραφείο της προέδρου Φώφης Γεννηματά. Λόγω του κορονοϊού το σχέδιο καθυστέρησε, ωστόσο πριν λίγες εβδομάδες τα κομματικά στελέχη που “τρέχουν” την οργάνωση βρήκαν τον νέο χώρο και ήρθαν σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες του.

 

πηγη: “makthes.gr”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ