Σωτήρης Σέρμπος για Ελληντουρκικά: Επιτέλους η Ευρώπη ας επιλέξει αν θέλει να είναι “diner” ή “dinner”!

Ανάρτηση Σωτήρη Σέρμπου -Ειδικού Συμβούλου του Ν.Ανδρουλάκη για τα Διεθνή

Τα διεθνή ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα σχολίασε με ανάρτηση του στα Social Media ο Σωτήρης Σέρμπος, Ειδικός Σύμβουλος του Νίκου Ανδρουλάκη .

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ.Σέρμπου :

Σε χθεσινή του συνέντευξη -μεταξύ άλλων- ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως εξαιτίας του στρατιωτικού μας αποτυπώματος στα νησιά, απειλείται η ασφάλεια των Δαρδανελλίων και της Κωνσταντινούπολης. Παίζει να επιδιώκουμε τη φινλανδοποίηση της Τουρκίας και να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι!
Από την άλλη πλευρά, να μην υποτιμούμε το γεγονός πως επιχειρήματα του τύπου η Ελλάδα αποτελεί το κακομαθημένο παιδί της Δύσης, τον πολιορκητικό της κριό κλπ για την περικύκλωση της Τουρκίας ενεργοποιώντας τα σχετικά σύνδρομα της ίδιας, συμβολίζουν τα πλέον κλασικά επιχειρήματα των κεμαλικών ελίτ και εξακολουθούν να διατηρούν την απήχηση τους. Ειδικά σε μια περίοδο ανανεωμένου αντι-δυτικου αφηγήματος, εθνικής αυτοπεποίθησης και ραντεβού με την ιστορία.
Τέλος, όταν ορθά ασκούμε κριτική σε εταίρους μας όπως οι Γερμανοί που έχουν αριστεύσει στην προτεσταντική ηθική, να θυμόμαστε πως από ιστορία και γεωγραφία ο Γερμανός Καγκελάριος από τον οποίο απαιτούμε ευθυγράμμιση με το διακυβευμα της εποχής, πέρασε και δεν ακούμπησε καθώς το Μάρτιο σε talk-show της γερμανικής τηλεόρασης δήλωνε πως αυτό που περισσότερο τον τρόμαξε στη σκέψη του Ρώσου προέδρου είναι η απίστευτη έμφαση που αποδίδει στη γεωπολιτική! Άντε μετά να κατανοήσει συντεταγμένες τύπου “γαλάζιων πατρίδων”. Και επιτέλους ας επιλέξει αν θέλει η Ευρώπη να είναι diner or dinner για τους αναθεωρητές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ