Ανδρέας Λοβέρδος: “ΠΑΣΟΚ” σε πρώτο χρόνο, “Κίνημα Αλλαγής” σε δεύτερο -Μην κάνουμε την χάρη στη ΝΔ να “κυριαρχήσει” στον μεταρρυθμιστικό χώρο!

THE SOCIALIST NEWSROOM

Ο Ανδρέας Λοβέρδος , με άρθρο -παρέμβασή του στα “ΝΕΑ Σαββατοκύριακο”, κάνει λόγο για την ανάγκη διπλασιασμού των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ (κρατώντας πλέον φανερά, αποστάσεις από την ονομασία “Κίνημα Αλλαγής” το οποίο έρχεται σε “δεύτερο χρόνο” να συμπληρώνει το όνομα “ΠΑΣΟΚ”)

“Η δεσπόζουσα θέση που κατοχύρωσε το ΠΑΣΟΚ μετά τη μεταπολίτευση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κατά κυριολεξία μονοπώληση του πεδίου των μεταρρυθμίσεων. Σήμερα από τη θέση της αντιπολίτευσης που μας έχει τάξει το εκλογικό σώμα,έχουμε δυνατότητα και συγχρόνως υποχρέωση να προβάλουμε, να τιμήσουμε ή έστω να μην καταστρέψουμε το μεταρρυθμιστικό dna της παράταξής μας στις δεκαετίες που έρχονται.

Επειδή σημασία στην πολιτική έχει πάντα που βρισκόμαστε σήμερα, κρίνω σκόπιμο να επισημάνω ότι ο όρος «μεταρρύθμιση» ορίζει όχι εκείνον που την ευαγγελίζεται αλλά εκείνον που την πραγματώνει. Και ακριβώς γι’ αυτό έχω βαθιά πεποίθηση ότι οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν προνομιακό πεδίο, κυρίως για να μην πω αποκλειστικά, για την παράταξη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Απολύτως ενδεικτικά αναφέρω την τοπική αυτοδιοίκηση όλων των βαθμίδων, το ΕΣΥ, τον ΕΟΠΥΥ, τον συνήγορο του πολίτη, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το ΑΣΕΠ, κλπ.κλπ.κλπ.   Με αυτή την έννοια η προσπάθεια της παρούσας διακυβέρνησης και ειδικά του Πρωθυπουργού κ.Μητσοτάκη να σφετερισθούν και να κατοχυρώσουν μεταρρυθμιστικές αποκλειστικότητες μάλλον ως ανιστόρητη εμφανίζεται.

Η παράταξή μας το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν πρέπει να κάνει τη χάρη στη Νέα Δημοκρατία, να της αφήσει ελεύθερο το μεταρρυθμιστικό χώρο.

Η αντιπολίτευση που περιμένει την κυβέρνηση να αρθρώσει Α για να λαρυγγίσει από την πλευρά της Ω είναι τόσο εύκολη όσο και άχρηστη και επικίνδυνη για τους πολίτες. Ο Έλληνας και η Ελληνίδα χρειάζονται απέναντι σε μία Κυβέρνηση που καλώς ή κακώς ο λαός την έχει ψηφίσει, μία αντιπολίτευση υπεύθυνη, που θα αποκαλύπτει τις κυβερνητικές ανεπάρκειες, τις αναντιστοιχίες των τίτλων με τα περιεχόμενα των πολιτικών της και θα προσπαθεί να βελτιωθεί η κατάσταση της χώρας αλλά και να αντιμετωπισθεί η φτώχια, που θα είναι το μεγάλο θέμα μετά την πανδημία.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη από ένα κόμμα που θα ενσταλάζει με τη στάση του την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότιυπάρχει στα αντιπολιτευτικά έδρανα ένα ζευγάρι ασφαλών χεριών που προστατεύει και θωρακίζει τα συμφέροντα τους. Στον ενεστώτα χρόνο ο κ.Μητσοτάκης αισθάνεται μεγάλη άνεση με τον κ.Τσίπρα ακριβώς γιατί ο δεύτερος διαλέγει, όπως πάντα, τοδρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Όσο όμως αυτοί οι δύο βολεύονται μεταξύ τους, ο πολίτης περιμένει.

Σε αυτό το αίτημα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρέπει να ανταποκριθεί. Για να το πετύχει αυτό βασική προϋπόθεση είναι να υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά του.

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας ως κόμμα του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, ώστε να αποτελέσουμε τη μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η κοινωνία και που θα κάνει ξανά την παράταξή μας μεγάλη. Με τη δύναμη του παραδείγματος: ας αναλογιστεί ο καθένας από εμάς τί θέλουμε σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό. Κοκορομαχίες δίχως αύριο ή ουσιαστική συμβολή στην επιτάχυνσή του;

 

Αυτό είναι το καθολικό αίτημα της κοινωνίας και αυτό είναι το στοίχημα που το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να χάσει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ