Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Λοβέρδος: «Ψηφίζουμε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση Novartis»

Published

on

Αγόρευση Ανδρέα Λοβέρδου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής, στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση Novartis:

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, σήμερα δεν βρισκόμαστε στο τέλος της αρχής.

Σήμερα, σε ό,τι αφορά τον ζοφερό ρόλο του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου ως Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα και ταυτοχρόνως σε ό,τι αφορά την άθλια σκευωρία της Novartis, την υπόθεση Μιωνή αλλά και άλλες υποθέσεις, βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους.

Γιατί σήμερα αποκαλύπτεται το πλήρες φάσμα των παράνομων και αξιόποινων δραστηριοτήτων του ιθύνοντος νου αυτής της σκοτεινής υπόθεσης. Ο εισηγητής της παράταξής μας, ο κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, καθώς η αγορήτρια Ευαγγελία Λιακούλη, μέλη της Επιτροπής Ποινικής Προκαταρκτικής Εξέτασης και αυτήκοοι εκτός από αυτόπτες μάρτυρες της λειτουργίας της Επιτροπής αυτής, ήταν ξεκάθαροι και ήταν σαφείς. Όπως σαφείς ήταν και όλοι οι υπόλοιποι Εισηγητές.

Και εκείνοι που θέλουν τη διαλεύκανση της σκευωρίας και τη μη επανάληψή της και εκείνοι που δεν τη θέλουν και εκείνοι που με λανθασμένη ανάλυση αποχωρούν και εκείνος που ανέλαβε τον άχαρο ρόλο της υπεράσπισης της συμμορίας.

Είναι οι καταθέσεις των μαρτύρων που αποκαλύπτουν το μέγεθος και το εύρος της παρανομίας και συγχρόνως καθιστούν αναγκαία και νομικά επιβεβλημένη τη διεύρυνση της διεξαγόμενης προκαταρκτικής εξέτασης.

Και η έκταση της παρανομίας δεν αποκαλύπτεται μέσα από ανώνυμες μαρτυρίες ψευδομαρτύρων που έχουν την προστασία της κουκούλας. Αποκαλύπτεται από μαρτυρίες ανθρώπων που κατέθεσαν με το όνομα και το επώνυμο τους ενώπιοι ενωπίοις των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας. Και όσα μαρτυρεί ο κ.Κεγκέρογλου, αλλά και ο εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ότι κατέθεσαν, είναι κυρίες και κύριοι Βουλευτές, και ανατριχιαστικά και  αποκρουστικά.

Advertisement

Και τούτο γιατί επιβεβαιώνεται ότι είχε συσταθεί μία εγκληματική ομάδα με δομή, λειτουργία, μεθόδους και διακριτούς ρόλους που παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές σικελικής μαφίας.

Έχουμε τον Δον, έχουμε τους Caporegime, και έχουμε και διάφορα εκτελεστικά όργανα που εκτελούν συμβόλαια θανάτου, πολιτικού, οικονομικού, προσωπικού.

Αυτά ήταν τα μέλη της συμμορίας.

Και η χρήση του όρου «συμμορία» είναι απολύτως ορθή και επιβεβλημένη γιατί σήμερα προτείνεται να ερευνηθεί, εκτός όλων των άλλων, και η διάπραξη του εγκλήματος της σύστασης συμμορίας.

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να επισημάνω οτι γνώριζα πολύ καλά τι έλεγα λίγη ώρα μετά την επαίσχυντη και συγχρόνως αποκαλυπτική, γιατί εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός «ήθελε ο κύριος να κρυφθεί και δεν τον άφηνε η χαρά», δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, στις 5 Φεβρουαρίου 2018, όταν αναφέρθηκα από την πρώτη στιγμή σε συμμορία και γνώριζα πάρα πολύ καλά τι έλεγα από τούτο εδώ το βήμα, στις 27 Φεβρουαρίου 2018, όταν έκανα λόγο ανοικτά και καθαρά για «πρακτικές συμμοριτών, αρχισυμμορίτη, κλπ».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον εισηγητή της παράταξής μας καθώς και τους άλλους εισηγητές που προανέφερα, ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής έχει καταθέσει μία πλειάδα μαρτύρων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται πέντε ανώτατοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, οι τέσσερις εκ των οποίων είναι εν ενεργεία. Οι μάρτυρες αυτοί έχουν καταθέσει με άμεσο και απόλυτο λόγο γνώσεως αλλά και ισχυρή αξιοπιστία όσα γνωρίζουν γι’ αυτή την υπόθεση. Επιπλέον εμφανίστηκε και εξετάστηκε ενόρκως ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής που, σύμφωνα πάλι με τις τοποθετήσεις των εισηγητών, κατήγγειλε ωμό εκβιασμό σε βάρος του. «Πλήρωσε αδρά για να απαλλαγείς από ποινικές και άλλες διώξεις».

Έτσι, με αυτό το modus operandi, λειτουργούσε η συμμορία!

Advertisement

Ο στόχος της συμμορίας ήταν και είναι πασιφανής. Να εξολοθρεύσει τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει ο κ.Τσίπρας να νέμεται ανενόχλητος την εξουσία, αφού είχε διαψευσθεί σε οτιδήποτε άλλο είχε υποσχεθεί στον λαό και όπως με έκπληξη διαπιστώνεται, όλα αυτά με το αζημίωτο!!!

Κύριε Πρόεδρε, όσα αναφέρουν ότι άκουσαν τα μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής δεν αφήνουν περιθώρια για αμφιβολία.

Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης είχε συγκροτήσει μία εγκληματική οργάνωση και δι’ αυτής

  1. είχε επιτύχει τη χειραγώγηση εισαγγελικών λειτουργών, ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις με ανύπαρκτες ενδείξεις ενοχής σε βάρος πολιτικών αντιπάλων και
  2. αποσκοπούσε στην άντληση, (για τρίτους;, για τον εαυτό του; Ας διερευνηθεί),  παράνομων οικονομικών ωφελημάτων από εκβιαζόμενους επιχειρηματίες.

Πρόκειται για μία κατά κυριολεξία βδελυρή υπόθεση, που με εξαίρεση το βρώμικο 89, δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά όχι απλώς της μεταπολιτευτικής αλλά και της μεταπολεμικής κυβερνητικής ιστορίας.

Και όλα αυτά συνέβαιναν μέσα στο θερμοκήπιο των ανθέων του κακού της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Και επί αυτής της κυβέρνησης, όπως μας ενημερώνουν οι εισηγητές, το Μέγαρο Μαξίμου και ορισμένα υπουργικά γραφεία είχαν μετατραπεί σε προνομιακό χώρο για συναντήσεις και διακανονισμούς, για νταραβέρια και αντικαταλλάγματα.

Και μία επιπλέον επισήμανση: Υπουργοί Δικαιοσύνης ήρχοντο και παρήρχοντο. Άλλαξαν τέσσερις σε τέσσερα χρόνια!

Νικολούδης, Παρασκευόπουλος, Καλογήρου.

Ο Παπαγγελόπουλος όμως ήταν αμετακίνητος και ακλόνητος.

Advertisement

Διότι απολάμβανε, όχι μόνο της εμπιστοσύνης αλλά και της προστασίας του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Τα κακά συμβαίνουν όταν οι καλοί αδρανούν.

Η παρούσα Βουλή, όμως, δεν έπεσε σ΄αυτό το λάθος.

Προσωπικά γνώριζα από την πρώτη στιγμή ότι η αλήθεια θα υπερισχύσει και  δεν γεννήθηκε μέσα μου ποτέ η παραμικρή αμφιβολία για τη συντριβή της συμμορίας. Επειδή όμως εκείνος που συγχωρεί το έγκλημα γίνεται συνένοχος, υπογραμμίζω ότι δεν έχει δικαίωμα, ούτε ηθικό, ούτε πολιτικό, η ελληνική Βουλή να γίνει συνένοχη στο έγκλημα της σκευωρίας της Novartis και στα υπόλοιπα εγκλήματα ενός αδίστακτου παραδικαστικού κυκλώματος, που εκδηλώθηκε με απίστευτο και απροκάλυπτο κυνισμό στην υπόθεση Μιωνή.

Επιτρέψτε μου τώρα, μετά από όσα άκουσα σήμερα και με βάση την ενημέρωση που έχω αναζητώντας την αλήθεια εδώ και τρία χρόνια, να σας εκθέσω ποια ήταν η συμμορία, πώς απεργάστηκε τους σκοτεινούς σκοπούς της, με ποιες μεθόδους λειτούργησε, πώς τελικά δούλεψε.

Όλα ξεκίνησαν με την υπόθεση Μιωνή, Μεταξά, Παπασταύρου, στην περίπτωση της λίστας Λαγκάρντ.

Advertisement

Ένας Έλληνας πήγαινε σε αμερικανικές αρχές και έκανε καταγγελία.

Ταυτοχρόνως εφημερίδες που αναλαμβάνουν ρόλους, δημοσιεύουν καταγγελίες και ενεργοποιείται η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Με την ενεργοποίηση των αμερικανικών Αρχών αυτομάτως ενημερωνόταν, θεσμικά, η Εισαγγελία Διαφθοράς της Ελλάδας. Προϊστάμενός της στις αρχές, ο Υπουργός για θέματα διαφθοράς και ο Γενικός Γραμματέας Διαφθοράς ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος.

Εύλογο το ερώτημα : γιατί άραγε έφυγε ο κύριος Νικολούδης από την θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης για την πάταξη της διαφθοράς;

Προφανής η απάντηση: για να γίνει ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος Αναπληρωτής Υπουργός για ζητήματα Διαφθοράς.

Και έχουμε εκτελεστικά όργανα στην Εισαγγελία Διαφοράς και διευκόλυνση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Και έχουμε άρνηση από την κυρία Ελένη Ράικου αλλά… προθυμία από την επόμενη Εισαγγελέα.

Ιδού πώς διαμορφώθηκε το κύκλωμα.

Advertisement

Τι απέγινε, τελικά,  με την υπόθεση Μιωνή, Μεταξά, Παπασταύρου;

Πεντακάθαρος από έλεγχο ο Μιωνής, ακύρωση όλων των ενταλμάτων για τον Μεταξά, απόλυτη δικαίωση από την ελληνική Δικαιοσύνη για τον Παπασταύρου.

Και, όμως, ακόμη και σήμερα, πριν από λίγη ώρα, από αυτό εδώ το βήμα ο πρώην Υπουργός συνέχισε να αναπαράγει τα ψέμματα που δημοσίευε τότε γνωστή εφημερίδα φίλου του. Σαν δε ντρέπεται…

Και μην ξεχνάμε: οι εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 έγιναν με αυτό το διακύβευμα. Σημαία η ψεύτικη υπόθεση. Ακόμη και διαφημιστικό σποτ χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ γι’  αυτή την υπόθεση ενώ υπόθεση όχι μόνο δεν υπήρχε αλλά ήταν και απολύτως στημένη. Έτσι πήγαν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Και προχωράμε στην εξέλιξη αυτής της σκοτεινής υπόθεσης.

Με βάση το έτοιμο το καλούπι από την υπόθεση Μιωνή, Μεταξά, Παπασταύρου, η συμμορία κινήθηκε στην υπόθεση Novartis.

«Να αυτοκαθαρθούν τα κόμματα», δηλώνει ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Advertisement

Αυτοί υπήρξαν οι δύο κεντρικοί άξονες της δράσης της συμμορίας.

Novartis και Μιωνής είναι οι κορυφαίες στιγμές της συμμορίας που αντανακλούν πολιτικούς και οικονομικούς στόχους.

Και επίσης, είχαμε και… «πασπαλίσματα»:

Βγενόπουλος, Αλαφούζος, Γιώργος Παπαχρήστος.

Ως επιμύθιο δε αυτής της ιστορίας, ιδού και το κερασάκι:

Χρηματικά ποσά από εκβιασμούς!!!

Τις 350.000 € από τον Μιωνή!

Advertisement

Τα εκατομμύρια από ενδεχόμενη τιμωρία της Novartis στις ΗΠΑ!

Και παρόλα αυτά και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ερευνώμενος Υπουργός ακόμη και σήμερα ειρωνεύονται δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που συνεισφέρουν στην υπόθεση.

Υπάρχει όμως και το πειστήριο της έρευνας του Εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Luis Moreno Ocampo. Έρευνα που επιβεβαιώνει την ύπαρξη και τον τρόπο λειτουργίας ητς εγκληματικής οργάνωσης. Ειρωνεύονται κι αυτόν, τον διεθνή Εισαγγελέα, που έχει εμπλακεί σε 20 τουλάχιστον διαμάχες του 21ου αιώνα;

Και τελικά ποιος μπορεί να γνωρίζει ποια ήταν τα κατορθώματά της συμμορίας, για υποθέσεις που δεν έχουμε πληροφορίες ακόμη. Παραδείγματος χάρη για την υπόθεση των διώξεων κατά του Ανδρέα Γεωργίου, ή και για άλλη με οικονομικό αντικείμενο.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

προσέξτε λεπτομέρειες στην υπόθεση Μιωνή.

Υποσχέσεις από πλευράς εκδότη να «καθαρίσει» και να «τακτοποιήσει» υποθέσεις, όπου έπρεπε να εξασφαλιστούν οι αποφάσεις πολλών δικαστικών λειτουργών. Άλλων θεσμικά γνωστών, άλλων αγνώστων!

Advertisement

Αυτά προφανώς θα τα εξασφάλιζε ο Υπουργός Επικρατείας!

Τοποτηρητής της συμφωνίας!!!

Και ξαφνιάζει το εύρος των δυνατοτήτων της, όπου οι συμμορίτες είναι σίγουροι πως με τους στόχους τους θα προσαρμοστούν και θα συμμορφωθούν άγνωστοί τους λειτουργοί.

Άρα ήταν σίγουροι πως θα στήσουν την υπόθεση.

Και επίσης πριν ολοκληρώσω:

Είναι τουλάχιστον ντροπή να έρχεστε σήμερα εδώ ορισμένοι να  συγκρίνετε τα νταραβέρια του Μαξίμου επί Τσίπρα με την πρωθυπουργία Σαμαρά.

Είναι ντροπή, είναι πρόκληση και είναι θράσος.

Advertisement

Ούτε για συμφωνητικά, ούτε για συναντήσεις, ούτε για εκβιασμούς μπορείτε να κατηγορήσετε τον Αντώνη Σαμαρά. Γιατί ποτέ δεν έγιναν.

Συναντήσεις, χρήματα και εκβιασμοί αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο της συμμορίας.

Να είμαστε απολύτως συνεννοημένοι σε αυτό.

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

ψηφίζουμε υπέρ της διεύρυνσης του καταλόγου των αδικημάτων, τη διάπραξη των οποίων διερευνά η Επιτροπή Ποινικής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής.

Κάθε άλλη στάση εκ μέρους μας θα ήταν πολιτικώς ανέντιμη και από νομικής πλευράς απολύτως ύποπτη.

Advertisement