Connect with us

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΑΛ

Α.Λοβέρδος: “Ξανά μεγάλο ΠΑΣΟΚ”

Published

on

Την αισιοδοξία του ότι θα μπει στον β’ γύρο και θα είναι ο νικητής, εξέφρασε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα και αποκάλυψε ότι εάν δεν τα καταφέρει, πιθανότατα θα πάρει θέση υπέρ κάποιου εκ των δύο που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο.

Ο Α. Λοβέρδος τόνισε ότι δεν φοβάται την προσέλευση ψηφοφόρων άλλων κομμάτων, αντιθέτως είπε ότι τους καλοδέχεται. «Μακάρι να έρθουν, η μεγάλη συμμετοχή ακυρώνει το ρόλο των μηχανισμών» είπε προσθέτοντας: «Οι ντουντούκες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βγει εναντίον μου, ο αρχηγός του έχει δηλώσει ότι δεν με θέλει, λες και τον ρώτησε κανένας». Ο ίδιος είπε ότι ουδέποτε υποστηρίχθηκε από μηχανισμούς, αλλά έχει οργάνωση, η οποία του επιτρέπει να υπολογίζει ότι την Κυριακή θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Τόνισε δε ότι απευθύνεται στο εθνικό ακροατήριο χωρίς να τον ενδιαφέρει τι ψήφισαν. «Για να γίνει ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να μην υπάρχει αυτό το μικρό ΚΙΝΑΛ το οποίο δεν πέτυχε στους σκοπούς του» είπε.

Ο Α. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στο debate αφήνοντας αιχμές κατά του Γ. Παπανδρέου που δεν ήταν παρών («κακώς δεν ήταν») είπε αλλά και κατά του Ν. Ανδρουλάκη σημειώνοντας ότι «πρέπει να μην εκλεγεί μη βουλευτής».

Ερωτηθείς για το εάν θα συγκυβερνήσει με τη ΝΔ όπως τον κατηγορούν, υπενθύμισε ότι αυτά είναι κουταμάρες και οι μόνες ιστορίες περί Δεξιάς, προήλθαν από τον Αλέξη Τσίπρα. Είπε ακόμη πως ο κ. Μητσοτάκης έχει απορρίψει συγκυβέρνηση στις πρώτες εκλογές και πρόσθεσε: «Θα απαντήσω στο υποθετικό σενάριο, αν μου πείτε ποια θα είναι η δύναμή μου ως κόμμα. Εγώ λέω άνω του 16% κοντά στο 20% και θα διεκδικώ στις δεύτερες εκλογές που λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα κάνει, ο κ. Τσίπρας να κάνει την 5η του ήττα και εμείς να ανεβαίνουμε καθώς αυτός θα πέφτει. Εκεί μην αποκλείετε καθόλου να είμαστε εμείς αξιωματική αντιπολίτευση και η ερώτηση να τίθεται στους άλλους».

Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν τον θεωρεί προοδευτικό κόμμα, αλλά δεν είναι «αντί» οποιουδήποτε. Οπως είπε ο κ. Λοβέρδος η ΝΔ χρειάζεται πρωταγωνιστική αντιπολίτευση και εκεί θα καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με συγκεκριμένες θέσεις.

Advertisement

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis επανέλαβε ότι είναι σκευωρία. Πρόσθεσε δε ότι εκκρεμεί ποινική δίωξη εναντίον του γιατί εκείνος το θέλησε, παρότι η Βουλή του προσέφερε ασυλία. «Προτιμώ να παραβιαστεί το Σύνταγμα παρά να τελειώνουμε με ασυλία. Εγώ στη σεκυωρία Novartis θέλω να πέσει μεγεθυντικός φακός και σε ό,τι με αφορά και σε ό,τι αφορά τους σκευωρούς που είναι αυτή τη στιγμή υπό κατηγορία στο Ειδικό Δικαστήριο. Οταν έχεις μαζί σου την αλήθεια, δεν φοβάσαι τίποτα».

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο να μην μπει στον β’ γύρο και εάν θα στηρίξει κάποιον ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Ο β’ γύρος είναι μια νεά εκλογική διαδρομή. Εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Είμαστε 6 στον β’ γύρο θα μπουν δύο. Ο λόγος που συμμετέχω δεν είναι για να καταγράψω δυνάμεις, είναι για να νικήσω. Εγώ πιστεύω ότι θα είμαι στον β’ γύρο». Πρόσθεσε μάλιστα ότι εφόσον δεν συμβεί αυτό, πιθανότατα θα πάρει θέση υπέρ κάποιου εκ των τελικών μονομάχων. «Είμαι κοντά σε αυτό, Ποτέ δεν κρύφτηκα» αποκάλυψε.