Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Λοβέρδος: “Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για να γίνει ξανά το «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» δύναμη εξουσίας.”

Published

on

 Σχόλιο Α.Λοβέρδος:

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δυναμώνει. Καλοσωρίζω την ομάδα «Εμείς οι Πολίτες». Είναι σημαντικό το γεγονός οτι η παράταξή μας δυναμώνει με ένταξη στελεχών που μπορούν να συμβάλουν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους στη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Επίσης τους ευχαριστώ για τη δήλωση στήριξης της υποψηφιότητάς μου για την ηγεσία της παράταξης. Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για να γίνει ξανά το «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» δύναμη εξουσίας.

Η σχετική ανακοίνωση της ομάδας “Εμείς οι πολίτες”:

Τον Μάϊο του 2013, με μια παρέα φίλων και με πολύ ενθουσιασμό ξεκινήσαμε μια εθελοντική προσπάθεια με σκοπό να συμβάλουμε στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

H προσπάθεια αυτή δεν είχε τη μορφή μιας κίνησης, οργάνωσης ή οποιουδήποτε νομικού προσώπου. Βασίστηκε στην άτυπη και φιλική συνεργασία όσων την ξεκίνησαν και όσων άλλων στη συνέχεια εντάχθηκαν εθελοντικά σε αυτήν.

Τι ακριβώς κάναμε;

Επιλέξαμε έναν αριθμό σημαντικών κυβερνητικών εξαγγελιών για δράσεις που είχαν να κάνουν με βελτιώσεις στην οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια του πολίτη, τη δικαιοσύνη, την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Στη συνέχεια παρακολουθούσαμε αυτές τις δράσεις και παρουσιάζαμε όλες τις πληροφορίες που είχαμε στην ιστοσελίδα μας. Όποτε παρατηρούσαμε μια σημαντική πρόοδο ή καθυστέρηση σε μια δράση, η θετική ή αρνητική εξέλιξη,  αυτή σημειωνόταν με έμφαση, ενώ παράλληλα ενημερώναμε με μηνύματά μας τους αρμόδιους για το θέμα Υπουργούς.

Πιστεύαμε ότι έτσι όλοι οι πολίτες αλλά και κάθε τρίτος θα είχε σφαιρική αντίληψη του «πως πάνε τα πράγματα» και ότι η πληροφόρηση αυτή θα βοηθούσε και την Κυβέρνηση στο έργο της.

Advertisement

Ένα χρόνο μετά, το Μάιο του 2014, κλείνοντας ένα χρόνο προσπαθειών, μετά από πρόταση που μας έγινε συνεχίσαμε τις προσπάθειές μας μέσα από το Ποτάμι, στο οποίο εντάχθηκαν σχεδόν όλα τα μέλη μας, δημιουργώντας την «Επιτροπή Δια Ταύτα». Μέσα σε λίγο χρόνο η «Επιτροπή Δια Ταύτα» απέκτησε 580 μέλη που κάλυψαν εικοσιεννέα τομείς πολιτικής, τροφοδοτώντας την ηγεσία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού με παρατηρήσεις σχετικές με την πορεία του Κυβερνητικού Έργου, αλλά και με προτάσεις.

Με τη λήξη της λειτουργίας του Ποταμιού, μέσα σε ένα κλίμα απογοήτευσης, αδρανοποιηθήκαμε.

Όταν πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, όσοι αποτελέσαμε τον βασικό πυρήνα της δημιουργίας του «Εμείς οι Πολίτες», αποφασίσαμε να δρομολογήσουμε την επαναλειτουργία της οργάνωσης «Εμείς Οι Πολίτες», της οποίας οι δράσεις θα φιλοξενούνται στη Ιστοσελίδα του (www.loverdos.gr), να συμβάλουμε στην προσπάθεια να γίνει το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ δύναμη εξουσίας και να υποστηρίξουμε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της παράταξης. 

 

Στην απόφασή μας αυτή μας οδήγησε η κοινή διαπίστωση ότι η σημερινή Κυβέρνηση για να μπορέσει να λειτουργήσει ακόμα πιο δημιουργικά, χρειάζεται μια σοβαρή, αξιόπιστη και χωρίς λαϊκισμούς αντιπολίτευση. Μια τέτοια αντιπολίτευση πιστεύουμε ότι μπορεί να την προσφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με «οδηγό» τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2021

 

Advertisement

Νότης Παρασκευόπουλος

τ.Συντονιστής της Εθελοντικής Οργάνωσης «Εμείς οι Πολίτες»

τ.Συντονιστής της «Επιτροπής Δια Ταύτα» του Ποταμιού

 

Αργυρός Βαγγέλης Στέλεχος Στρατηγικής Διοίκησης
Ευθυμίου Γρηγόρης Επιχειρηματίας
Ζαβάκου Ίλια Επιχειρηματίας και Δημοσιογράφος
Ηλιάκη Κλειώ Οικονομολόγος, Συνταξ.Υπάλληλος της Lufthansa
Καραδήμας Γιώργος Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Κατσιφαράκης Δημήτρης Γενικός Διεθυντής Μ.Κ.Ο ISRRT
Κεχαγιόγλου Λευτέρης Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών
Κοπανάκη Μαρία Μεσίτης ακινήτων, Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Κουλέρης Κώστας Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Κωστέας Βαγγέλης Οικονομολόγος, Συνταξ.Διευθυντής ΟΣΕ
Κωστέας Βασίλης Πολιτικός Επιστήμων
Λάγαρης Δημήτρης Δημόσιος Υπάλληλος
Στρατάκης Γιώργος Οικονομολόγος, Eπιχειρηματίας, Συγγραφέας
Τρούλος Κώστας Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Τσιγάρας Βασίλης  Διευθυντής Τοπικής Οικονομίας Δήμου Πατρέων
Φάρδη Χριστίνα Συμβολαιογράφος
Χολέβας Κώστας Πολιτικός Μηχανικός