“Ανεβάζουν” στροφές στο “στρατόπεδο” Γεννηματά – “Φαβορί” για το β γύρο η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Σχόλιο: Παντελής Αλεξόπουλος

Στο THE SOCIALIST, έχουμε μάθει, από νωρίς να είμαστε φωνή της ΑΛΛΑΓΗΣ. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως παρουσιάζουμε όλες τις φωνές που υπάρχουν μέσα στην μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, όλα τα πρόσωπα, χωρίς φόβο και πάθος.

Πρόσφατα, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν του thesocialist και στην αρθρογραφία μου όλο αυτό το διάστημα, παρατήρησα, πως είμαστε το ΜΟΝΟ website ενημέρωσης, που ασχολείται με το ρεπορτάζ στην κεντροαριστερά, που πήρε συνεντεύξεις από ΟΛΗ την Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, έδωσε βήμα σε Τομεάρχες, νέους και νέες και φυσικά σε όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη είτε στην Τρικούπη είτε σε “πολιτικά στρατόπεδα” υποψηφίων.

Αυτή η πολυφωνία, είναι και ήταν το ζητούμενο. Όχι η αναμετάδοση λίγων προσώπων και η επαναφορά τους στην δημοσιότητα, όταν “χρειάστηκε” ή για άλλους λόγους.

Με όπλο μας, αυτή την πολυφωνία, το ελεύθερο βήμα των προοδευτικών πολιτών, με γνώμονα την έγκυρη κα έγκαιρη ενημέρωση σε Ό,ΤΙ αφορά στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, θα ενημερώνει, θα πληροφορεί τους πολίτες για όλα όσα θέλουν να μάθουν, πεντακάθαρα, χωρίς δόλο και με μόνη μας έννοια τον έλεγχο και την διασταύρωση της είδησης. Ακόμα και αν “κοστίζει” κανα “κλικ” παραπάνω χαμένο …

Στο δια ταύτα, τώρα, είπαμε πως έχουν ξεκινήσει οι λεγόμενες “κυλιόμενες” δημοσκοπήσεις και πολύ συχνά αυτές αλλάζουν, ανάλογα με την τάση της στιγμής στην κοινωνία. 

Όπως δημοσιεύσαμε πριν  λίγες ημέρες τις πρώτες πληροφορίες για τις επερχόμενες δημοσκοπήσεις που θα κάνουν την εμφάνισή τους στα κανάλια και θα ασχολούνται, μεταξύ άλλων, με τα εσωκομματικά του Κινήματος Αλλαγής εν όψει και εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, η Φώφη Γεννηματά, αναμένεται να είναι “φαβορί” για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να φέρεται να είναι ο αντίπαλός της για την ηγεσία της παράταξης.

Η Φώφη Γεννηματά, συνεχίζει τις επαφές της σε όλη την επικράτεια και το επιτελείο της έχει “πάρει φωτιά” υπενθυμίζοντας σε όλους, πως αυτά τα δύσκολα χρόνια για την παράταξη, η ίδια, με προσωπικές μάχες και διαρκή αγώνα κατάφερε και συσπείρωσε την “θριματισμένη” δημοκρατική παράταξη, την μετέτρεψε σε Κίνημα και σήμερα, η ελπίδα το Κίνημα να γίνει Κίνημα λαού, είναι αναγκαιότητα και όχι “αφήγημα”.

Επαναλαμβάνω, μιλάμε για “εκτιμήσεις” και όχι σταθερά και προς δημοσίευση ευρήματα δημοσκοπικών εταιρειών.

Αυτές οι εκτιμήσεις προκύπτουν από το γεγονός πως τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Χάρης Καστανίδης, βρίσκονται ναι μεν στην “κούρσα της ηγεσίας” ωστόσο, χρειάζεται να προσκομίσουν περί τις 5.000 υπογραφές στελεχών του Κινήματος Αλλαγής -βάση καταστατικού- για να κυρωθεί και επίσημα η υποψηφιότητά τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Φώφη Γεννηματά, δεν συμμετέχει στην σημερινή “άτυπη μονομαχία” των υποψηφίων από τις ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Σίγουρα ο Χάρης Καστανίδης, είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, ιδίως αν καταφέρει να συγκεντρώσει το πλήθος των “Παπανδρεϊκών” και μπορεί να κάνει την “έκπληξη” ωστόσο πιο πιθανό να μπεί γερά στην “κούρσα” για τον β γύρο των εσωκομματικών, ο Ανδρέας Λοβέρδος που έχει καταθέσει πολύ πρόσφατα και το “ανανεωμένο” μανιφέστο του, την “πράσινη επανάσταση”.

Θα έχουμε ένα ξεκάθαρο “ντέρμπι” στις εσωκομματικές, κάτι το οποίο αναβαθμίζει την εσωκομματική διαδικασία, επιστρέφουν αρκετοί ψηφοφόροι και παρακολουθούν, προς το παρόν, τις εξελίξεις, κι αυτό λογίζεται στα απολύτως θετικά. Ενώ κεντρικό σύνθημα , είναι η “ενότητα” που πρέπει πάση θυσία να επιδείξουν οι “πρωτοκλασσάτοι” των υποψηφίων για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ, την επόμενη ημέρα του β γύρου των εκλογών.

Όπως λέει και ο αρχισυντάκτης μας, και το ασπάζομαι προσωπικά, το “προοδευτικό πρόσημο είναι το ζητούμενο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ