Ανοικτή Διαδικτυακή Εκδήλωση της Νέας Γενιάς ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης: “ΓΥΝΑΙΚΑ, στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο;”

Πρωτοβουλία ανοιχτής διαδικτυακής εκδήλωσης από τη Νέα Γενιά Κινήματος Αλλαγης στη Θεσσαλονικη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Η ζωή, κατά τη διάρκεια των αλλεπάλληλων lockdown έχει ενισχύσει την ανισότητα των φύλων σε όλη την Ευρώπη, με ερευνητές να τονίζουν πως οι οικονομικοκοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης είναι πολύ μεγαλύτερες για τις γυναίκες και απειλούν να τις ωθήσουν ξανά στους παραδοσιακούς ρόλους της φροντίδας του σπιτιού.

Όταν η πανδημική κρίση τελειώσει αισίως, η επιστροφή τους στον προ της πανδημίας τρόπο ζωής τους φαίνεται θα είναι μάλλον αισθητά δύσκολη. Το Κίνημα Αλλαγής ξεκινα σήμερα μια διαδικτυακή κουβέντα για τη Βία κατά των γυναικών.

Η Νέα Γενιά Κινήματος Αλλαγής από τη Θεσσαλονίκη συνεχίζει την κουβέντα αυτή, ένα βημα πιο πέρα, σε μια κουβέντα για τις «Έμφυλες Ανισότητες στην εποχή του Covid-19». Την κουβέντα θα συντονίσουν μαζί οι Πολιτικοί Επιστήμονες και μέλη της Νεας Γενιας του Κινήματος Αλλαγής, Βασια Μαδεση και Δήμητρα Φαντιδου.

Στην εκδήλωση θα τοποθετηθούν:

▪️Η Ζέφη Δημαδάμα, Αντιπρόεδρος PES Women, «Πόσο κοντά είναι η Ευρώπη πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της ισότητας των φύλων στη μετά COVID-19 εποχή;»

▪️Η Giulia Nason, Activist of the transfeminist movement Non Una Di Meno,«Grassroot practices of feminist care during the lockdown: an experience from Venice, Italy»

▪️Η Τζίνα Μοσχολιού, Δημοσιογράφος, «Έμφυλα Στερεότυπα και Σεξισμός στη Βιομηχανία των ΜΜΕ»

▪️Ο Γιάννης Βήκας, Εκπρόσωπος Rainbowrose (ΛΟΑΤΚΙ Δικτύου Ευρωπαίων Σοσιαλιστών), «Έμφυλες ανισορροπίες (Gender biases) στο πλαίσιο ανάλυσης του κοινωνικού φύλου (gender)»

▪️Αλλά και η Μαργαριτα Παπανδρέου, Μοριακή Βιολόγος, PhD, σχετικά με τις Έμφυλες Ανισότητες στον ακαδημαϊκό-πανεπιστημιακό χώρο

Η συζήτηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 25/11 και ώρα 18:00’. Θα μεταδοθεί σε live stream από την επίσημη σελίδα της Νέας Γενιάς Κινήματος Αλλαγης στο Facebook. https://fb.me/e/8WaR8vCao

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ