Άνοιξε ο διάλογος Κινήματος Αλλαγής – “Πρασίνων” -Οι δηλώσεις της Φ.Γεννηματά

Αδιαμβισβήτητο Κίνημα σε άνοδο στο διεθνές πολιτικό τοπίο, είναι το κίνημα των Οικολόγων -Πρασίνων. 

Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα των “Πρασίνων” στη Γερμανία, φράσεις “ΠΑΣΟΚ” όπως “Πράσινη Ανάπτυξη” αρχίζουν και “ακούγονται” σε διεθνές επίπεδο.

Σε αυτή την περίπτωση, το Κίνημα Αλλαγής έχει κερδίσει ξεκάθαρα την “Πράσινη” μάχη στο εσωτερικό. Κέρδισε την “μάχη” γιατί έδειξε γρήγορα ανακλαστικά με το Δίκτυο Νέας Γενιάς του ΚΙΝΑΛ και την ηγεσία, να κάνουν γρήγορα φανερά “project” οπως ο “Πράσινος Κόσμος”, το Δίκτυο Οικολογικής Ευαισθητοποίησης της παράταξης. Με “μπροστάρηδες” νέους ανθρώπους σε συνδυασμό με το “ΠΑΣΟΚΙΚΟ” αφήγημα της “Πράσινης Ανάπτυξης” που κάποτε.. λοιδορήθηκε “ως πράσινα άλογα” από τη ΝΔ και την ήσσονα αντιπολίτευση τότε..

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του κόμματος των Πρασίνων.

Μετά την συνάντηση, η Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μπροστά στην κλιματική κρίση η Ευρώπη προχωρεί σήμερα σε ένα νέο πακέτο πολιτικών.

Την εφαρμογή του μπορούν να εγγυηθούν μόνο οι γνήσια προοδευτικές δυνάμεις.

Γι’ αυτό σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες σοσιαλιστές και πράσινοι, συζητούν για να διαμορφώσουν μια νέα ατζέντα, για την πράσινη ανάπτυξη και την δίκαιη κατανομή του οφέλους της.

Είναι ώρα και στην Ελλάδα αυτός ο διάλογος να ενισχυθεί. Το ξεκινήσαμε σήμερα με τους εκπροσώπους των Πράσινων. Θα τον συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας.

Για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί τις πολιτικές του Πρασίνου Κοινωνικού Συμβολαίου, της γνήσια προοδευτικής πολιτικής που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ