ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Ανοιχτή η πόρτα” σε διάλογο με αυτούς που επιστρέφουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Σε ερώτηση του Άγγελου Γαβρή στο ψηφιακό briefing των δημοσιογράφων απο το Κίνημα Αλλαγής, στην στάση του κόμματος στην ενδεχόμενη επιστροφή στελεχών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ η απάντηση ήταν σαφής:

“Έχουμε εδώ και καιρό ανοίξει διάλογο με την κοινωνία και τους σοσιαλδημοκράτες σε όλη την Ελλάδα απο όπου κι αν προέρχονται”. Ήταν το σχόλιο του Παύλου Χρηστίδη με τον ίδιο να προσθέτει πως  “αυτό τέθηκε επι τάπητος μάλιστα, απο την ίδια την πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά στο τελευταίο πολιτικό συμβούλιο”.

Φαίνεται πως αρκετοί απο τον ΣΥΡΙΖΑ, σε υψηλές θέσεις μάλιστα, αρχίζουν να βλέπουν πως το “αφήγημα: 1η φορά Αριστερά” βουλιάζει και σε λίγο θα μιλάμε για “ναυάγιο” και αρχίζουν και προσεγγίζουν τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής, “καλοβλέποντας” μια ενδεχόμενη “μετακόμιση” στο ανερχόμενο ΚΙΝΑΛ. Τώρα, για την “επιστροφή” στελεχών που έφυγαν απο το ΚΙΝΑΛ την κρίσιμη περίοδο και πρόδωσαν τον αξιακό τους πυρήνα και τους συντρόφους τους, φαίνεται πως μια τέτοια επιστροφή θα τεθεί στην κρίση του ίδιου του κοινού των σοσιαλδημοκρατών της Ελλάδας..