“Αντιδεξιά Γραμμή” από το Κίνημα Αλλαγής και στο βάθος.. ΠΑΣΟΚ!

Γράφει ο Αντώνης Γκίκας

Πρώτοι, εδώ στο “The Socialist” ,παρουσιάσαμε το πλάνο εξωστρέφειας του Κινήματος Αλλαγής, ένα πλάνο που έγινε σαφές πως αποκτά “Αντιδεξιά” γραμμή με στόχο την παλινόρθωση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και την συγκέντρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια για την “Νέα Αλλαγή”

Το Κίνημα Αλλαγής, “δίνει την μάχη του” για να διασφαλίσει την επόμενη μέρα στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Έχοντας πλάνο, υπεύθυνη πολιτική γραμμή και έντονη παραγωγή πολιτικού έργου, καθ΄όλη την διάρκεια της πανδημίας, έχει αποδείξει πως έχει “φωνή” , θέληση και πείσμα να πετύχει το ζητούμενο εδώ και μια δεκαετία για την παράταξη, να αποκτήσει ξανά “συνοχή” και να διεκδικήσει εκ νέου την εξουσία.

Μετά από “λάθη” – όπως για παράδειγμα η στάση του Κινήματος Αλλαγής στο ζήτημα των διαδηλώσεων- και έπειτα από αρκετές απόπειρες “εκ δεξιών” και “εξ αριστερών” να δημιουργηθεί κλίμα “Εσωστρέφειας” και “διχασμού”, η ηγεσία μαζί και με τις “φωνές” της λογικής – όπως αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη που αν και διεκδικητής της αρχηγίας, ουδέποτε προκάλεσε με την ρητορική του – κατάφερε να “ελέγξει” τον “πανικό” που διέπει την βάση των ψηφοφόρων για το ενδεχόμενο συνεργασίας είτε με τους μέν είτε με τους δε.

Μετά από μια “φλογερή” συνεδρίαση της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, η αντιπολιτευτική γραμμή που εφαρμόζει σχεδόν το σύνολο των στελεχών, “θυμίζει” το ΠΑ.ΣΟ.Κ της Προόδου, το κατεξοχήν κόμμα της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και τον μόνο εκφραστή της σοσιαλδημοκρατίας που η “ατζέντα” της αρχίζει να “ξαναπαίρνει” τα  πάνω της μετά από αρκετά χρόνια “λαϊκισμού” και νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ξεκάθαρη στάση “κεντροαριστεράς” με αντιδεξιό πρόσημο και μακριά από τις “σειρήνες” του “φτηνού λαϊκισμού”, το Κίνημα Αλλαγής αντεπιτίθεται και δείχνει σίγουρο για την ανάκαμψη της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Είναι γεγονός πως οι εσωκομματικές είναι κοντά, το πιο σημαντικό όμως, για όποιον και αν καταφέρει να αναδειχθεί Πρόεδρος του Κόμματος, δεν είναι ούτε η ονοματολογία, ούτε η προσωπική φιλοδοξία, είναι το ιδεολογικό κέντρο της Παράταξης και η ξεκάθαρη πολιτική στάση. Δίπλα στην Κοινωνία. Με πλάνο για την Οικονομία και το αύριο στην χώρα. Με ξεκάθαρες “γραμμές” και την Νέα Γενιά ΜΠΡΟΣΤΑ και όχι “πίσω” από πολιτικά γραφεία, με θάρρος και όχι παραγοντισμούς παλαιάς κοπής, με ομοψυχία και όχι μικροπρεπείς έριδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ