Γαβρής Άγγελος στο “ΚΑΡΦΙ”: «Ζεσταίνουν τις μηχανές» στην Τρικούπη – Έτοιμοι για κάλπες στο Κίνημα Αλλαγής.

Γράφει ο Δημοσιογράφος, Γαβρής Άγγελος – Εκδότης “TheSocialist.gr

“Προεκλογικός πυρετός” στην Χ.Τρικούπη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, την περίοδο που θα δημιουργηθεί ένα “παράθυρο” που ευνοείται από την ομαλή διεξαγωγή της πλειονότητας των εμβολιασμών, μετά το Καλοκαίρι και πριν την “Μεγάλη Καταιγίδα” που ονομάζεται Οικονομική Κρίση.

Για την Φώφη Γεννηματά , ο επαναπροσδιορισμός της αντιπολιτευτικής τακτικής με ξεκάθαρο “αντιδεξιό πρόσημο” τίθεται ως όρος πολιτικής επιβίωσης και συσπείρωσης του εκλογικού ακροατηρίου σε μια διπλή προσπάθεια: Απο τη μία να συγκρατηθούν διαρροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου να “εδραιωθεί” το Κίνημα Αλλαγής στον χώρο του κέντρου και να αξιοποιηθεί, η . ξεκάθαρη,  δεξιά στροφή της κυβέρνησης με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα.

Η Φώφη Γεννηματά έχει αποδείξει πως όταν χρειαστεί, έχει το σθένος να λάβει αποφάσεις που άλλοι στην θέση της, δεν θα έπαιρναν. Ως Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, έχει την θέληση και την πυγμή, όταν χρειάζεται, να αποδείξει σε όλους πως η ίδια «έχει το μαχαίρι, η ίδια και το καρπούζι»

Έχοντας πλάνο, υπεύθυνη πολιτική γραμμή και έντονη παραγωγή πολιτικού έργου, καθ΄όλη την διάρκεια της πανδημίας, έχει αποδείξει πως έχει “φωνή” , θέληση και πείσμα να πετύχει το ζητούμενο εδώ και μια δεκαετία για την παράταξη, να αποκτήσει ξανά “συνοχή” και να διεκδικήσει εκ νέου την εξουσία.

Μετά από “λάθη” – όπως για παράδειγμα η στάση του Κινήματος Αλλαγής στο ζήτημα των διαδηλώσεων- και έπειτα από αρκετές απόπειρες “εκ δεξιών” και “εξ αριστερών” να δημιουργηθεί κλίμα “Εσωστρέφειας” και “διχασμού”, η ηγεσία μαζί και με τις “φωνές” της λογικής – όπως αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη που αν και διεκδικητής της αρχηγίας, ουδέποτε προκάλεσε με την ρητορική του – κατάφερε να “ελέγξει” τον “πανικό” που διέπει την βάση των ψηφοφόρων για το ενδεχόμενο συνεργασίας είτε με τους μέν είτε με τους δε.

Μετά από μια “φλογερή” συνεδρίαση της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, η αντιπολιτευτική γραμμή που εφαρμόζει σχεδόν το σύνολο των στελεχών, “θυμίζει” το ΠΑ.ΣΟ.Κ της Προόδου, το κατεξοχήν κόμμα της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και τον μόνο εκφραστή της σοσιαλδημοκρατίας που η “ατζέντα” της αρχίζει να “ξαναπαίρνει” τα  πάνω της μετά από αρκετά χρόνια “λαϊκισμού” και νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

 

Ξεκάθαρη στάση “κεντροαριστεράς” με αντιδεξιό πρόσημο και μακριά από τις “σειρήνες” του “φτηνού λαϊκισμού”, το Κίνημα Αλλαγής αντεπιτίθεται και δείχνει σίγουρο για την ανάκαμψη της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

 

Είναι γεγονός πως οι εσωκομματικές είναι κοντά, το πιο σημαντικό όμως, για όποιον και αν καταφέρει να αναδειχθεί Πρόεδρος του Κόμματος, δεν είναι ούτε η ονοματολογία, ούτε η προσωπική φιλοδοξία, είναι το ιδεολογικό κέντρο της Παράταξης και η ξεκάθαρη πολιτική στάση. Δίπλα στην Κοινωνία. Με πλάνο για την Οικονομία και το αύριο στην χώρα. Με ξεκάθαρες “γραμμές” και την Νέα Γενιά ΜΠΡΟΣΤΑ και όχι “πίσω” από πολιτικά γραφεία, με θάρρος και όχι παραγοντισμούς παλαιάς κοπής, με ομοψυχία και όχι μικροπρεπείς έριδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ