Αντιδράσεις για την κατάπτυστη αφίσα – “κηδειόχαρτο” του Πρύτανη του ΑΠΘ

Ανακοίνωση με την οποία «στέκεται αλληλέγγυα στις Πρυτανικές Αρχές και στον ίδιο τον Πρύτανη για την εικονική και λεκτική βία που δέχεται», εξέδωσε η Επιτροπή Κοσμητόρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μετά την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» έπειτα από 34 χρόνια.

«Οι σκοτεινές, αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές “δυνάμεις”, που κρύβονται πίσω από την επίθεση αυτή, υπηρετούν την κατάλυση του πανεπιστημίου. Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης, έρευνας και δημιουργίας, εντός του οποίου λειτουργείται με σεβασμό ο δημοκρατικός διάλογος, με τις οποιεσδήποτε συμφωνίες και διαφωνίες μας. Απειλές και εκφοβισμοί εναντίον οποιουδήποτε μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας, είτε πρόκειται για το νεότερό μας φοιτητή- τρια είτε για τον πρύτανη του Ιδρύματος, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους, γι’ αυτό και τις καταδικάζουμε απερίφραστα», τονίζει η ανακοίνωση από τις κοσμητόρισσες και τους κοσμήτορες των 11 Σχολών του ΑΠΘ.

Νωρίτερα, υπέρ του πρύτανη είχε ταχθεί τόσο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Δείτε τις αναρτήσεις – τοποθετήσεις επί του θέματος τόσο από τον Αρχισυντάκτη όσο και την Συντακτική Ομάδα του THE SOCIALIST

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ