Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτη “κατάντια” στη Βουλή: Μητσοτάκης: “Μητσοτάκης: “Στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στο Μάτι μετρούσαμε φέρετρα “

Published

on

Ακόμα μια φορά, κατώτεροι των περιστάσεων και των συνθηκών οι Τσίπρας – Μητσοτάκης. Ο ένας με την “χιουμοριστική αναφορά” στο 112 για εκκένωση και ο άλλος με την αχαρακτηρίστη αναφορά στο Μάτι , διαβάζοντας μάλιστα περιγραφή θύματος 3 χρόνια πριν, αποδεικνύουν πως η Ελληνική πολιτική, μοιάζει να έχει πιάσει “πάτο”.

(Σχόλιο του συντάκτη, Γαβρή Άγγελου)

Με απάντηση στις προτάσεις που κατέθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης λίγα λεπτά πριν, ξεκίνησε την δευτερολογία του στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Θα σας απαντήσω κ. Βαρουφάκη, σε περίπτωση που έχει καεί πεύκο, οι επιστήμονες μας συστήνουν να κάνουμε φυσική αναδάσωση και αυτό θα κάνουμε, πραγματοποιώντας πολύ γρήγορα τα αντιδιαβρωτικά έργα» σημείωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην πρώτη πρόταση.

«Ας συμφωνήσουμε επιτέλους ότι είναι αδύνατον να επιτύχουμε μία οικονομία χαμηλών ρύπων χωρίς την αξιοποίηση του αέρα. Το ερώτημα που τίθεται είναι που και με ποιους κανόνες θα μπουν ανεμογεννήτριες. Ανεμογεννήτριες δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε παντού, αλλά είναι αδύνατον να λέμε πως θα δρομολογήσουμε τους στόχους μας μόνο με ανεμογεννήτριες στην θάλασσα. Ναι θα χρειαστούμε και off shore ανεμογεννήτριες, αλλά και στην ξηρά, θα αξιοποιήσουμε και την ηλιακή ενέργεια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στην δευτερολογία του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντάς του ότι έχει μια κακή συνήθεια να μοιράζει την ομιλία του πριν εκφωνήσει ο ίδιος την δική του. Ποιος ο λόγος; Αναρωτήθηκε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αναγνώρισε τα λάθη που έγιναν και τις παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού και πρότεινε μέτρα για να διορθωθούν. Και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε: ήσασταν αποφασισμένος να πυροβολείτε επί 45 λεπτά. Με μεγάλη ευκολία επιλέγετε να διαστρεβλώνετε θέματα. Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση με αυτούς τους όρους και τόνισε ότι η συγγνώμη είναι και προσωπική ανάγκη και πολιτική ενέργεια. Δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός έχει την τελική ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στην χώρα και την βούλησή μου την επόμενη φορά να τα κάνουμε καλύτερα. «Δεν μετριέμαι μ’ εσάς. Θα έπεφτα πολύ χαμηλά. Βάλαμε τον πήχυ ψηλά και φέτος το καλοκαίρι είχαμε προετοιμαστεί καλύτερα», είπε ακόμα.

Advertisement

Αναφερόμενος στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα που είπε νωρίτερα ότι θα στείλει ο ελληνικός λαός το 112 στην κυβέρνηση για να την εκκενώσει από την εξουσία είπε: «κατηγορείτε εμένα για έλλειψη ενσυναίσθησης λέγοντας ότι δεν μπορώ να νιώσω τον πόνο και την αγωνία των άλλων». Ο πρωθυπουργός διάβασε τα όσα έγραψε μια γυναίκα στα social media που έχασε δικούς της στο Μάτι λέγοντας: «εμείς σε αυτή την τραγωδία για 4 μέρες δεν είπαμε κουβέντα. Και όταν σας ασκήσαμε κριτική σας την ασκήσαμε για 2 θέματα. Την παντελή σας αδυναμία να εκκενώσετε τον κόσμο από το Μάτι αλλά και για το άθλιο σόου που στήσατε εκείνο το βράδυ ενώ γνωρίζατε ότι υπήρχαν νεκροί. Ποτέ δεν ζητήσατε συγγνώμη. Μακάρι για να κλείσει αυτή η πληγή να έχετε το θάρρος να το κάνετε σήμερα».

Ο πρωθυπουργός κάνοντας επίσης σύγκριση των όσων έγιναν στις φωτιές του καλοκαιριού με όσα έγιναν στο Μάτι είπε απευθυνόμενος και πάλι στον κ. Τσίπρα: «Στην μια τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα».

ΠΗΓΗ: NEWSIT.GR