Απίστευτες εικόνες: “Oυρές” για ψώνια, συνωστισμός για τις εκπτώσεις!

Ρεπορτάζ, Γαβρής Άγγελος:

Eίναι μεγάλη η “Αστοχία” της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ακόμα μια φορά, ανοίγει την αγορά με μέτρα που δεν αποδίδουν, τον τζίρο να αυξάνεται-για τις πολυεθνικές εταιρείες ένδυσης κυρίως ή τις μεγάλες αλυσίδες- και τον “μεταλλαγμένο” κορονοϊό να απειλεί εκ νέου!

Μια βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την Τσιμισκή, την Αριστοτέλους και την Αγίας Σοφίας, μην ξεχνώντας βέβαια τις ατέλειωτες ουρές αναμονής στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της συμπρωτεύουσας, οδηγεί σε πληθώρα ερωτηματικών για το μέλλον της πανδημίας στην Ελλάδα και δη στην πιο “χτυπημένη” πόλη στην χώρα με χιλιάδες κρούσματα και πολλούς νεκρούς, την Θεσσαλονίκη.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές μιας “βόλτας” απλώς, στο κέντρο της πόλης το Σάββατο το πρωϊ:

  1. Ουρά εκατοντάδων μέτρων μπροστά από πολυκαταστήματα στην Τσιμισκή

2.Ο συνωστισμός στα πεζοδρόμια είναι ακόμα μεγαλύτερος αφού κόσμος πρέπει να περάσει ανάμεσα από πολίτες που περιμένουν την σειρά τους να εισέλθουν σε κάποιο κατάστημα

3.Σε ερώτηση που απηύθυνα σε έναν από αυτούς που περιμένουν με υπομονή στην ουρά για να μπουν σε ένα κατάστημα, “τι κάνεις όταν περάσει το 2ωρο sms;” η απάντηση ήταν ενδεικτική του “κενού” της κυβερνητικής απόφασης για χρονικό όριο sms: “Ξαναστέλνω άλλο και σβήνω το προηγούμενο”. 

Μιλώντας με καταστηματάρχες, οι περισσότεροι δήλωσαν πως οι εικόνες “συνωστισμού” σε ουρές αναμονής, δεν αφορά την πλειονότητα των μαγαζατόρων, μα τις μεγάλες αλυσίδες ρουχισμού και τις πολυεθνικές επιχειρήσεις υπόδησης. “Πολλοί βλέπουν, λίγοι αγοράζουν” καταλήγουν σε δηλώσεις τους..

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ