“Από την ύβρις στην έκπληξη”

Γράφει ο Σωτήρης Παπαδόπουλος - Μεταπτυχιακός Φοιτητής -Μέλος της Νέας Γενιάς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Οι εκλογές αποτελούν τη διαδικασία όπου περιλαμβάνει μια καθολική ψηφοφορία για την  ανάδειξη της σύστασης νέων οργάνων, όπως είναι σε διοικητικά πρόσωπα για τη σύσταση ενός νομικού προσώπου, είτε είναι για ένα Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο ακόμη και για  τη σύσταση μιας νέας Κυβέρνησης σε κάποια χώρα.

Το μεγαλύτερο ευτύχημα αν ζεις σε  κάποιο Δημοκρατικό καθεστώς είναι ότι το εκλογικό σώμα μπορεί να επιβραβεύσει ή να  καταψηφίσει και να ρίξει μια Κυβέρνηση. Με λίγα λόγια καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι ο  λαός θα είναι πάντα αυτός που θα έχει το πρώτο αλλά και το τελευταίο λόγο στη διακυβέρνηση  της χώρας. Αυτό το σύστημα επικρατεί σε όλη την Ευρώπη και η Ελλάδα δε θα μπορούσε να  αποτελεί καμία εξαίρεση σε αυτό. 

Ο χρόνος περνάει και είναι φυσικό τα κυβερνών κόμματα αλλά ακόμη και οι Πρωθυπουργοί  σε ένα μέρος, όπως είναι και η Ελλάδα συνεχώς να αλλάζουν. Δηλαδή, με λίγα λόγια πριν τη  Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπήρχε ένας άλλος Πρωθυπουργός και μια άλλη  Κυβέρνηση. Ο λαός αποφάσισε όμως στις τελευταίες κάλπες να αλλάξει η Κυβέρνηση και έτσι  καταψήφισε τον τέως Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και έδωσε την εξουσία στη Νέα  Δημοκρατία. Η αλλαγή αυτή οφείλεται κυρίως στο προεκλογικό της πρόγραμμα αλλά το  κερασάκι στη τούρτα ήταν ο επικεφαλής της παράταξης. 

Όλα ωραία μέχρι εδώ, τα απλά μέλη τι έκαναν στη προεκλογική αυτή περίοδο; Συγκεκριμένα, αναρωτήθηκε ποτέ κανείς ποια ήταν η στάση που κράτησαν από το 2018 μέχρι  και τις εκλογές; Η απάντηση είναι ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα έβριζαν χυδαία είτε το  Πρωθυπουργό ή είτε ακόμη και τους φίλους αλλά και τους οπαδούς – μέλη του Συριζα. Είναι  η πρώτη φορά που το έκαναν αυτό οι Νέο Δημοκράτες στην ιστορία της Μεταπολίτευσης;  Φυσικά και όχι, τα ίδια έκαναν όταν Κυβερνούσε ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά επίσης  γινόντουσαν και επί εποχές του Κώστα Σημίτη.  

Σήμερα, όπου τυχαίνει και είναι αυτοί στην εξουσία φαίνεται ότι υπάρχει μια λαϊκή  αγανάκτηση και ο κόσμος να αποδοκιμάζει έντονα το Πρωθυπουργό. Η αποδοκιμασία αυτή,  οφείλεται κυρίως στην αποτυχία που είχε η Κυβέρνηση το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές αλλά  και στην αποτυχία που έχει η Κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας. Οι οπαδοί όμως του  Κυβερνόντος κόμματος απορούν, γιατί δέχεται ο Πρωθυπουργός τέτοια ύβρις από το κόσμο; 

Αλήθεια, όμως τώρα, αυτοί που δίχασαν κυρίως τις προηγούμενες δεκαετίες τη κοινωνία; απορούν τώρα γιατί η κοινωνία είναι διχασμένη; Η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν αυτή που έφερε  τη χρεοκοπία στη χώρα και όταν άλλαξε η Κυβέρνηση δημιούργησε τους αγανακτισμένους; Η  Νέα Δημοκρατία δε κατηγορούσε με γελοίες κατηγορίες το Κώστα Σημίτη ενώ ταυτόχρονα  τον έβριζαν χυδαία; Δυστυχώς για αυτούς δεν έχουν όλοι τη μνήμη χρυσόψαρου που έχουν οι  Νέο Δημοκράτες και είμαστε εδώ για να τους θυμίσουμε τη τότε συμπεριφορά τους. 

Οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας όλα αυτά τα χρόνια πορευόντουσαν με ύβρις η όποια  κάλλιστα θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν στοχευμένη. Με λίγα λόγια θα έλεγε κάποιος ότι όλο αυτό δε δημιουργήθηκε καθόλου τυχαία αλλά ήταν σαν να είχε πέσει μια συγκεκριμένη  γραμμή, ειδικά για τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας να λένε τέτοια πράγματα. Τότε, αυτή  τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπου μια μερίδα κόσμου ήταν διπλά κουρασμένοι αλλά και  αγανακτισμένοι τόσο από τη πανδημία, όσο και από τις περσινές μεγάλες πυρκαγιές. Η κοινή 

λογική λέει ότι στα νεύρα σου θα πεις και μια δυο κουβέντες παραπάνω, όπως και έγινε σε  κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις. 

Το κυβερνών κόμμα δείχνει να μη καταλαβαίνει το σημερινό θυμό που υπάρχει μέσα στη  κοινωνία και αποφασίζει να στρέψει τα βέλη της προς την αντιπολίτευση και ότι όλοι αυτοί 

είναι τηλεκατευθυνόμενοι. ΟΧΙ κύριοι της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι τηλεκατευθυνόμενο  όλο αυτό. Είναι ο λαός που αντιδράει καθώς είναι μέσα σε μια «δυστοπία και ομηρία» όπως λέει και ένα γνωστό ρητό. 

Δυστυχώς, για αυτούς μέχρι να λύσουν τις όποιες απορίες έχουν, οι οποίες είναι μόνο στο  μυαλό τους ο χρόνος θα περάσει και ενδέχεται μέχρι τότε να αλλάξει η Κυβέρνηση. Ο χρόνος  πλέον είναι εις βάρος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και η ανατροπή της βρίσκεται προ των  πυλών. Είναι στο χέρι μας αν θέλουμε να αλλάξει η Κυβέρνηση ή αν θέλουμε να έχουμε αυτούς 

που μας έκαψαν φέτος το καλοκαίρι και το χειμώνα δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να μη  πεθαίνει κόσμος εξαιτίας της πανδημίας. Οι εκλογές πλησιάζουν, το κύριο ερώτημα όμως είναι,  ΕΣΥ θες να αλλάξει η Κυβέρνηση; Αν ΝΑΙ τότε πήγαινε τότε στις επόμενες κάλπες και  καταψήφισέ την. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ