“Χρειάζεται τόλμη, όραμα και προοδευτικό πρόσημο στην διακυβέρνηση της χώρας”

Ο Επιχειρηματίας και Πολιτευτής με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στην Α Πειραιά, Λευτέρης Χρυσοφάκης γράφει στο "ΚΑΡΦΙ"

Άρθρο του Λευτέρη Χρυσοφάκη στο “ΚΑΡΦΙ” του ΣΚ: 

Στον απόηχο της εξειδίκευσης των νέων μέτρων για την προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τα απόνερα της ενεργειακής κρίσης, η κυβέρνηση, ακόμα μια φορά, κινήθηκε σε ρηχά νερά, ποντάροντας στην επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος και όχι σε μια ουσιαστική κίνηση στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας.

Είναι πλέον φανερό σε όλους πως η επιδοματική πολιτική που εφαρμόζει με δέουσα φειδώ και επιλεκτισμό η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ανήκει σε άλλες εποχές και σίγουρα δεν πατά στην πραγματικότητα.

H απόφαση για απολιγνιτοποίηση χωρίς να υπάρχει εναλλακτικό πλάνο για το ενεργειακό κενό που δημιουργείται στην χώρα μας, σε συνδυασμό με την πώληση της ΔΕΗ είναι κάτι που η κυβέρνηση έχει σε λάθος “λίστα”. Στην “λίστα” της “μεταρρύθμισης” έχουν τοποθετηθεί και τα 2 αυτά γεγονότα χωρίς ωστόσο να υπάρχει το ζητούμενο κοινωνικό πρόσημο και η λογική της “πράσινης” αναπτυξιακής πολιτικής..

Δεν αρκούν τα επιδόματα, χρειάζεται ένα πλάνο ενεργειακής μετάβασης και αυτονομίας με πράσινο πρόσημο.
Είναι αδιανόητο πως μια χώρα με τόσο πολλές δυνατότητες αξιοποίησης των ενεργειακών πηγών, διοικείται με γνώμονα τις ελλείψεις της Ε.Ε και όχι με κυρίαρχο δόγμα την αλληλεγγύη και τον ρεαλισμό.

Όταν έρχεται λογαριασμός στα νοικοκυριά για το ίδιο κατανάλωσης ρεύματος με + 200% “καπέλο”, τότε τα 42 ευρώ/μήνα που εξήγγειλε η κυβέρνηση φαντάζουν προκλητικά λίγα.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει στοχευμένα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας, έχει προτείνει την αύξηση του κατώτατου μισθού ως ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας και η ενεργειακή δημοκρατία είναι μια συζήτηση που δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά.

Το τσουνάμι της ακρίβειας σε συνδυασμό με τον απόηχο της πανδημικής κρίσης έχει φτάσει την Ελλάδα, ακόμα μια φορά στο χείλος του γκρεμού, ακόμα μια φορά σε δημοσιονομικό αδιέξοδο, ακόμα μια φορά υπό την κυβέρνηση και την ευθύνη της ΝΔ, ίδιο παράδειγμα είχαμε και κατά την είσοδο στα Μνημόνια με ξεκάθαρη ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή..

Χρειάζεται τόλμη, όραμα και προοδευτικό πρόσημο στην διακυβέρνηση της χώρας και όχι επιδόματα, εξαγγελίες για λόγους προεκλογικής δημιουργίας εντυπώσεων στην κοινωνία. Κοινωνία και οικονομία είναι σε κρίσιμο σημείο και ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης υπερβαίνει την χρηστικότητα και αγγίζει την αναγκαιότητα για να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο μας οδηγούν, κυβέρνηση και οι συν αυτώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ