Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απο το “Εδώ Πολυτεχνείο” στο “Εδώ Νοσοκομείο”. Του Άγγελου Γαβρή.

Published

on

Toυ Άγγελου Γαβρή.

17 Νοεμβρίου 1973 -17 Νοεμβρίου 2020, 47 χρόνια μετά, η θυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία από τις 21 Απριλίου 1967 είχε επιβάλλει καθεστώς στυγνής δικτατορίας στη χώρα.
Στις 3 τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου το άρμα που βρισκόταν απέναντι από την κεντρική πύλη έλαβε εντολή να εισβάλλει. Έπεσε πάνω στην πύλη και την έριξε, παρασέρνοντας στο διάβα του μία κοπέλα που ήταν σκαρφαλωμένη στον περίβολο κρατώντας την ελληνική σημαία. Οι μοίρες των ΛΟΚ, μαζί με ομάδες -μυστικών και μη- αστυνομικών, εισέβαλαν στο Πολυτεχνείο και κυνήγησαν τους φοιτητές, οι οποίοι πηδώντας από τα κάγκελα προσπάθησαν να διαφύγουν στους γύρω δρόμους. Τους κυνηγούσαν αστυνομικοί, πεζοναύτες, ΕΣΑτζήδες. Αρκετοί σώθηκαν βρίσκοντας άσυλο στις γύρω πολυκατοικίες, πολλοί συνελήφθησαν κα μεταφέρθηκαν στη Γενική Ασφάλεια και στην ΕΣΑ.

Αυτά περί του “Αρκετοί Δεξιοί Έλληνες συμμετείχαν στο Πολυτεχνείο” του Πρωθυπουργού της χώρας εν έτει 2020, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ναι, συμμετείχαν, στην “λάθος πλευρά” των τανκ, κύριε Μητσοτάκη. . . Ρωτήστε τους Βορίδη-Γεωργιάδη-Μπογδάνο κλπ , που βρίσκονταν οι πολιτικοί τους πρόγονοι, σε ποια πλευρά της ιστορίας εννοώ, οι “ομόσταβλοι” τους ιδεολογικά…

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο “γύψο” εδώ και 10 μήνες, βρίσκεται στις “ΜΕΘ”

Ως κοινωνία και οικονομία βρισκόμαστε στις ΜΕΘ από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα. Έναν θανατηφόρο “αόρατο εχθρό” που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αμέλησε να αντιμετωπίσει επαρκώς. Ρίχνοντας το “μπαλάκι” στην Νέα Γενιά και αποποιούμενη κάθε πολιτική ευθύνη, η σημερινή κυβέρνηση, έχει βάλει σε ΜΕΘ όλη την χώρα. Με επικίνδυνες δηλώσεις στη Βουλή “περί τέλους της ηγεμονίας της Αριστεράς”, με αστυνομικές επεμβάσεις στον αύλειο χώρο του Πολυτεχνείου μόλις πρόσφατα, και τον γραφικό τύπο, τον “επιθεωρητή Μπογδάνο” να βρίσκεται πέρα από τις ίδιες πλατείες με τον Κασιδιάρη, σε συμβολές οδών για “συμπαράσταση” στους αστυνομικούς. Την ΕΛ.ΑΣ να “Βάζει” στο γύψο για 4 ημέρες -με εντολή Μητσοτάκη!- όλη την χώρα, εν όψει εορτασμού του Πολυτεχνείου, με γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη την χώρα.

Κάτι που καταστρατηγεί το άρθρο 11 του Συντάγματος, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από Δικαστές και Εισαγγελείς σε όλη την χώρα, απο Δικηγόρους μέχρι Συνταγματολόγους. Και δεν είναι οι μόνες “πληγές” στην Δημοκρατία που φέρει η χώρα μας από την στιγμή που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πάτησε το πόδι της στην εξουσία. Με πρόσχημα την “υγειονομική ασφάλεια” πολλά δικαιώματα έχουν καταπατηθεί, ελευθερίες έχουν καταστρατηγηθεί και το κοινωνικό συμφέρον έχει καταντήσει “ανέκδοτο”, το 8ωρο έχει καταργηθεί προ πολλού, οι υπερωρίες δεν πληρώνονται, η αστυνομοκρατία επανέρχεται, οι πολιτικές διώξεις έχουν λάβει Mediaκο μανδύα, με “λίστες Πέτσα” που κρατικοποιούν την δημοσιογραφική ιδιότητα, “Φιμώνοντας” την ελευθεροτυπία και “λιβελοποιώντας” τα ΜΜΕ. Γιατί ως γνωστόν, αν δεν υπάρχει “ρευστό”, δεν μπορεί να υπάρξει και δημοσιογραφικός οργανισμός…

Και εν μέσω όλων αυτών, “πόλωση” , “τρομολαγνεία”, “δημοσκοπήσεις” και “διαγγέλματα”

Αντί “άρτου και θεαμάτων” που οι δικτάτορες “τάισαν τον λαό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προτιμά τις συχνές δημοσκοπήσεις που δείχνουν την “παντοκρατορία” της ΝΔ, διαγγέλματα με μισές αλήθειες, ποσοστά καθημερινών νεκρών και δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομία, την εθνική ασφάλεια – με τον φόβο θερμών επεισοδίων- και διχαστικές ρητορικές ….

Βρισκόμαστε σε έναν ανηλεή πόλεμο. Με τον κορονοϊό πρώτα από όλα. Έχουμε αφήσει “αφύλακτα” τα τείχη της Δημοκρατίας μας, σε λαϊκιστές, καιροσκόπους και σε μια κυβέρνηση που υιοθετεί όλες τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πρακτικές “χωρίς να ανοίξει μύτη”. . . Θέλει προσοχή. Η μάχη είναι σε πολλά μέτωπα. Μόνο με ψυχραιμία, ομοψυχία, ενότητα και υπευθυνότητα θα καταφέρουμε ΜΑΖΙ να κερδίσουμε την μάχη απέναντι στους “αόρατους και ορατούς εχθρούς” του σήμερα. . .

Advertisement