Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόψεις: Γίωργος Τσιτσιλιάνος: “Στοιχειώδης λογική δεν υπάρχει κύριοι της κυβέρνησης;”

Published

on

” Στοιχειώδης λογική δεν υπάρχει κύριοι της κυβέρνησης  ; “

 

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες  τα ΜΑΤ να δέρνουν τους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας στην Λέσβο , την Χίο και την Σάμο . Αυτοί με την σειρά τους να χειροδικούν σε βάρος των Αστυνομικών , με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει ξεφύγει από τα όρια της  νομιμότητας .

Το ερώτημα είναι ποιος ευθύνεται για όλη αυτή την κατάσταση ;

Προφανώς ευθύνεται η κυβέρνηση !

Η κυβέρνηση όχι μόνο αγνόησε τις προειδοποιήσεις των κατοίκων των νησιών  , αλλά έστειλε και τα ΜΑΤ γεγονός που έβγαλε από τα ρούχα  τους  , τους είδη εξαγριωμένους κατοίκους.

Στάθηκε ανίκανη να διαχειριστεί την ήδη τεταμένη κατάσταση , και , επιπλέον με τους χειρισμούς της έπληξε βάναυσα το κύρος της Αστυνομίας μας .

Advertisement

Η κυβέρνηση , χωρίς ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας με αυθαίρετες επιτάξεις  , χωρίς την σύμφωνη γνώμη των κατοίκων , με το έτσι θέλω  , επιχειρεί την δημιουργία νέων   κέντρων φιλοξενίας προκειμένου να φυλακίσει ανθρώπινες ψυχές  ,που ψάχνουν να βρουν μία καλύτερη ζωή , αφού η τύχη τους έμελλε να γεννηθούν σε φτωχές χώρες , που κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν στην θέση τους , ο οποιοσδήποτε Ευρωπαίος πολίτης .

Οι κάτοικοι ζητούν λογικά την αποσυμφόρηση των νησιών τους μετά από τόσα χρόνια φιλοξενίας των μεταναστών / προσφύγων . Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει   πολλά προβλήματα στην καθημερινή ζωή των κατοίκων λόγω της συμπεριφοράς κάποιας μερίδας  μεταναστών ,  πέρα από την οικονομική καθίζηση και   της τουριστικής απαξίωσής  των  όλα αυτά τα χρόνια .

Δεν μπορεί να καταλάβει η κυβέρνηση ότι οι ακρίτες μας   δεν αντέχουν άλλο ;

Δεν μπορεί να καταλάβει η κυβέρνηση  ότι οι ακρίτες μας έχουν κουραστεί  ; Και    ότι έφτασαν στα όριά τους ;

Αντ’ αυτού έστειλαν τα ΜΑΤ να επιβάλλουν με το έτσι θέλω τις λάθος αποφάσεις τους    , χωρίς να λογαριάζουν τα ψηφίσματα των κατοίκων των νησιών , των Δημάρχων  ,  με  λογικές και πρακτικές  αντιδημοκρατικές  που θυμίζουν άλλες εποχές .

Αντί να φροντίσουν να πείσουν την Ευρώπη  με δυναμική πολιτική την κατάργηση του Δουβλίνου με την αναλογική απορρόφηση των μεταναστευτικών ροών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,   διαλεξαν την εύκολη λύση να εγκλωβίσουν τους μετανάστες / πρόσφυγες στα ακριτικά νησιά μας για αόριστο χρόνο , αδιαφορώντας για τα όσα  έχουν υποστή μέχρι σήμερα .

Κύριοι της Κυβέρνησης   θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι η χώρα μας  παρά τις καλές της προθέσεις δεν αντέχει άλλο , το βάρος είναι δυσανάλογο με τις δυνατότητές της   , έτσι να το μεταφέρετε στους  φίλους μας στην Ευρώπη , όχι όμως χαιδεύοντας αυτιά !

Advertisement

Τερματίσετε αυτή την ακραία  πολιτική , τα ΜΑΤ  να επιστρέψουν το ταχύτερο  στις εστίες τους  για την αποκλιμάκωση της κατάστασης , και , να βάλετε πλώρη για την αποχώρηση των μεταναστευτικών ροών στην ενδοχώρα σε διάφορες περιοχές της χώρας μας ,  με την  παράλληλη διάθεση των ροών αναλογικά σε όλες τις χώρες της   Ευρωπαϊκής Ένωσης  .

Αυτό απαιτεί η κοινή  λογική  και οι λόγοι Εθνικής Ασφάλειας των νησιών μας   που  έχετε αγνοήσει  ,σε συνδυασμό με την Τουρκική προκλητικότητα που καθημερινά γίνεται εντονότερη.

Να σας θυμίσω ότι όποιος χτύπησε το      ” δίκαιο ” πεισματικά ,  στο τέλος έχασε , και , τα προβλήματα πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις  , πράγμα που οφείλουμε να αποφύγουμε ως χώρα .

 

Ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος είναι Σμήναρχος ε.α Μηχανικός της ΣΜΑ , Μαθηματικός με ΜSc στα εφαρμοσμένα Μαθηματικά και ήταν υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής