Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Αποστομωτικός” Παύλος Χρηστίδης στον ΣΚΑΪ: “Άλλο η κριτική, άλλο η διαστρέβλωση -Θα απαντάμε όπως πρέπει!”

Published

on

«Aλλο η κριτική και άλλο η διαστρέβλωση των θέσεων μας. Οποίος αποπειράται να το κάνει από εδώ και πέρα θα παίρνει την ανάλογη απάντηση» . 

Ο κ. Χρηστίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100, 3 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη», ανέφερε σχετικά με το θέμα της ανακοίνωσης ΚΙΝΑΛ -που κατηγόρησε τον εν λόγο σταθμό ότι διαστρέβλωσε και την εκπομπή ότι διαστρέβλωσε τις θέσεις του κόμματος στο Νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, «με τη συνεπικουρία του υφυπουργού και βουλευτή της Ν.Δ. Άγγελου Συρίγου»-, ότι το πρόβλημα είναι διττό. Πρώτον γιατί οι δηλώσεις και οι προτάσεις του Κινήματος αλλοιώνονται και διαστρεβλώνονται και δεύτερον γιατί με την συνεπικουρία σχολιαστών ραδιοφώνου όπως για παράδειγμα ο Υφυπουργός και βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος, ο οποίος τάχα εξηγεί και αναλύει την δήθεν θέση μας (!!), καταπατώντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, χωρίς να ζητήσουν τη δική μας άποψη, αναλύουν τι λέμε και τι πράττουμε».  

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι, «δυστυχώς η εκπομπή, απέκρυψε τη θέση μας για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια με βάση το Εθνικό Απολυτήριο και την Πρόταση Νόμου μας για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων.

Προφανώς γιατί ενοχλήθηκε η Κυβέρνηση από την υπεύθυνη και τεκμηριωμένη αντιπολίτευσή μας στο νομοσχέδιο αυτό». Παράλληλα προσδιόρισε ότι σχετικά με το νομοσχέδιο της κα Κεραμέως , που είναι πια νόμος του κράτους, και συγκεκριμένα στην ουσία του και στα συμπεράσματα του νόμου, πως «ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει, αλλά να βλέπουμε και την ουσία. Το να κρίνει ο Υφυπουργός Παιδείας της ΝΔ τις θέσεις του Κινήματος γύρω από αυτά τα θέματα, σαν να πρόκειται για ανεξάρτητο δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό σχολιαστή,  δεν είναι αντικειμενικό και δεοντολογικό.

Ο κος Συρίγος, δεν μπορεί να εκφράζει γνώμες για τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ, να λέει ότι το κόμμα έχει κρίση ταυτότητας και άλλα ανεκδιήγητα. Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με αυτά που έλεγε τις τελευταίες εκλογές. Ότι δηλαδή ενάμιση χρόνο πριν υπάρχει ένας νόμος ο νόμος της κα Κεραμέως για το άσυλο που ουσιαστικά μένει ανεφάρμοστος και αδρανής. Και φυσικά υπάρχει διαστρέβλωση στις προτάσεις μας, όταν ακούγεται ότι άλλα κόμματα είναι δήθεν πιο εκσυγχρονιστικά και μεταρρυθμιστικά από εμάς,  όταν εμείς έχουμε δώσει μάχες πολλά χρόνια τώρα για τα Ελληνικά πανεπιστήμια που πρέπει να είναι ανοιχτά, δημοκρατικά, με όλες τις αντιλήψεις που ζυμώνονται και αναδεικνύονται, καθώς είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, αλλά ποτέ δεν μπορεί να είναι χώροι ανομίας και μπάχαλου. Η θέση μας είναι κρυστάλλινη και δεν χωράει καμία διαστρέβλωση και παρερμηνεία. Έχουμε πει ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια πανεπιστημιακή φύλαξη κατά τα πρότυπα όλων των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων η οποία θα συνεργάζεται με την ελληνική αστυνομία όπου και όποτε χρειάζεται. Παράλληλα  ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι «στη βουλή προχθές έγινε μια εμπεριστατωμένη και ουσιαστική τοποθέτηση από τη Φώφη Γεννηματά απέναντι στους δυο αρχηγούς.  Να θυμίσω, επεσήμανε ο κ. Χρηστίδης, «ότι πριν από λίγα χρόνια ψηφίστηκε με 270 βουλευτές από την Ελληνική βουλή ένας νόμος, ο εμβληματικός νόμος Διαμαντοπούλου, που είχε διαμορφώσει η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά από συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα, και ο οποίος περιελάβανε ζητήματα φύλαξης.  Αυτός ο νόμος που ξήλωσε στην συνέχεια ο κ. Αρβανιτόπουλος είναι ένα νόμος που είχε λύσει αυτά τα ζητήματα. Εμείς αυτό τον νόμο στο κομμάτι της φύλαξης επαναφέραμε και η ΝΔ που τότε το είχε ψηφίσει επέλεξε τώρα να ψηφίσει ένα νόμο που στήριξε η ίδια και η Ελληνική λύση και αυτή η σημειολογία δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στο υπουργείο της κυρίας Κεραμέως, στον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον διάλογο και τη συμμετοχή της σε αυτό»

Παράλληλα ο κ. Χρηστίδης στη συνέντευξή του σχολίασε το γεγονός της δημιουργίας κλίματος στην κοινή γνώμη, με ένα παράδειγμα, ότι δηλαδή  «αν η ερώτηση σε μια δημοσκόπηση που προτείνω να γίνει, για τα ελληνικά πανεπιστήμια ήταν να αντιγράψουμε το αυταρχικό σχέδιο που εκπονεί στην Τουρκία τώρα ο κ. Ερντογάν εναντίον των φοιτητών ή τη διαμόρφωση ενός μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας ενός ευρωπαϊκού πανεπιστημίου, ποια θα ήταν απάντηση άραγε;  θεωρητικά το λέω. Tο μοντέλο που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης με σώμα που υπάγεται στην ελληνική αστυνομία να αλωνίζει μέσα στα πανεπιστήμια, δεν υπάρχει πουθενά. Θυμίζω ενάμιση χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 2019, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι με την κατάργηση του ασύλου καταργούμε την ανομία τα πανεπιστήμια. Ενάμιση χρόνο μετά συνεχίσαμε να βλέπουμε μολότοφ στα πανεπιστήμια, συνεχίζουμε να βλέπουμε τέτοιες καταστάσεις, θα ασχοληθούμε με το γεγονός ότι έχουμε ένα πανεπιστήμιο στα  200 καλύτερα του κόσμου, ένας άνθρωπος που θέλει να γίνει ακαδημαϊκός πρέπει να φτάσει 45-50 χρονών». 

Τέλος ο κ. Χρηστίδης τόνισε, ότι οι νόμοι υπήρχαν και υπάρχουν, το ζήτημα είναι να εφαρμοστούν επιτέλους. «Κανένας δεν πιστεύει πως ο χώρος των ελληνικών πανεπιστημίων είναι ένας χώρος όπου πρέπει να γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, να υπάρχει βία εναντίον της ζωής και τιμής των ανθρώπων. Υπάρχει αυτή τη στιγμή χρηματοδότηση προς την παιδεία η οποία είναι ελάχιστη, στο μέλλον της πατρίδας μας,  η έμφασή μας πρέπει να είναι στην έξυπνη ανάπτυξη, και αυτή έχει ειδικό χαρακτηριστικό την παιδεία, το εκπαιδευτικό μας σύστημα και επειδή όλοι γνωρίζουμε πως ήταν το εκπαιδευτικό μας σύστημα πριν 30 και 40 χρόνια, το γεγονός ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε αριστεία μέσω των δημόσιων πανεπιστημίων για εμάς στο ΚΙΝΑΛ είναι το βασικό διακύβευμα».  

Τέλος , τόνισε ότι όποιοι επικαλούνται προτάσεις και θέσεις του ΚΙΝΑΛ που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα θα υπάρχει δυναμική ανταπάντηση. «Δεν μπορεί κάποιοι να θεωρούν με άξονα τις δημοσκοπήσεις και την δήθεν ερμηνεία τους, με βάση μια προπαγάνδα η οποία μεταλαμπαδεύεται και ακούγεται χωρίς ανταπάντηση ότι μπορούν να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.  Η αυτόνομη πορεία του Κινήματος μας δεν είναι ένα σύνθημα, μια τακτική ίσων αποστάσεων. Έχει πολιτικό περιεχόμενο και ουσία και είναι ομόφωνη απόφαση του πολιτικού μας συμβουλίου.

Όσοι σπέρνουν από εδώ και από κει φύκια για μεταξωτές κορδέλες για δήθεν συνεργασίες, θα διαψεύδονται καθημερινά και θα δέχονται την ανταπάντηση τους όπως τους αξίζει. Τα ακούγαμε αυτά και το 2015-2019 και στις τελευταίες εκλογές,  τις δήθεν συμπορεύσεις.

Τα έλεγε και ο Τσίπρας όταν ήταν Π/Θ, τα λέει τώρα και ο Μητσοτάκης. Το ΚΙΝΑΛ  απαιτεί το σεβασμό στις απόψεις και τις προτάσεις του έτσι όπως διατυπώνονται και πρωταγωνιστικά  καταθέτονται από όλους μας. Δεν καταγγέλλουμε δημοσιογράφους. Καταγγέλλουμε όμως τη διαστρέβλωση και την προπαγάνδα από όπου και αν προέρχεται. Και κατέληξε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ: «Τονίζω εμφατικά ότι άλλο η κριτική, την οποία τη δεχόμαστε αδιαπραγμάτευτα και άλλο η παραποίηση και η διαστρέβλωση των λεγομενών μας , οποίος το αποπειράται  από εδώ και πέρα θα παίρνει και την ανάλογη απάντηση»

Advertisement