Άρση ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Άρση ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μετά από μήνυση του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση. Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας τον ρόλο της “υπεράσπισης” του κ. Πολάκη που δεν εμφανίστηκε στη Βουλή, ανέλαβε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος κατήγγειλε την διαδικασία ως καταχρηστική.

Η τελική απόφαση για την άρση της ασυλίας του βουλευτή ωστόσο θα ληφθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής στην Ολομέλεια στην οποία την προηγούμενη φορά το αίτημα είχε απορριφθεί. Επί 165 παρόντων βουλευτών, 80 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της αίτησης άρσης ασυλίας, 84 τάχθηκαν κατά, ένας βουλευτής δήλωσε παρών, με αποτέλεσμα τελικά να μην αρθεί η ασυλία του κ. Πολάκη.

Τι δήλωσε ο κ. Πολάκης

Ο πρώην υπουργός με ανακοίνωσή του η οποία καταλήγει σε …μαντινάδα επισημαίνει ότι  συνειδητά δεν παρευρέθηκε στην Επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής “όπου η κυβερνητική πλειοψηφία αυτο-εξευτελίστηκε, συρόμενη από την Ακροδεξιά της φράξια και τον Κουρτάκη, αποφάσισε να ψηφίσει να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας μου για τη νέα μήνυση για “εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση” που κατέθεσε ο Κουρτάκης, την επόμενη μέρα που δεν άρθηκε η ασυλία μου στη Βουλή τον Σεπτέμβριο για την προηγούμενη μήνυση που είχε κάνει ο ίδιος”.

Ο κ. Πολάκης σημειώνει ότι 

α) “Δεν μπορούν να καταπιούν τα Ακροδεξιά γκρουπούσκουλα την ήττα που υπέστησαν τότε και σπεύδουν να κάνουν έμπρακτη τη συγγνώμη προς τον κοντορεβυθούλη της λασπο-δημοσιογραφίας!”,

β) “Μακάρι η Δικαιοσύνη να είχε κινηθεί με τέτοια ταχύτητα που κινήθηκε τώρα για μένα, για όλες τις υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος που της έχουμε στείλει και καρκινοβατούν η είναι συρταρομένες από τον Δεκέμβριο του 2015 και εντεύθεν και

γ) “Υπόσχομαι τεράστιο ρεζιλίκι άλλη μια φορά στη συζήτηση και ψηφοφορία της άρσης ασυλίας μου στην Ολομέλεια της Βουλής, σε όλον τον ακροδεξιό εσμό που μας κυβερνά και στα πληρωμένα “νεροπίστολα” της διαπλοκής!

Ό,τι και να κάνετε, σας έχω, δεν με έχετε! Γιατί όπως λέει κι η μαντινάδα:

“Πάντα τσι πιο ψηλές κορφές δέρνει η οργή τ´ανέμου γι’ αυτό κι εγώ παράπονα δεν έκανα ποτέ μου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ