#Αυτή_Είναι_η_Δεξιά: “Aφιέρωμα” Βούλτεψη: Δίπλα στους Ρομά μένουν άνθρωποι και άλλα “στολίδια”

#Αυτή_Είναι_η_Δεξιά:Η νέα Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής/ Βούλτεψη: Δίπλα στους Ρομά μένουν άνθρωποι!

Η Σοφία Βούλτεψη, πάλαι ποτέ κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, ανέλαβε ως υφυπουργός ένα κρίσιμο πόστο. Υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής με αρμοδιότητα, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, την ένταξη.

Οι απόψεις που έχει εκφράσει η Βούλτεψη δίνουν και το στίγμα της πολιτικής  που θα ακολουθήσει ως υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου –  Candia Doc

Μια αρμοδιότητα κρίσιμη που έχει να κάνει με την ταυτοποίηση, την παροχή ασύλου και την ένταξη σε δομές προσφύγων και μεταναστών. Μόνο που η επιλογή μιας λαϊκίστικης πολιτικής φωνής, που ακόμα και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχει χαρακτηριστεί ότι φλερτάρει με τη γραφικότητα, με αγκυλώσεις της δεκαετίας του ’50 και ρητορική ξεπερασμένη, μόνο την λαϊκίστικη, ακραία πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να ικανοποιήσει.

Η Σοφία Βούλτεψη, ήταν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η ιδανική για να μπορέσει να καθησυχάσει τις αντιδράσεις όσων τον ψήφισαν γιατί τους υποσχέθηκε ότι  θα αδειάσει τη χώρα από πρόσφυγες και μετανάστες.

Και επειδή το επικοινωνιακό επιτελείο γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ψηφοφόροι του είναι δυσαρεστημένοι γιατί οι προεκλογικές υποσχέσεις ήταν επικοινωνιακό παιγνίδι, αποφάσισαν μέσω της Σοφίας Βούλτεψη να κάνουν μεταναστευτική πολιτική από τα τηλεπαράθυρα.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις της μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι όπου είχαν βρει τραγικό θάνατο εννέα παιδιά και τρεις γυναίκες: «Μας έχουν τρελάνει μετά το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι κλείνουν την Αθήνα, περιφέρουν Αφγανούς, Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς….». Στη συνέχεια μάλιστα είχε προσθέσει ότι οι εξαθλιωμένοι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν και την Συρία δεν ήταν τίποτε άλλα παρά «άοπλοι εισβολείς και όπλο στα χέρια της Τουρκίας» συμπεριλαμβάνοντας προφανώς και τα 12 πνιγμένα γυναικόπαιδα που δεν κατάφεραν τελικά να «εισβάλουν» στη χώρα μας.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η Σοφία Βούλτεψη που αρθρογραφεί συνεχώς για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κάνε.

Έχει κάνει  διαχρονικά δηλώσεις απείρου κάλλους όπως:

-« Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα σύνορα και μπήκαν στη χώρα εκατομμύρια μετανάστες»

– « Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια έστειλε και συνεχίζει να στέλνει προσκλητήριο προς όλους τους παράνομους μετανάστες».

Η Σοφία Βούλτεψη έχει μείνει στην ιστορία και για δυο ακόμα κορυφαίες δηλώσεις της. Όταν προέτρεπε προεκλογικά να προμηθευτούν χαρτί υγείας γιατί έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και όταν είπε το αμίμητο ότι δίπλα στους Ρομά ζουν άνθρωποι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ