Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους -Στα καφέ & εστιατόρια “Δεν κολλάει”…

Δημοσιεύτηκε

στις

Γράφει ο Γιάννης Νταλάκας για το “The Socialist”

Ας κάνουμε μια ανάγνωση των όσων έχουμε ακούσει το τελευταίο 24ωρο τόσο από τον Κ.Μητσοτάκη όσο και απο τον Ν.Χαρδαλιά:

“Αύγουστος για εμάς, σημαίνει λιγότερα μπάνια” -σχόλιο Κυριάκου Μητσοτάκη-:

Είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλάβει πως η κυβέρνηση τα χει κάνει “μπάχαλο” με τον κορονοϊό, τις μάσκες, τις επικοινωνιακές φιέστες και τα μέτρα “στήριξης” του τουρισμού και της οικονομίας.

Τι εννοεί; 

Σε μια πρώτη ανάγνωση μπορεί να σημαίνει : “Η κυβέρνηση είναι άγρυπνος φρουρός και τον Αύγουστο και δεν πάει διακοπές”. Πραγματικά όμως, αν συνδυάσεις την αρχική δήλωση Μητσοτάκη με όσα ανέφερε στην έκτακτη ενημέρωση ο Ν.Χαρδαλιάς σημαίνει: “Μην πάτε σε παραλίες και beach bar γιατί θα υπάρξει έξαρση covid19 που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ως χώρα και ως κυβέρνηση.”

“Μάσκες παντού- πρόστιμα- απαγόρευση πανηγυριών- απαγόρευση όρθιων πελατών σε bar”

Είναι το “ρεζουμέ” από τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, σχετικά με τα νέα μέτρα πρόληψης έναντι της πανδημίας του κορονοϊού που βλέπουμε καθημερινά όλοι μας, τόσο την ανεπάρκεια της κυβέρνησης όσο και την ανευθυνότητα των τουριστών και των “διπλανών” μας συμπολιτών που έφτασαν σε σημείο να θεωρούν πως “όλα είναι ένα ψέμα”.

Τι εννοεί; 

Εννοεί ο κος Χαρδαλιάς σε πρώτη ανάγνωση πως: “Η κυβέρνηση πριν να αρχίσουμε να μετράμε 100αρια  κρούσματα καθημερινά, λαμβάνουμε νέα αποφασιστικά μέτρα γιατί είμαστε προστάτες του ελληνικού λαού και της κοινωνίας. Αμήν”. Τι πραγματικά εννοεί: “Δεν τα καταφέρνουμε να αποτρέψουμε το ναυάγιο στην οικονομία, τα κρούσματα είναι περισσότερα και έχουμε και κάτι μάσκες αδιάθετες εδώ και καιρό, τα ταμεία αδειάζουν και έτσι πάμε για win-win κατάσταση- ΚΑΙ θα φανούμε πως είμαστε αποφασισμένοι ως κυβέρνηση να πατάξουμε την πανδημία ΚΑΙ θα γεμίσουμε τα ταμεία ΚΑΙ θα κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε στους  “γαλάζιους στυλοβάτες της οικονομίας”.

Διαφήμιση

Τα ατοπήματα: Στα γυμναστήρια “κολλάει”- Στα καφέ και τα εστιατόρια “Δεν κολλάει”. 

Παραθέτουμε εδώ ένα μήνυμα αναγνώστη που “τα λέει όλα”:

“Kύριε Χαρδαλιά, αγαπητή κυβέρνηση Μητσοτάκη, απευθύνομαι σε εσάς, είμαι ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, είναι απίστευτο πως μέσα σε λίγους μήνες καταφέραμε από την σιγουριά για ένα καλύτερο αύριο, να φτάσουμε στην απόλυτη αβεβαιότητα και να είμαστε ένα βήμα πριν το οριστικό “λουκέτο”. Αρχικά: Εφ’όσον είναι προαπαιτούμενες οι μάσκες σε κλειστούς χώρους θα πρεπε ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Στη συνέχεια, δεν γίνεται να λέτε πως “κολλάει” στα γυμναστήρια και στα cafe-bar και τα εστιατόρια να μην “κολλάει”. Στο εξωτερικό η λύση είναι οι αποστάσεις και ο συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων ανα τετραγωνικό. Γιατί να μην συμβεί το ίδιο και εδώ; Η μάσκα δυσχεραίνει την αναπνοή των αθλούμενων, άρα μας λέτε να το κλείσουμε το μαγαζί! Λίγο έλεος δηλαδή σε όλους εμάς που προσπαθούμε να χτίσουμε πάνω στην άμμο!”

Είναι πολλά που πρέπει να δούμε, ακόμα περισσότερα που πρέπει να αναλογιστούμε πως πρέπει όλοι μαζί να τα περάσουμε μαζί. Η κυβέρνηση είναι αργοπορημένη, ανήμπορη να αντιδράσει και το μόνο που την ενδιαφέρει, όπως φαίνεται είναι το “image” της και οι δηλώσεις On air και on camera…

 

 

Διαφήμιση