Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ.Κουτσούμπας: “Δεν θα καταφέρετε να κλείσετε το στόμα του λαού!”

Published

on

Το σχέδιο νόμου που συζητείται σήμερα δεν είναι μια “νέα φιλολαϊκή” τομή στην εξέλιξη της ΕΕ. Δεν αποτυπώνει έναν προωθητικό συμβιβασμό, που μπορεί να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης.

Τι ακριβώς φέρνει η κυβέρνηση για έγκριση;

Ουσιαστικά μια απόφαση, για έναν κοινό δανεισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ύψους μερικών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο κοινός δανεισμός στον οποίο προχωράει τώρα η ΕΕ και το μεγάλο πακέτο κρατικής στήριξης που έρχεται, δεν αλλάζει όμως την πραγματικότητα.
Γενικότερα η πολιτική τύπου Κέινς, δεν αλλάζει το γεγονός, ότι το σύστημά σας, προκειμένου να εξασφαλίσει την κερδοφορία για τους λίγους, δεν έχει άλλο δρόμο, από την κλιμάκωση της επίθεσης στο λαό.
Η πολιτική που έχει στόχο να αυξάνει το βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, θα συνεχιστεί, για να διασφαλιστεί το κέρδος των νέων επενδύσεων και των ομίλων γενικότερα. Γι’ αυτό άλλωστε, τα μέτρα που φέρατε αρπάζοντας την ευκαιρία της πανδημίας, ήρθαν για να μείνουν.
Με πιο χαρακτηριστικό ίσως παράδειγμα, την τηλεργασία που διαλύει τους εργαζόμενους. Δεν τους αφήνει πια καθόλου ελεύθερο χρόνο, τους κάνει όμως, παραγωγικότερους για το κεφάλαιο.
Τα όποια, ελάχιστα, μέτρα έχετε πάρει για τους εργαζόμενους, είναι προσωρινά μέτρα συγκράτησης της πτώσης του λαϊκού εισοδήματος, περισσότερο, για να καθυστερήσετε την κοινωνική αναταραχή. Αλλά η δυνατότητά σας για μέτρα τέτοιου τύπου, εξαντλείται πλέον, στο έδαφος του οξυνόμενου ανταγωνισμού.
Το προβλεπόμενο πακέτο του 2021, είναι ήδη αισθητά μικρότερο από το αντίστοιχο του 2020.
Ξέρετε πολύ καλά, πως ακόμα και αυτή η επιδοματική πολιτική του προηγούμενου χρόνου, δεν απάντησε ουσιαστικά στη ανεργία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων, με τους λογαριασμούς να τρέχουν, με τα μαγαζιά που δεν έχουν κάνει είσπραξη, με τους φόρους και τις εισφορές να διογκώνονται, απλά «πετάξατε το κουτάκι λίγο παραπέρα».
Κι έρχεται η ώρα της λυπητερής για τους εργαζόμενους, όταν θα σταματήσουν τα μέτρα των αναστολών και των προσωρινών ενισχύσεων.
Δεν μπορείτε να κρύψετε, όσο και να προσπαθείτε, ότι σε αυτό το σύστημα, παρότι το εκθειάζετε, δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα».
Ο κρατικός δανεισμός, είτε κατά μόνας, είτε από κοινού με την ΕΕ, όπως και η άλλη λύση που προτείνουν οικονομολόγοι, δηλαδή, της εκτύπωσης περισσότερου χρήματος, φορτώνεται ξανά, έτσι κι αλλιώς, στις πλάτες του λαού που θα κληθεί να τον αποπληρώσει την επόμενη μέρα.
Στη χώρα μας, το κρατικό χρέος έχει ήδη εκτοξευθεί πάνω απ’ το 200% του ΑΕΠ. Ποιος θα το πληρώσει αυτό; Ρητορικό το ερώτημα, είναι γνωστή η απάντηση!
Η κρατική φορολογία πέφτει στις πλάτες των εργαζόμενων και τα σημερινά χρέη που συσσωρεύονται, θέλετε να τα φορτώσετε στο λαό την επόμενη μέρα. Άλλωστε ήδη προβλέπονται από εσάς, νέα τέλη υπέρ της ΕΕ που βαραίνουν τους εργαζόμενους, για δεκαετίες στο μέλλον.
Δεν μπορείτε να κρύψετε πως το επεκτατικό πακέτο και το ταμείο ανάκαμψης έχουν σαν στόχο νέους κλάδους κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο. Προσπαθείτε βέβαια να εμφανίσετε με έναν πιο «ρωμέικο» τρόπο την πικρή αλήθεια για το λαό.
Λέτε: «Δεν θα το σπαταλήσουμε το πακέτο»! Αλλά, τι εννοείτε μ’ αυτό;
Απλά, λέτε στους εργαζόμενους, ότι το πακέτο δεν είναι για αυτούς, για τις ανάγκες τους, ότι το πακέτο είναι για να χρηματοδοτήσετε τις περιβόητες «πράσινες» επενδύσεις και την ψηφιακή μετάβαση, για να γίνει η παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας.
Και δεν το λέτε τυχαία. Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής της ΕΕ για το θέμα: Η «πράσινη ψηφιακή μετάβαση». Αυτό χρειάζεται για να προχωρήσει το καπιταλιστικό σύστημα την επόμενη μέρα.
Οι αλλαγές στον ιδρυτικό νόμο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που επίσης φέρνετε στο σχέδιο νόμου, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Οι φόβοι σας για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών και η ανάγκη να τις θωρακίσετε κεφαλαιακά, φωτίζουν πως, ούτε εσείς οι ίδιοι δεν πιστεύετε, ότι τα λαϊκά στρώματα θα βγουν απ’ το τέλμα της κρίσης.
Οι νέες αλλαγές είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των κρατικών χρηματοδοτήσεων των τραπεζών για να διευκολυνθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη.
Τι θα εισπράξουν οι εργαζόμενοι; Νέες, ακόμη μεγαλύτερες απώλειες από τις νέες τοποθετήσεις στο μετοχικό κεφάλαιο του Ταμείου.
Ο κοινός δανεισμός της ΕΕ, η ουσία της σημερινής συζήτησης, δεν θα αλλάξει την κατάσταση των εργαζόμενων.
Δεν θα απαλλάξει τον καπιταλισμό απ’ την εκδήλωση των κρίσεων που τον ταλανίζουν, συνέχεια τα τελευταία χρόνια. Και σίγουρα, δεν πρόκειται για μια έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ. Παρά τον προσωρινό συμβιβασμό μέσα στην ΕΕ, τα συμφέροντα των αστικών τάξεων στο εσωτερικό της ΕΕ αποκλίνουν και ο ανταγωνισμός οξύνεται.
Αυτός ο προσωρινός συμβιβασμός αποτελεί μια προσπάθεια ενίσχυσης της συνοχής της, η οποία δοκιμάζεται από την ανισόμετρη εκδήλωση της κρίσης και των συνεπειών της μεταξύ των κρατών- μελών της ΕΕ.
Σε κάθε περίπτωση, όταν ο λαός ακούει για βήματα εμβάθυνσης της ενοποίησης, θα πρέπει πολλαπλά να φυλάγεται, γιατί αυτό σημαίνει, πως θα δυναμώσουν οι μηχανισμοί εφαρμογής των αποφάσεων σε βάρος του.
Θα δυναμώσουν οι μηχανισμοί εποπτείας που μπορεί να μην λέγονται τώρα, «τρόικες» και «θεσμοί», αλλά θα είναι εδώ, πανταχού παρούσες και παρόντες. Πάνω κατά πάνω στο λαό, για να ελέγχεται καλλίτερα το ξεζούμισμά του.
Η στάση κάθε κόμματος απέναντι στο Ταμείο Ανάκαμψης, δεν είναι συνεπώς ένα επιμέρους, ένα δευτερεύον ζήτημα. Είναι κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Γιατί μιλάμε για μια νέα σιδερένια αλυσίδα, που οι λαοί της Ευρώπης θα την σέρνουν για χρόνια.
Κι εδώ τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Όλοι σας, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, έχετε χαιρετίσει τη συγκρότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως το ίδιο έκαναν και οι άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ, τόσο οι λεγόμενες νεοφιλελεύθερες, όσο και οι σοσιαλδημοκρατικές, κρύβοντας τους δυσβάσταχτους όρους για τους εργαζόμενους και τους λαούς που θα συνοδεύουν κάθε εκταμίευση του Ταμείου, η οποία θα κατευθύνεται για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Δεν μας κάνει εντύπωση φυσικά, αυτή σας η στάση. Όπως μαζί ψηφίσατε το 3ο μνημόνιο και εφαρμόσατε τα άλλα δύο, την ίδια στάση κρατάτε και σ’ αυτό το νέο υπερμνημόνιο της ΕΕ. Με τα μνημόνια σας, αυτά τα χρήσιμα εργαλεία με τα οποία όλοι σας φορτώσετε την οικονομική κρίση στις πλάτες του λαού, το ίδιο επιδιώκετε και με αυτό το νέο σούπερ – μνημόνιο.
Ξέρετε όμως, ότι ούτε κι αυτό θα γίνει αποδεκτό από το λαό. Όπως επίσης ξέρετε πως κανένας λαός δεν μπορεί για μια ζωή να σέρνει μια σιδερένια αλυσίδα!
Γι’ αυτό παίρνετε τα μέτρα σας. Γι’ αυτό στρέφεστε όλο και περισσότερο και πιο βάρβαρα ενάντια στους αγώνες του. Γι’ αυτό εξοπλίζετε το οπλοστάσιο της καταστολής και του αυταρχισμού!
Λογαριάζετε όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Αυτό απέδειξε η μεγαλειώδης συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων εργαζομένων, μαζικών φορέων, αλλά και χιλιάδων κατοίκων στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην απροκάλυπτη αστυνομική βία.
Κι ακριβώς επειδή αυτή η συγκέντρωση ήταν μεγαλειώδης, στήθηκαν τα γνωστά επεισόδια, με ύποπτους μηχανισμούς του κράτους και του παρακράτους και τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων.
Στη Νέα Σμύρνη εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτηση απέναντι στην απρόκλητη αστυνομική βία. Η οργή και αγανάκτηση ενός λαού που πασχίζει να βγει όρθιος από την πανδημία γνωρίζοντας πως τον έχετε αφήσει στη μοίρα του.
Ενός λαού που ξέρει πως και η πανδημία να τελειώσει, εκείνος ήδη ανεβαίνει το Γολγοθά της ανεργίας, της φτώχειας και θα πληρώσει όλα τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης.
Σας το λέμε και ακούστε το καλά: Δεν θα καταφέρετε να κλείσετε το στόμα του λαού! Η απρόκλητη αστυνομική βία σε βάρος κατοίκων, οικογενειών, την περασμένη Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό!
Την ίδια μέρα και τις ίδιες ώρες τα ίδια γίνονταν και σε άλλες συνοικίες ενάντια σε ανύποπτους πολίτες, όπως στο Χαλάνδρι ή αλλού, που σημαίνει ότι ήταν και είναι κυβερνητική κατεύθυνση η στάση αυτή των αστυνομικών δυνάμεων, για την πρόκληση επεισοδίων και όχι πρωτοβουλία μερικών φασιστοειδών και χρυσαυγιτών που βρίσκονται και μέσα στην αστυνομία. Εσείς οι ίδιοι τα λέτε… Ακόμα όμως, και αν ήταν έτσι, γιατί δεν τους ξηλώνετε; Τι τους κρατάτε;
Ούτε οι επιθέσεις αστυνομικών σε διαδηλωτές, κατοίκους της Νέας Σμύρνης που ακολούθησαν μετά τη συγκέντρωση και τα στημένα επεισόδια ήταν μεμονωμένα περιστατικά.
Πού τα λέτε αυτά; Οι ξυλοδαρμοί, οι επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων σε κατοίκους, νέους ανθρώπους ακόμα και σε γυναίκες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, πολλές ώρες δηλαδή μετά τα επεισόδια, στα στενά της Νέας Σμύρνης και των γύρω συνοικιών του Νότιου Τομέα, τι ήταν; Μεμονωμένα περιστατικά;
Η αστυνομική βία και η κρατική τρομοκρατία δεν είναι “μεμονωμένο περιστατικό”. Μάλλον θα πρέπει να ψαχτείτε λίγο περισσότερο.
Λέμε, μήπως θα πρέπει να ψάξετε λίγο περισσότερο, όλους αυτούς που χωρίς αστυνομική στολή, όντας στα σώματα ασφάλειας, τους δίνετε το καθήκον να διεισδύσουν υποτίθεται μέσα σε οργανώσεις, μέσα σε ομάδες χουλιγκάνων των γηπέδων και αλλού;
Είναι αλήθεια ή όχι ότι και στις διαδηλώσεις κουβαλάνε πάνω τους αυτοί τις μολότοφ και φυσικά τις χρησιμοποιούν ενάντια σε διαδηλωτές για να ξεκινήσει το χτύπημα και η διάλυση συγκεντρώσεων;
Αλλιώς δεν θα συζητούσαμε κάθε τρεις και λίγο για την ένταση της καταστολής. Μεμονωμένο περιστατικό ήταν η απαγόρευση διαδηλώσεων στο Πολυτεχνείο και η καταστολή της διαδήλωσης του ΚΚΕ; Η απαγόρευση των εκδηλώσεων μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου;
Η εισβολή των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την προηγούμενη βδομάδα, γιατί η σημερινή εκκένωση εδώ που τα λέμε έγινε αφού είχαν πάρει χτες απόφαση όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε οι συγκεκριμένοι καταληψίες να τελειώσουν σήμερα το μεσημέρι την κατάληψή τους κι έχετε κλείσει όλη την Εγνατία, όλη τη Θεσσαλονίκη, μέχρι αυτή την ώρα που μιλάμε! ‘Η είναι μεμονωμένο γεγονός η προληπτική διάλυση άλλων συγκεντρώσεων;
Όλα αυτά που ζήσαμε εν μέσω πανδημίας, είναι εικόνες από το μέλλον αλλά και το παρελθόν, είναι πρόβες για αυτά που έρχονται.
Τα σενάρια γι αυτές τις πρόβες τα έχετε γράψει εσείς κύριοι της ΝΔ με τους νόμους που ψηφίσατε, πατώντας πάνω στο νομοθετικό οπλοστάσιο που διατήρησε, επέκτεινε και σας κληρονόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν από αυτόν το ΠΑΣΟΚ, που τώρα παριστάνουν τους σκληρούς πολέμιούς σας, για να στήνεται το δικομματικό παιγνίδι, παίζοντας πάνω στις πλάτες του λαού.
Και οι πρόβες έγιναν και με το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, και με τον νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία, και με το νόμο και μάλιστα σε δύο δόσεις – η μία ήταν της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος. Και η συγγραφή συνεχίζεται με τον παραπέρα περιορισμό συνδικαλιστικών, λαϊκών δικαιωμάτων.

Κυρίες και κύριοι,
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η κλιμάκωση της καταστολής δεν είναι απλά μια εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως επιμένει να προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και άλλα κόμματα. Είναι συνειδητή επιλογή, σήμα κατατεθέν κάθε αντιλαϊκής αστικής κυβέρνησης.
Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι επιλογή όλων των κυβερνήσεων στα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπου επίσης έχουν πανδημία, όπου επίσης έχουν καταρρεύσει τα δημόσια συστήματα υγείας, επίσης δεν έχουν παρθεί μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Θέλετε να σας θυμίσουμε;
Ότι μέσα στην πανδημία, στη Γαλλία, του φίλου σας Μακρόν ψηφίστηκε εν μέσω μεγάλων λαϊκών αντιδράσεων ο νόμος για την “καθολική ασφάλεια”, μέτρο έντασης της καταστολής και της λογοκρισίας;
Ότι στην Ισπανία της σοσιαλδημοκρατικής, δήθεν “προοδευτικής” κυβέρνησης των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, απαγορεύτηκαν πριν λίγες μέρες ακόμα και οι διαδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα της γυναίκας;
Ότι στην Ιταλία είχαμε απαγόρευση των απεργιών στον Βορρά, απεργίες που είχαν αίτημα να κλείσουν όποιες βιομηχανίες είχαν γίνει εστίες υπερμετάδοσης του κορονοιού;
Ότι σε πολλές χώρες της ΕΕ έχουμε συνεχή παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, για να περνάνε οικονομικά και άλλα κατασταλτικά μέτρα σε καθεστώς ευρύτερων περιορισμών;
Τι είναι όλα αυτά; Εμμονή; Ή επιλογή που απορρέει από τη στρατηγική της ΕΕ, για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων μεγάλων οικονομικών και άλλων συμφερόντων;
Τι είναι αυτά; Μεμονωμένα περιστατικά στην ΕΕ της δήθεν ευημερίας των λαών ή συστατικό στοιχείο της πολιτικής διαχείρισης της νέας οικονομικής κρίσης σε βάρος των λαών;
Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού δεν έχει μόνο την υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ η οποία μπορεί να κοκορεύεται ότι είναι ο γνήσιος εκφραστής του δόγματος “νόμος και τάξη”.
Έχει και την υπογραφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν μπορεί να εμφανίζεται ως “αθώα περιστερά”.
Εσείς δεν ήσασταν που, όχι μόνο δεν καταργήσετε τα ΜΑΤ όπως είχατε εξαγγείλει, αλλά βγάλατε στους δρόμους και τις αύρες, πατέντα που ακολουθεί πιστά από εσάς η ΝΔ;
Εσείς δεν ήσασταν που όχι μόνο δεν καταργήσατε τον «τρομονόμο» όπως λέγατε προεκλογικά, αλλά αντίθετα τον εμπλουτίσατε, τον ενισχύσατε με νέες διατάξεις με τα περί «τρομοκρατίας μέσω διαδικτύου»;
Θέλετε να σας θυμίσουμε την υπόθεση της Ηριάννας, που κάνατε την «πάπια» στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, για την αλλαγή του σχετικού άρθρου του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αναφορικά με τη δικαστική αξιοποίηση του DNA;
Να σας θυμίσουμε τη μετατροπή σε ιδιώνυμο λαϊκών διαμαρτυριών ενάντια στους πλειστηριασμούς που είναι δικό σας νομοθέτημα; Το νέο Ποινικό Κώδικα που αυξάνει τις ποινές για αδικήματα που μπορεί να αξιοποιηθούν κατά του λαϊκού κινήματος;
Όπως βλέπετε έχετε κι εσείς λερωμένη τη φωλιά σας!
Η ΝΔ κληρονόμησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα ήδη ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες. Και τώρα νόμο το νόμο, το αναβαθμίζει προς το χειρότερο αυτό το νομοθετικό πλαίσιο.
Γι αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει ως βολικό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, επιλέγει να απαντήσει αύριο από αυτό εδώ το βήμα, στον κ. Τσίπρα για την αστυνομική βία σε βάρος πολιτών στη Νέα Σμύρνη.
Σας καταλαβαίνουμε κ. Μητσοτάκη. Επιλέγετε τον εύκολο, τον βολικό αντίπαλο!
Γιατί, τι λέτε και οι δύο μαζί, πολλές φορές ακόμα και με τα ίδια λόγια. “Ομοψυχία”, “κοινωνική ειρήνη”, “όχι στο διχασμό”, “ομαλότητα” και πολλά άλλα που αποτελούν τα συνθήματα του “Νόμου και της Τάξης”.
ΟΧΙ. Δεν μπορεί να υπάρχει ομοψυχία με το άδικο, γιατί τελικά στην άδικη και εκμεταλλευτική κοινωνία όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από την υποταγή των πολλών, των αδικημένων, των καταπιεσμένων, δεν είναι τίποτα άλλο απ’ την άρνηση της ταξικής πάλης η οποία θέλετε δεν θέλετε θα υπάρχει και θα δυναμώνει.
Γιατί όταν ο ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει την κλιμάκωση της καταστολής στις “δεξιές” και «ακροδεξιές» καταβολές της ΝΔ, αφήνει στο απυρόβλητο την ουσία, δηλαδή την ταξική, αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που και ο ίδιος εφάρμοσε, και η οποία πάντα επιβάλλεται με την καταστολή και τον αυταρχισμό.
Σας βολεύει και τους δύο η μεταξύ σας αντιπαράθεση. Τα κοκοράκια πάντα παράγουν θέαμα για το κοινό. Δεν παύουν όμως να είναι κοκοράκια.
Τα βλέπουμε καθημερινά. Ο ΣΥΡΙΖΑ να σας κατηγορεί για τις ακροδεξιές εμμονές σας κι εσείς να προσπαθείτε να παρουσιάσετε τον ΣΥΡΙΖΑ, σώνει και καλά, ως τον οργανωτή των κινητοποιήσεων. Έλεος πια!

Κυρίες και κύριοι,

Πριν λίγες μέρες στήσατε μια ολόκληρη συζήτηση στη Βουλή για να ανοίξουν τα στόματα για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις – τα οποία και βεβαίως πρέπει να ανοίξουν – αλλά όταν ανοίγουν τα στόματα για να καταγγείλουν την καταστολή και τον αυταρχισμό, για να καταγγείλουν την πολιτική σας κάνετε ότι μπορείτε για να τα κλείσετε.
Εμείς μιλάμε καθαρά. Σας το λέμε και βάλτε το καλά στο μυαλό σας: Αυτό το άρρωστο κι επικίνδυνο κλίμα φόβου που καλλιεργείτε δεν θα περάσει!
Όσο κι αν με τις καθημερινές επιχειρήσεις – ακόμα και στρατιωτικού χαρακτήρα – ομάδων της αστυνομίας σε γειτονιές, προσπαθείτε να εμπεδώσετε στο λαό το αίσθημα ότι “μόνο αυτός φταίει” για την εξάπλωση της πανδημίας.
Και επειδή “φταίει”, λέτε, θα πρέπει να υποστεί και την αστυνομοκρατία! Λες και όσοι βγαίνουν για έναν περίπατο, ήταν αυτοί που πχ έπρεπε να θωρακίσουν το δημόσιο σύστημα υγείας και δεν το έκαναν. Λες και είναι δική τους δουλειά να βρουν ιατρικές κλίνες, ΜΕΘ, γιατρούς, νοσηλευτές, εμβόλια επαρκή, εμβολιαστικά κέντρα περισσότερα, φάρμακα.
Όσο κι αν προσπαθείτε να ρίξετε την ευθύνη για την εκτόξευση των κρουσμάτων, στον ίδιο το λαό και τους αγώνες του, τις κινητοποιήσεις του, η ευθύνη είναι ακέραια δική σας!
Και είναι εγκληματική αυτή η ευθύνη!
-Αντί να επιτάξετε τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Αττική και να τα εντάξετε στην εφημερία για covid και μη-covid περιστατικά,
-Αντί να τρέξετε τον εμβολιασμό με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια,
-Αντί να επιβάλετε μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς, αντί να ανοίξετε με μέτρα προστασίας τα σχολεία, τα πανεπιστήμια που εδώ και ένα χρόνο τους έχετε βάλει λουκέτο,
-Αντί άμεσα να στηρίξετε τους σεισμοπαθείς στα χωριά της Θεσσαλίας, αντί να στηρίξετε τους άνεργους, τους εργαζόμενους σε αναστολή, τους εργαζόμενους που δουλεύουν ατελείωτες ώρες με μειωμένους μισθούς,
-Αντί να στηρίξετε ουσιαστικά τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους με διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες, με επιδότηση των ατομικών ασφαλιστικών εισφορών, με έκτακτο μηνιαίο επίδομα στους επαγγελματίες, αλλά και μέτρα πιο μακροπρόθεσμης ανακούφισης, όπως η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, τι κάνετε;
Ανακυκλώνετε ήδη γνωστά μέτρα, μαζί με δύο, τρία – ίδιας κοπής- νέα, αλλά αποδεδειγμένα πλέον, ανεπαρκή μέτρα.
Κι όλα αυτά για να χρυσώσετε το χάπι για τις εγκληματικές ευθύνες σας και να κάμψετε τις αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια των επαγγελματιών που μεγαλώνει
Εσείς κάνετε επίδειξη κρατικής πυγμής! Δεν είναι θέμα ικανότητας και σταθερότητας αυτό. Είναι μόνο δείγμα καθαρής δικής σας επιλογής και ευθύνης.
Και για αυτό πολιτικά θα λογοδοτήσετε. Και οι δύο. Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση.