Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Βαρουφάκης: Ενάντια στη Νέα Διχόνοια που αποσκοπεί στη συγκάλυψη του μεγάλου ριφιφί το ΜέΡΑ25 θα σταθεί ανάχωμα

Published

on

Εάν η απάντηση της Κυβέρνησης για το πτωχευμένο τραπεζικό σύστημα είναι το Ν/Σ της για το ΤΧΣ, η ερώτηση που θέτει είναι ύπουλη, ύποπτη και υπονομευτική για το κοινωνικό συμφέρον.

Εάν η λύση για τη δημόσια περιουσία είναι τα άρθρα του Ν/Σ της Κυβέρνησης για το Υπερταμείο, το πρόβλημα είναι η ίδια η Κυβέρνηση ή, τέλος πάντων, η τρόικα και τα αρπακτικά που κινούν τα νήματά της.

Σήμερα, η Κυβέρνηση νομιμοποιεί συμμορίες που διασπαθίζουν τη δημόσια περιουσία. Την ίδια στιγμή εκτοξεύεται σε νέα ύψη τον αυταρχισμό και την ασυδοσία την ώρα που καταβαραθρώνεται σε νέα βάθη ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας.

Κι όλα αυτά υπό ένα πέπλο σιωπής. Κανείς εκεί έξω δεν κινδυνεύει να ανακαλύψει τη νομοθετική κάλυψη που δίνει η Κυβέρνηση στις συμμορίες στελεχών που λυμαίνονται τις τράπεζες και εν γένει τη δημόσια περιουσία. Και πως το πετυχαίνει αυτό;

Δυναμιτίζοντας την κοινωνική ειρήνη, συμμοριοποιώντας την αστυνομία, προσπαθώντας να συμμοριοποιήσει τους Έλληνες. Να τους διχάσει. Θέλει σπασμένες βιτρίνες η Κυβέρνηση, τραυματίες και αίμα ώστε τα Κανάλια της Μαζικής Εξαπάτησης να παράγουν το μέγιστο θόρυβο που χρειάζεται ο κ. Μητσοτάκης για να συγκαλύψει τις συμμορίες που σιγοντάρει με τα Ν/Σ της Κυβέρνησης του.

 

ΤΧΣ  – Ταμείο Χυδαίας Συγκάλυψης

Advertisement

Στόχος του ΤΧΣ εξαρχής ήταν η ζημιά του κράτους, άλλο να υπάρχει το ρίσκο να ζημιωθεί κι άλλο ο στόχος να ζημιωθεί.   

Προάγγελος του μεγάλου ριφιφί με την διάλυση του Ταμείου Χυδαίας Συγκάλυψης: το ακαταδίωκτο για ζημιές από συμμετοχή (όχι μόνο για ανακεφαλαιοποίηση-εκκαθάριση) σε «επένδυση». Γιατί τώρα; Για να χαρίσει η Κυβέρνηση την Πειραιώς, με στόχο τη μείωση του μεριδίου του κράτους από 61,3% στο 30% χωρίς αντίκρισμα για το κράτος και χωρίς δυνατότητα παρέμβασης του Εισαγγελέα!


Διαφυγή από την Αλήθεια-Πραγματικότητα

Η Κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε απέλπιδα προσπάθεια Συγκάλυψης της Αλήθειας. Την σιγοντάρουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και δυστυχώς η τροϊκανή ΕΛΣΤΑΤ. Η οποία τόλμησε να δείξει μείωση της ανεργίας στη χώρα – λέγοντας ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι στον ΟΑΕΔ σας κοροϊδεύουν – καθώς δεν είναι άνεργοι!

Πριν ένα χρόνο το ΑΕΠ ήταν 187,7 δισεκατομμύρια. Τότε λέγαμε ότι θα μειωθεί τουλάχιστον 10%, δηλαδή στα 169 δις και ο κ. Σταϊκούρας μιλούσε για 0% αρχικά και 3% έπειτα, δηλαδή 182 δις και 173 δις.

Βγήκε τελικά το ΑΕΠ και είναι 165,8 δις! Και βγήκε η Κυβέρνηση να γιορτάσει και να ζητήσει από τον κόσμο να την δοξάσει!!! Δεν διστάζει να διασύρει η Κυβέρνηση τη χώρα με τα νέα Νέα Greek Statistics της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία μείωσε το ΑΕΠ όχι μόνο για το 2019 αλλά για 10 χρόνια πίσω!  Ενώ εμμένει η Κυβέρνηση και στην αφαίρεση του πληθωρισμού σε εποχή αποπληθωρισμού! Πόσο ακόμα θα βιαιοπραγεί η Κυβέρνηση εναντίον των αριθμών;

Ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε πει πως επί της ΕΡΕ ευημερούν οι αριθμοί και υποφέρουν οι άνθρωποι. Υπό την Νέα ΕΡΕ της Κυβέρνηση, περάσαμε σε κάτι πιο ιλαροτραγικό: ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ!

Advertisement

 

Διαφυγή μέσω Διχόνοιας | Συμπαιγνία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ο διχασμός για την Κυβέρνηση είναι στρατηγική επιλογή. Με μια συνολική απαγόρευση και μια Κυβέρνηση-Καφενείο που προβαίνει σε ένα νέο φακέλωμα. Η Σοφία Σακοράφα ρώτησε την Κυβέρνηση γι’ αυτό, καμία απάντηση.

Αντί για Νόμο και Τάξη στα Εξάρχεια, κάποιος που απλά βλέπει τηλεόραση μπορεί να νομίσει ότι τα Εξάρχεια άνοιξαν Franchise στη Νέα Σμύρνη, τίποτα τέτοιο δεν έγινε φυσικά απλά, ο κόσμος στη Νέα Σμύρνη βροντοφώναξε: δεν θα μας δέρνετε στις γειτονιές μας!

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξαπέλυσε συμμοριοποιημένες ομάδες ειδικών φρουρών εναντίον οικογενειών και ειρηνικών πολιτών. Στόχος της Κυβέρνησης: Να διχάσει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στη χυδαία βάση: δικό σας θύμα – δικό μας θύμα.

Αυτό έκανε ο κ. Μητσοτάκης. Μόνο και μόνο για να μην συζητά η κοινωνία αυτά που νομοθετεί η Κυβέρνηση εναντίον της εντός της Βουλής. Διχάζει ακόμα και την Αστυνομία – με τους δημοκρατικούς αστυνομικούς να τραβάνε τα μαλλιά τους:

 

Advertisement

 Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών: Μην μας στοχοποιείτε άλλο

Προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει την κατασταλτική και χωρίς προηγούμενο αυταρχική της πολιτική, μας τοποθετεί ακραία απέναντι από τους πολίτες σε μια περίοδο που οι κοινωνικές ισορροπίες είναι συν της άλλης επισφαλείς, λόγω και του παρατεταμένου εγκλεισμού. Μάλιστα, ειδικές αστυνομικές υπηρεσίες, που πρότινος στελεχώθηκαν με ανεκπαίδευτο προσωπικό και όπως ποτέ άλλοτε ενισχύθηκαν σε βάρος των Τμημάτων, έχουν προσανατολιστεί, με άνωθεν εντολές σε αχρείαστη καταστολή, με επακόλουθα πολλές φορές αυθαίρετες πράξεις που η ευθύνη τους βαραίνει την ηγεσία, τα επιχειρήματα της οποίας δεν πείθουν κανένα.

 

Από Ανακοίνωση – Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών

…Έχουν πληθύνει τα περιστατικά με φασιστικά σύμβολα σε στολές και κράνη. Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και αδιάφοροι όταν εμφανίζονται φασίστες και ακροδεξιοί και άλλοι αντιδραστικοί ανάμεσά μας με μίσος ενάντια στο λαό… Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους απλούς αστυνομικούς: Δεν μας χωρίζει τίποτα από το λαό… Σήμερα ή αύριο μπορεί να είναι η μάνα μας, ο πατέρας μας, ο/η σύζυγος μας, το παιδί μας. Είναι η οικογένεια μας! Ζούμε τα ίδια βάσανα, τις ίδιες αγωνίες, πρέπει να σεβαστούμε το δικαίωμά τους να διαμαρτύρονται να διεκδικούν μια καλύτερη ζωή.

Σε αυτή την πόλωση, σε αυτό το διχασμό, ο δικομματισμός είναι σύμμαχός της Κυβέρνησης.

Αναδεικνύει τον ΣΥΡΙΖΑ σε υποκινητή γιατί θέλει την Πόλωση, τον Δυισμό, τον Δικομματισμό, τη Διχόνοια, παράλληλα, παρουσιάζεται ως διαγγελματικός Ηγεμών ο κ. Μητσοτάκης.

Advertisement

Ποιος είστε κ. Μητσοτάκη που αντί να απαντάτε στη Βουλή, απαντάτε με διαγγέλματα καταστρατηγώντας τον Κανονισμό της Βουλής – όπως θα κάνετε και αύριο το πρωί.

Αύριο θα υπάρξει αυτή η οπερέτα κοκορομαχίας που στόχο έχει την κάλυψη  του κ. Χρυσοχοΐδη. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να μην έρθει αύριο. Την Κυβέρνηση την βολεύει η κοκορομαχία, την βολεύει η Σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ για το Φάκελο της Χρεοκοπίας, κιχ για το ΤΧΣ, κιχ για το Υπερταμείο, κιχ για ΗΡΑΚΛΗ.

Για ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ όμως; Αυτό το Πόσο Ακόμα, που βγαίνει από τα στόματα όλο και περισσότερων πολιτών είναι που θα σας εμποδίσει.

Το 2012, αντί για Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ουσιαστικά δημιουργήθηκε ένα Ταμείο Χυδαίας Συγκάλυψης της απάτης εναντίον του Δημοσίου. Το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ το ενέταξε στο Υπερταμείο, δίνοντας στο Ταμείο Χυδαίας Συγκάλυψης «αριστερή» νομιμοποίηση. Με τη συνεχιζόμενη έως και σήμερα σιωπή, συνεισφέρει σε μια νέα έκφανσή του – εκείνη του Ταμείου Χονδροειδέστατης Συγκάλυψης, Συνενοχής, Συμπαιγνίας. 

Σήμερα, έρχεται ο κ. Σταϊκούρας με το ακαταδίωκτο των στελεχών που θα χαρίσουν δις των φορολογούμενων στην Πειραιώς να το αναβαθμίσει σε  Τάγμα Χρεοκοπικής Συμμοριοποίησης.

Από τη μία η δικής τους συμμορία του ΤΧΣ, που πίσω από το πέπλο της σιωπής που υφαίνει ο θόρυβος που δημιουργούν οι συμμορίες του κ. Χρυσοχοΐδη, με προεξάρχουσα την ημι-παρακρατική ΔΡΑΣΗ, να δέρνουν, να δέρνονται, να δυναμιτίζουν την κοινωνική ειρήνη ώστε να μην μαθαίνουν οι εκεί έξω τα αίσχη που κάνει η Κυβέρνηση στη Βουλή, όπως ο κ. Γεωργιάδης την περασμένη εβδομάδα και σήμερα ο κ. Σταϊκούρας.

ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ: Γνωρίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραλύσει με το ΝΑΙ στο ΤΧΣ, το ΝΑΙ στο Υπερταμείο, το ΝΑΙ στον Ηρακλή. Όμως σας καλέσαμε σε συντονισμό δράσης εναντίον του ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ-ΑΡΠΑΚΤΙΚΟΥ που στήνουν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι της ολιγαρχίας. Δεν απαντήσατε. Με πολιτικό κόστος, σας καλούμε ξανά.

Advertisement

ΠΡΟΣ ΚΚΕ: Ναι, συνάδελφοι του ΚΚΕ, δεν θέλετε συμφωνίες κορυφής που να ξεπλένουν την συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ με την ολιγαρχία. Ούτε εμείς την θέλουμε. Όμως ΤΩΡΑ είναι η ώρα για συντονισμένη δράση  εναντίον του ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ-ΑΡΠΑΚΤΙΚΟΥ.

Γιατί; Επειδή έχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε στον κόσμο εκεί έξω που αναρωτιέται; Πόσο ακόμα; Πόσο ακόμα θα μας δέρνουν στις γειτονιές μας; δήθεν για να μας σώσουν από τον κορωνοϊό όταν στην πραγματικότητα το μόνο που τους νοιάζει είναι ο αποπροσανατολισμός της Κοινής Γνώμης από το πλιάτσικο που νομιμοποιεί ο κ. Σταΐκούρας σήμερα, ο κ. Γεωργιάδης την περασμένη εβδομάδα, ένας θεός ξέρει ποιος άλλος υπουργός την επόμενη εβδομάδα και πάει λέγοντας.

Όσο για τον κ. Σταΐκούρα, επειδή ξέρουμε καλά ότι, ελλείψει επιχειρημάτων, θα βάλει πάλι να παίξει η κασέτα για το 2015, τον προλαβαίνουμε λέγοντας: Φτάνει πια! Αν σας κοτάει ελάτε να φτιάξουμε μια εξεταστική επιτροπή που θα ανοίξει τον Φάκελο των Μνημονίων, του ΤΧΣ, του Υπερταμείου. Όλα στο φώς; Θέλετε; Δεν θέλετε; Είστε δειλοί.

Όπως κακέκτυπο του Γκέμπελς, λέτε ένα μεγάλο ψέμα, το επαναλαμβάνετε συνεχώς και κρύβεστε πίσω του. Κι όταν εμείς ζητάμε την Εξεταστική με την οποία απειλούσατε, σφυρίζετε αδιάφορα. Πόσο ακόμα θα διχάζετε με ψέματα ένα λαό που πτωχεύσατε και τον οποίο λοιδορείτε επειδή για ένα εξάμηνο σήκωσε κεφάλι και είπε φτάνει;

Στο ερώτημα των νέων αλλά και των μεγαλύτερων εκεί έξω που, σοφά, απορρίπτουν το Εμφυλιοπολεμικό Κλίμα, που ρωτούν «Πόσο ακόμα θα μας ζητούν να επιλέξουμε μεταξύ τραυματιών σήμερα νεκρών αύριο;» το ΜέΡΑ25 επιμένει ενωτικά.

Επιμένουμε, εν μέσω της Νέας Διχόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, να τείνουμε το χέρι και στους χειρότερους εχθρούς του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας. Τίποτα δεν τους θυμώνει άλλωστε πιο πολύ από το να τους συμπεριφερόμαστε ανθρώπινα. Η προοδευτική παράταξη σε αυτή τη χώρα έχει άλλωστε παράδοση στην ανθρώπινη αντιμετώπιση και των τεράτων ακόμα.

Μπροστά στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να μας αναγκάσει να διχαστούμε μεταξύ  εκείνων που είναι με τον Κουφοντίνα και των άλλων που είναι εναντίον του Κουφοντίνα,   εκείνων που είναι με τα θύματα της βίας των αστυνομικών ή με τον αστυνομικό που έπεσε θύμα βίας, εμείς λέμε ΟΧΙ.

Advertisement

Εμείς θυμόμαστε αυτό που είχε πει όταν έμαθε για τη δολοφονία του αρχιβασανιστή Μάλλιου η Νατάσα Μερτίκα, που βασανίστηκε ίδια ΦΡΙΚΤΑ από τον ίδιο τον Μάλλιο κατά τη διάρκεια της χούντας: «Ποτέ στη ζωή μου δεν χάρηκα για τον θάνατο κανενός πλάσματος. Γιατί άραγε να χαρώ τώρα; Βγήκα έξω και είπα στους φίλους μου: το να σκοτώσεις ένα όργανο του φασισμού είναι απλά μια εκδίκηση και η δική μου ιδεολογία δεν πιστεύει στην εκδίκηση. Όποιος μπορέσει και «σκοτώσει» την απειλή του φασισμού που παραμονεύει παντού τότε είναι που θα χαρώ.»

Για το ΜέΡΑ25 αυτός είναι ο σκοπός: Να σκοτώσουμε την απειλή των συμμοριών που εσείς εκτρέφετε εντός του κράτους  είτε είναι το ΤΧΣ, είτε το Υπερταμείο, είτε η ΔΡΑΣΗ του κ. Χρυσοχοΐδη,

χωρίς να πειραχτεί ούτε ένας συνάνθρωπός μας.

Με ήρεμη αντίσταση, με υπεύθυνη ανυπακοή και πραγματικές λύσεις στα προβλήματα που η Κυβέρνηση δημιουργεί υπέρ των ολιγαρχών που την στηρίζουν.

Για αυτό είμαστε εδώ. Μέσα κι έξω από τη Βουλή.