Debate ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ ρωτούν και ανησυχούν

Γράφει ο Σωτήρης Παπαδόπουλος -Μέλος Νέας Γενιάς Κινήματος Αλλαγής

Εχτές το βράδυ, είχαμε το πρώτο Debate για την εκλογή ηγεσίας της Κεντροαριστεράς. Ο κόσμος το παρακολούθησε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι  πέντε από τους έξι υποψηφίους (σ.σ. ο ΓΑΠ ήταν απών), έλεγαν τις θέσεις και τις απόψεις τους, επάνω σε διάφορα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Άσχετα, από την  εικόνα που έχει ο καθένας για κάθε έναν από τους υποψηφίους, εγώ θα μείνω μόνο στη  γενική εικόνα. 

Αρχικά, αυτό που μπορούσε να διακρίνει κανείς ήταν ένας τεράστιος πολιτικός  πολιτισμός όπου στα άλλα πολιτικά κόμματα αυτό πλέον δεν υπάρχει. Αλήθεια, πως  να υπάρχει άραγε, όταν, για παράδειγμα σε κάποια άκυρα νομοσχέδια ο Πρωθυπουργός  απειλούσε με διαγραφή Βουλευτών αν δε τα ψηφίσουν. Θυμάται κανείς, τι σάλος είχε  γίνει για να μη πέσει η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, μέσα στη Κοινοβουλευτική  Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας; Άραγε, ξέχασε κανείς, τι έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Συριζα όταν δε του άρεσε η απόφαση όπου ψήφισαν τα μέλη του 

κόμματος του; Δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχηγό της αξιωματικής  αντιπολίτευσης έχουν ένα κοινό σημείο, όπου δεν είναι άλλο από την αλαζονική τους συμπεριφορά. Οι υποψήφιοι πρόεδροι του Κινήματος Αλλαγής έδειξαν έχτες το βράδυ  το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή, σέβονται μέσα στο ίδιο τους το κόμμα, τη διαφορετική άποψη. 

Το δεύτερο που κάποιος διέκρινε έντονα σε αυτό Debate, ήταν ότι όλοι για τα  διάφορα σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, είχαν κάποιες συγκεκριμένες  θέσεις – απόψεις. Αυτό, βοηθάει το κόσμο να πάει αυτή τη Κυριακή στις κάλπες και  να εκφραστεί ελεύθερα με τη καθολική ψηφοφορία. Δηλαδή, όλοι οι υποψήφιοι δεν  άφησαν κανένα ερώτημα αναπάντητο. Ουσιαστικά, έλυσαν πολλές απορίες, σε ένα  μεγάλο μερίδιο της Ελληνικής Κοινωνίας κάτι που η Κυβέρνηση και η αξιωματική  αντιπολίτευση δε το κάνουν. Έχετε προσέξει, ας πούμε ότι κανένας πλέον δε δίνει  καθαρές απαντήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας; Το μόνο που κάνουν τα δυο  σημερινά μεγάλα κόμματα είναι να κλείνουν το μάτι σε κοινωνικές ομάδες, όπου ουσιαστικά είτε δε τηρούν τα μέτρα είτε είναι ενάντια στον εμβολιασμό. Αυτό το  κατάλαβε κανείς και από την αρχή του χτεσινού διαλόγου, όπου ακούστηκε ξεκάθαρα  η φράση: «Η Νέα Δημοκρατία λέει δε κολλάει στην εκκλησία ενώ ο Συριζα λέει δε  κολλάει στη πορεία». Με άλλα λόγια, αυτό που διακρίνει κανείς είναι ότι Νέα  Δημοκρατία και Συριζα είναι ένα νόμισμα, όπου έχουν ακριβώς την ίδια όψη. Ποιο το  νόημα, τότε ο κάθε πολίτης να τηρεί τα υγειονομικά μέτρα όταν η ίδια Κυβέρνηση και  η αξιωματική αντιπολίτευση δε τα τηρούν για καθαρό πολιτικό όφελος; Ας είμαστε  ειλικρινείς, το μόνο κόμμα που τηρούσε τα μέτρα και τάχθηκε υπερ του υποχρεωτικού  εμβολιασμού σε διάφορες κοινωνικές ομάδες ήταν ξεκάθαρα μόνο το Κίνημα  Αλλαγής. 

Το τρίτο που φάνηκε, ήταν ότι πράγματι το μοναδικό κέντρο-αριστερό κόμμα στην  Ελλάδα, έχει μια σημαντική άνοδο στα ποσοστά του. Αυτό μπορεί να το διακρίνει  κανείς, όχι μόνο από τις δημοσκοπήσεις αλλά και από το χτεσινό ενδιαφέρον του  κόσμου για να δει το συγκεκριμένο Debate. Το συγκεκριμένο hashtag στο twitter πήρε  φωτιά, ενώ ανέβηκε πολύ γρήγορα στη πρώτη θέση στα τρεντ. Αυτό δείχνει ότι το  Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον μπροστά του, καθώς όλοι δήλωσαν ότι θα  αναδείξουν και νέα στελέχη. Η Νεολαία του Κινήματος Αλλαγής από τη πλευρά της,  πρέπει ανεξάρτητα από το ποιος θα βγει πρόεδρος, να βγει δυναμικά μπροστά και στη  κοινωνία και στα Social Media, έτσι ώστε να περνάει γρήγορα τις θέσεις της μέσα στην 

Ελληνική Κοινωνία. Το Κίνημα Αλλαγής, με μια ισχυρή νεολαία και με συγκεκριμένες  θέσεις θα έχει καθαρά ένα μεγάλο διψήφιο ποσοστό σε λίγα χρόνια. Για παράδειγμα,  μέχρι στιγμής η Νέα Γενιά Κινήματος Αλλαγής, έχει μπει δυναμικά στο χώρο των  μέσων κοινωνικών δικτύωσης, αφού οι ανακοινώσεις τους τραβάνε πάντα ένα  ενδιαφέρον του κόσμου. Δυστυχώς, αυτό από μόνο του δεν αρκεί, καθώς η κοινωνία  υπάρχει και έξω από μια οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Αυτό θα το πετύχουμε,  είτε με κοινωνικές και εθελοντικές δράσεις, είτε με παρεμβάσεις και με non – papers. Πρέπει να υπενθυμίσουμε σε όσους ξέχασαν και να μάθουν όσοι δε ξέρουν, ότι παιδιά  είμαστε και εμείς εδώ και εκπληρώνουμε ένα μεγάλο κοινωνικό έργο. 

Είναι φανερό λοιπόν, ότι αυτή η άνοδος του Κινήματος Αλλαγής έχει φέρει  αναταραχή στα δυο μεγάλα κόμματα ρωτάνε και ανησυχούν, για τα εσωκομματικά του  Κινήματος Αλλαγής. Καθώς, φοβούνται ότι σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα το  Κίνημα Αλλαγής θα τους φτάσει εκλογικά ή είτε θα τους περάσει σε κάποια εκλογική  αναμέτρηση. Είναι φανερό, ότι και οι δύο ήθελαν το ΠΑΣΟΚ να μην υπάρχει για να  δρουν ανενόχλητοι στη πολιτική σκηνή καθώς η πολιτική τους δε διαφέρει ουσιαστικά  καθόλου του ενός κόμματος από το άλλο πολιτικό κόμμα. Θέλετε να θυμηθούμε, ότι  με τη σημερινή κυβέρνηση ήταν όλη η χώρα σε λοκ νταουν απαξιώνοντας τη κοινωνία  οικονομικά και ψυχολογικά ενώ ο Τσίπρας με ένα παράνομο δημοψήφισμα έκανε ένα  τραπεζικό λοκ νταουν, όπου πάλι κατέστρεψε τη κοινωνία; Το μήνυμα ήταν σαφές, ότι  το Κίνημα Αλλαγής μετά την εσωκομματική κάλπη θα είναι και πάλι ενωμένο κάτι που  δε το θέλει, ούτε η Νέα Δημοκρατία αλλά ούτε και ο Συριζα. Στο καλό λοιπόν και με  τη νίκη, με ένα Κίνημα Αλλαγής ισχυρό και στη Κοινωνία και στο σώμα το εκλογικό. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ