Ραντεβού την Κυριακή στις κάλπες!

Γράφει για το ΤΗΕ SOCIALIST η Βίκυ Χαριτάκη

 

Χωρίς υπερβολή, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αναμένει τις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ όπου και θα αναδειχθεί ο νέος αρχηγός του κόμματος ενώ το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ακόμα αμφίρροπο, με τους υποψήφιους να παλεύουν έως και το τελευταίο λεπτό. Τα πρόσωπα της πολιτικής αυτής αναμέτρησης όπως είναι ήδη γνωστά, δεν είναι άλλοι από τους Ανδρουλάκης Νίκος, Γερουλάνος Παύλος, Καστανίδης Χάρης, Λοβέρδος Ανδρέας, Παπανδρέου Γιώργος και Χρηστίδης Παύλος. 

 

Το χθεσινό ντιμπέιτ πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα χωρίς εντάσεις και εχθρότητες μεταξύ των υποψηφίων. Ωστόσο, ηχηρή ήταν η απουσία του Γεώργιου Παπανδρέου, η οποία και σχολιάστηκε από τον κύριο Λοβέρδο. και από τον κύριο Λοβέρδο. Σε γενικές γραμμές, οι υποψήφιοι μίλησαν για διάφορα και σημαντικά ζητήματα ενώ παράλληλα υπογράμμισαν και ξεκαθάρισαν τις θέσεις και τις βλέψεις τους. 

 

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι θα φέρει η επαύριο των εκλογών αυτών,ποιος θα κερδίσει, με ποιον θα συμμαχήσει και με ποιον θα διαφωνήσει, πως θα πορευτεί το κόμμα και τι θα γίνει στις εθνικές εκλογές. Η απάντηση είναι μια. Η επαύριο των εκλογών θα φέρει μια αλλαγή, μια ανανέωση και μια καινούργια αρχή για το κόμμα, δίνοντας του το έναυσμα να προχωρήσει μπροστά, να βγει από τον βυθό που έχει εγκλωβιστεί και να ανέβει επιτέλους στην επιφάνεια.

 

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να το στηρίξουν και να το υποστηρίξουν, να του δώσουν δύναμη να πορευτεί ενάντια στις κακόβουλες κριτικές της Δεξιάς και τις λαϊκίστικες τάσεις της Αριστεράς.

Ήδη, οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα να ανακάμπτει, γεγονός που υποδεικνύει ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ επιστρέφει πίσω στο σπίτι του, το σπίτι που πολλοί άφησαν, άλλοι ξέχασαν και άλλοι εγκατέλειψαν. Το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει πολλά και έχει χάσει άλλα τόσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα,αλλά τώρα δεν είναι ώρα για να πληγώνουμε άλλο το κόμμα, το κόμμα που δεν μας πλήγωσε ποτέ. Τώρα είναι η ώρα να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί το κόμμα μας. Κανένας υποψήφιος αρχηγός δεν επιδιώκει να καταστρέψει το σπίτι του αλλά να το σώσει όπως αυτός νομίζει καλύτερα. Τώρα δεν είναι η ώρα για να ρίχνουμε ευθύνες αλλά η ώρα για να τις αναλάβουμε και να στηρίξουμε έμπρακτα τον νικητή, οποιος και αν θα είναι αυτός.

Οι εκλογές αυτές είναι μια γιορτή της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού και οφείλουμε όλοι να παρευρεθούμε εκεί, να δώσουμε το παρόν και να βοηθήσουμε να χτιστεί ξανά το κόμμα μας…το σπίτι μας, που παρά τις καταιγίδες έμεινε…ραγισμένο αλλά αγέρωχο, έτοιμο να ξαναχτιστεί. Μόνο μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μαζί χάνουμε και μαζί κερδίζουμε. Αρκετοί είναι αυτοί που τον τελευταίο καιρό εμπαίζουν επιδεικτικά τις εκλογικές διαδικασίες και τις υποβιβάζουν με κατάπτυστες αναρτήσεις. Ας αφήσουμε τις μικρότητες στην άκρη επιτέλους και ας λάβουμε σοβαρά την εκλογική διαδικασία και το αποτέλεσμα της. 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ