Δευτερολογία Αλέξη Τσίπρα: “Η βασική σας έγνοια στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κύριε Μητσοτάκη, δεν είναι στην πρόληψη, μα στην καταστολή!”

«Κάντε το πρόστιμο 534 ευρώ, ώστε όσα παίρνει, τόσα να δίνει» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη –Την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η αύξηση του προστίμου από τα 300 ευρώ στα 500 ευρώ για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας για τον κορωνοϊό που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εκεί που είστε πάρα πολύ αποτελεσματικοί είναι στα μέτρα και στην τήρησή τους. Ενδεχομένως αυτό να αδικεί τους κ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη αλλά μάλλον η πανδημία αντιμετωπίζεται με τον κ. Χρυσοχοΐδη και όχι με τον υπουργό Υγείας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά τη δευτερολογία του.

«Τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η απόφαση; Είναι θέμα χρημάτων η μη τήρηση των μέτρων; Είναι μικρό το πρόστιμο των 300 ευρώ για το μέσο πολίτη; Έχετε εικόνα τι σημαίνει για ένα εργαζόμενο που παίρνει 534 ευρώ με τα μέτρα στήριξής σας και να πρέπει να πληρώσει 500 ευρώ; Κάντε το πρόστιμο 534 ευρώ, ώστε όσα παίρνει, τόσα να δίνει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι εξαρτημένη από το μισθό και από το επίδομα. «Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την απόφαση. Σηματοδοτεί το αίσθημα αδικίας που υπάρχει στην πλειοψηφία των πολιτών. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι γενικευμένο το αίσθημα αδικίας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Για να πάει στο περίπτερο κάποιος πρέπει να στείλει sms αλλά την ίδια στιγμή κάποιος μπορεί να κάνει χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Ντουμπάι. Δε σας λέμε ότι τα μέτρα δεν είναι χρήσιμα και αναγκαία αλλά πρέπει να ισχύουν για όλους. Αυξάνετε το πρόστιμο στους φτωχοδιαβόλους».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «σπεύδετε με χέρια και πόδια να εφαρμοστεί αυτή η Συμφωνία, καλά κάνετε. Από αυτό το βήμα σας είχα πει κάτι. Η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν, όχι αυτούς που σέρνονται από πίσω της».

«Κύριε Μητσοτάκη φαντάζομαι όχι μόνο εγώ αλλά και η πλειοψηφία των πολιτών το κύριο συναίσθημα ήταν ανασφάλεια. Διοτι είδα ένα πρωθυπουργό ο οποίος έχει χάσει την ψυχραιμία του. Και με ένα λόγο διχαστικό, επιθετικό, καθόλου ψύχραιμο άρχισε να επιτίθεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης», είπε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Φτάσατε στο σημείο να υψώσετε τόσο πολύ τους τόνους που είναι προφανές δεν αρμόζει σε ένα άνθρωπο που αυτή τη στιγμή έχει τη μεγάλη ευθύνη. Σε σας έλαχε ο κλήρος, έτσι είναι τα πράγματα στη ζωή. ‘Οταν είσαι πρωθυπουργός μπορείς να βρεθείς απέναντι σε δύσκολες καταστάσεις. Και η στάση το ύφος και ο τρόπους που αντιμετωπίζετε τη συζήτηση στη Βουλή προδίδει σε μένα την ανησυχία ότι είσαστε σε μία πολύ μεγάλη πίεση και δεν έχετε καθαρό μυαλό να πάρετε αποφάσεις», συμπληρωσε.

«Δεν έχετε την ψυχραιμία να λάβετε δύσκολες αποφάσεις», τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μου προκλήθηκε από τη δήλωσή σας ότι δεν ξέρουμε αν οι εταιρείες θα ακολουθήσουν τις προθεσμίες. Ενώ πριν δύο μέρες λέγατε άλλα. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό με την επάρκεια των εμβολίων. Και πρέπει να το συζητήσουμε, να παρθεί μια πρωτοβουλία», υπογράμμισε.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «δεν κάνατε τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και μας κουνάτε το δάχτυλο». Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε προσπάθεια του ΕΣΥ σε περίοδο δημοσιονομικής κρίσης και εξήγησε πως τότε η χώρα δεν βρισκόταν σε περίοδο πανδημίας.

Αναφερόμενος στη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για κλείσιμο της Θεσσαλονίκης πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου σημείωσε: «Αφήνω τις δηλώσεις Γεωργιάδη οι οποίες είτε πρόκειται να έχει πει ακριβώς την αλήθεια οπότε μάλλον ο εισαγγελέας θα έχει πολύ δουλειά, είτε για άλλη μία φορά είπε μία από τις γνωστές του ανοησίες στα ΜΜΕ στα τηλεοπτικά παράθυρα και διστάζετε να το πείτε. Πείτε το. Είπε μία ανοσία. Δεν μπορεί να τον καλύπτετε και να είναι όλα εντάξει ταυτόχρονα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ