“Διάγγελμα Μητσοτάκη” : Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας διχάσει” – Είπε αφού προηγουμένως δίχασε ο Πρωθυπουργός!

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σαν έτοιμος από καιρό, έκανε “Mini Διάγγελμα” μετά τα θλιβερά επεισόδια που ακολούθησαν την ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων πολιτών στην Νέα Σμύρνη.

Κάποιοι “μπαχαλάκηδες”, κάποιοι “κουκουλοφόροι”, “γνωστοί-άγνωστοι” του συστήματος, σκόρπισαν την βία στην Νέα Σμύρνη. Ένα αστικό κέντρο που ουδέποτε είχε τέτοια προβλήματα στο παρελθόν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για διχασμό και για αδιέξοδα. Είναι τόσο σωστό αυτό και ταυτόχρονα, ακούγεται από τόσο λάθος Πρωθυπουργό. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση του κράτους η ΝΔ, φρόντισε να διχάσει. Βάλλοντας κυρίως κατά των εκδηλώσεων μνήμης της Αριστεράς (Πολυτεχνείο κλπ) και εν συνεχεία με την πολιτική της “κανονικότητας” είτε οικειοθελώς είτε με εφαρμογή του δόγματος “Βία και καταστολή” , έφτασε ο ίδιος, με την πολιτική που εφαρμόζει, όντως, τον κόσμο σε αδιέξοδο. Ένα διάγγελμα που καταδικάζει την βία από όπου κι αν έρχεται θα ήταν αρκετό. Ένα διάγγελμα διχόνοιας συγκεκαλυμμένης όμως, δεν είναι διάγγελμα ενότητας. Δεν είναι διάγγελμα Δημοκρατίας. Είναι ένα διάγγελμα με μικροπολιτικό περιεχόμενο. 

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

“Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.

Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω”, δήλωσε ειδικότερα ο πρωθυπουργός.

Δείτε το μήνυμά του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ