Διατίμηση: Όταν το Κίνημα Αλλαγής από 30 Απριλίου μιλούσε για αυτό στη Βουλή…

Ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υποχρεώνεται να εφαρμόσει μέτρα που το Κίνημα Αλλαγής, εδώ και μήνες ζητά επίμονα στη Βουλή και δεν εισακούγεται.. (Ούτε βέβαια, τα ΜΜΕ, φρόντισαν να ακουστούν οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ)

Για του λόγου το αληθές παραπέμπουμε στην ομιλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στη Βουλή, 30 Απριλίου 2020:

“Kατόπιν εορτής” λοιπόν, κι ενώ τα ιδιωτικά εργαστήρια κοστολογούσαν από 40-60 ευρώ το rapid test και από 70-120 ευρώ το PCR, φτάσαμε στο σημείο να χάσουμε την μπάλα στο 2ο κύμα της πανδημίας με εκατοντάδες διασωληνωμένους καθημερινά για να εισακουστεί το ΚΙΝΑΛ και οι θέσεις του:

Διατίμηση στα τεστ κορωνοϊού -40 ευρώ το μοριακό, 10 το rapid

Οκτώ και πλέον μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας η κυβέρνηση, έστω και αργά, προχωράει σε διατίμηση των τεστ.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Π. Σταμπουλίδης τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση και στη συνέχεια υπουργική απόφαση με την οποία θα τίθενται ως ανώτατες τιμές για τεστ:

-Μοριακού ελέγχου: Τα 40 ευρώ

-Ταχεία δοκιμασίας (rapid test): Tα 10 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι, ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα, οι πολίτες πλήρωναν τα τεστ ακόμη και 150 ευρώ! Κάτι που παραδέχθηκε και ο κ. Σταμπουλίδης, τονίζοντας ότι «οφείλουμε να παρέμβουμε θεσμικά μπροστά σε φαινόμενα ασύμμετρων ανατιμήσεων και κερδοσκοπίας». 

Ενώ ουδέποτε η κυβέρνηση υιοθέτησε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης τα τεστ να γίνονται δωρεάν με συνταγογράφηση του γιατρού, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (πχ Γαλλία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ