Δίκτυο Νέας Γενιάς Κινήματος Αλλαγής: Αυτοί είναι οι τομεάρχες εκπρόσωποι της Νεολαίας

Έγινε το τελευταίο βήμα της οργάνωσης της Νεολαίας του ΚΙΝΑΛ -Διαβάστε τα πρόσωπα που απαρτίζουν τις ομάδες

Ρεπορτάζ: Γαβρής Άγγελος

Εν καιρώ πανδημίας και μετά από αρκετό “χαμένο χρόνο” για την οργάνωση της Νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής, ήρθε η ώρα με στρατηγικές κινήσεις από την ηγεσία του κόμματος, να καλυφθεί το κενό διάστημα και να τοποθετηθούν τα πρόσωπα-κλειδιά για την Νέα Γενιά του Κινήματος Αλλαγής.

Υπενθυμίζουμε εδώ πως η “ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ” του Κινήματος Αλλαγής έχει σε ρόλο συντονιστή τον Γιώργο Τσούμα μέχρις ότου οι συνθήκες θεωρηθούν ιδανικές για να διεξαχθεί το συνέδριο Νεολαίας και η εκλογή των εκπροσώπων της Νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ.

Ο Παύλος Χρηστίδης, έκανε την εισαγωγή της συζήτησης, παρουσιάζοντας το πλάνο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, για το Δίκτυο της Νέας Γενιάς του κόμματος.

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ Μανώλης Χριστοδουλάκης εισαγωγικά αναφέρθηκε στο πολιτικό πλαίσιο και τους στόχους του δικτύου:

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στις συνθήκες που βιώνει η κοινωνία καθώς και στις διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει από το προηγούμενο Καλοκαίρι για την οργάνωση και την δημιουργία της Νέας Γενιάς.

“Κάναμε ένα ανοικτό κάλεσμα σε όλη την Ελλάδα, σε νέους , να ενώσουν τις φωνές τους με όλους εμάς”. Τόνισε ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής.

Προανήγγειλε πρωτοβουλίες με στόχο την πολιτική τοποθέτηση της Νεολαίας σε κάθε ζήτημα που προβληματίζει. Στόχος είναι να καταφέρουμε “να μπολιάσουμε” τις ιδέες των νέων με τις δικές μας για να κάνουμε το “Βήμα μπροστά” που απαιτείται να κάνει η παράταξή μας. Συμπλήρωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Μπορεί να έχει αναβληθεί το συνέδριο Νεολαίας, λόγω των συνθηκών, καμία αναβολή όμως δεν χωρά η πολιτική έκφραση και αλληλεπίδραση μεταξύ των νέων του χώρου, εξ’ού και με απόφαση της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά, προχωρήσαμε σε διαδικασίες οργάνωσης του Δικτύου της Νέας Γενιάς.

Κρατάμε το κάλεσμα ζωντανό! Συγκροτούμε το πολιτικό δίκτυο της Νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής. Η πολιτικοποίηση των στόχων της Νέας Γενιάς, το μεγάλο στοίχημα!

 

 

 

Ενώ στη συνέχεια ο συντονιστής του δικτύου Γιώργος Τσούμας παρουσίασε τις θεματικές ενότητες και τα πρόσωπα που θα συντονίσουν την ανοιχτή πρωτοβουλία πολιτικής διαβούλευσης:

Είναι μεγάλη απόδειξη, πως το Κίνημα Αλλαγής, συμμετέχει ενεργά με την Νεολαία του σε κάθε ζήτημα της επικαιρότητας που εγείρει προβληματισμούς και απαιτεί προτάσεις, το γεγονός της μεγάλης αποδοχής του καλέσματος σε νέους σε όλη την Ελλάδα.

Το Δίκτυο της Νέας Γενιάς είναι η 1η προσπάθεια που κάνουμε για να ανοίξει μια διαρκής διαδικασία διαβούλευσης με την Νεολαία.

Ο Συντονιστής του Δικτύου της Νέας Γενιάς, προανήγγειλε την δημιουργία ενός άτυπου “ηλεκτρονικού φεστιβάλ” πριν το Πάσχα για να παρουσιαστούν τα πρόσωπα και οι ιδέες της Νέας Γενιάς

ΤΟΜΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ: 

6 ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ με 6 υπο-ενότητες στην κάθε μία στοιχειοθετούν το βασικό πλάνο σχεδιασμού του Δικτύου Νεολαίας: 

Α) ΕΡΓΑΣΙΑ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΖΑΒΑΣ

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ:

ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΙΔΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΛΕΙΑΣΙΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΑΚΟΥΡΕΛΗΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΝΑ 

Β) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ/ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ – ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΕΤΗΣ

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ, ΜΗΝΑΣ ΛΥΡΙΣΤΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΣΥΡΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΟΒΟΣ , ΝΙΚΟΣ ΝΑΟΥΜ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΡΝΑΡΗΣ 

Γ) ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΕΥΑ ΖΟΥΠΗ 

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΡΑΦΑΕΛΛΑ ΡΟΥΣΟΜΑΝΗ, ΒΑΣΙΑ ΜΑΔΕΣΗ, ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΤΣΑΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Δ) ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ 

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ:  

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΕΛΕΚΗΣ, ΝΤΟΡΑ ΠΕΦΑΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΡΙΔΑΣ

Ε) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΙΤΖΙΚΗΣ

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ: 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΣΑΝΑ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΤΣΑΚΟΠΙΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΡΙΖΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΡΜΑΔΟΓΙΑΙ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΡΛΟΣ

ΣΤ) ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ:

ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΑΝΤΙΔΟΥ, ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΒΙΛΗΣ , ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΑΟΥΛΑΡΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΡΜΠΕΤΗΣ , ΜΑΡΙΑ ΜΙΣΕΝΤΟΥ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ