Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η “Δημοκρατική Παράταξη” γράφει στο “The Socialist”: “H Φώφη ξέρει τον δρόμο…”

Published

on

Η ομάδα που απαρτίζει την “Δημοκρατική Παράταξη”

στο Τουίτερ, γράφει για το Νο1 website ενημέρωσης του Σοσιαλδημοκρατικού χώρου, το “Τhe Socialist”.

“Χωρίς αμφιβολία η αντιπολιτευτική ρητορική του Κινήματος Αλλαγής και ιδιαίτερα της Φώφης Γεννηματά στην παρούσα Κοινοβουλευτική περίοδο έχει προξενήσει εντύπωση καθώς ξεκινά να θυμίζει ΠΑΣΟΚ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και στην περίοδο της πανδημίας το Κίνημα Αλλαγής έχει αναπτύξει δυναμική αντιπολίτευση. Κάνει σκληρή κριτική, φέρνοντας δεκάδες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, βγάζει στην επιφάνεια τα σκάνδαλα τύπου Voucher αλλά και τα πολλά γκρίζα σημεία των νομοσχεδίων του Μεταναστευτικού αλλά και του Περιβάλλοντος. Πιέζει στα social media με έξυπνα βίντεο και γενικά θυμίζει ποιος είναι ο αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας ειδικά σε μια εποχή που η χώρα δεν έχει Αξιωματική Αντιπολίτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε λήθαργο και εσωκομματική διαμάχη.

Κριτική όμως δεν σημαίνει κραυγές, καθώς το Κίνημα έδειξε συναίνεση(ως όφειλε) στο υγειονομικό. Τέλος η Γεννηματά πήγε θεσμικά στην Marfin έστω και αν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην ίδια πλευρά της ιστορίας το 2010 ενώ πριν λίγες μέρες έστησαν επικοινωνιακά (κατ’εμάς) show.

Έτσι τις τελευταίες μέρες στήθηκε εκ νέου η θεωρία της σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν έχει καμία βάση και έχει ως στόχο να φθείρει την ενότητα και την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. Παράλληλα εφημερίδα βάζει στα μανταλάκια βουλευτές που τάχα είναι ένα βήμα πριν την ΝΔ. Τα σενάρια ευτυχώς διαψεύστηκαν.

Τι προσπαθεί να πετύχει είναι η Φώφη είναι το ερώτημα ;

Κατά την άποψη μας πρέπει να επιστρέψουμε στις ευρωεκλογές του 2019. Εκεί όπου το Κίνημα έφτασε το 7,7%. Το αποτέλεσμα ήταν μέτριο ωστόσο άφηνε περιθώρια με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 23% με τις εκλογές που όλοι βλέπαμε ότι πλησίαζαν.

Με τον Μητσοτάκη κυρίαρχο και την ΝΔ να φτάνει τα ποσοστά προ μνημονίου, η Γεννηματά κατάλαβε ότι δεν έχει να κερδίσει κάτι ως σύμμαχος της ΝΔ όπως ήθελε ο Βενιζέλος. Όταν λοιπόν τέθηκε το ζήτημα του Επικρατείας η Φώφη επέλεξε τον Γ. Καμίνη, έναν μετριοπαθή αλλά προοδευτικό πολιτικό και επί δύο τετραετίες Δήμαρχο Αθηναίων. Η επιλογή αυτή σηματοδότησε την σταδιακή απαγκίστρωση από την Δεξιά και ένα άνοιγμα στον παραδοσιακό χώρο του ΠΑΣΟΚ. Κατάφερε να μην κάνει ήρωα τον Βενιζέλο προτείνοντας του την Θεσσαλονίκη και έδειξε ηγετικά σημάδια καθώς δεν εκβιάστηκε. Κάποιοι υποψήφιοι ακολούθησαν τον Βενιζέλο στην έξοδο ωστόσο η Φώφη δικαιώθηκε με το 8,1%. To ποσοστό θα ήταν μεγαλύτερο αν το ΚΙΝΑΛ ήταν κάθετα αρνητικό απέναντι στην ΝΔ αφού το “ θα είμαστε αντιπολίτευση αλλά η χώρα θα κυβερνηθεί” δεν έπεισε.

Advertisement

Σήμερα η Φώφη δεν προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, τον ίδιο κόσμο που στήριζε το ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2009. Τους πολίτες που μέσα στις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης πίστεψαν σε κάτι που νόμιζαν ότι θα τους δώσει διέξοδο αλλά τους απογοήτευσε. Η Φώφη ξέρει ότι εκεί είναι η δεξαμενή. Το λεγόμενο αντιδεξιό κοινό που άλλωστε ήταν πλειοψηφικό στο μεγάλο ΠΑΣΟΚ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ σε τραγική εσωκομματική και κοινοβουλευτική κατάσταση αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία. Το τρίτο κόμμα να δείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την Κυβέρνηση από ότι το δεύτερο κόμμα και σταδιακά οι προοδευτικοί πολίτες να επιστρέφουν στο σπίτι τους. Δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά αυτή η Παράταξη είναι για τα δύσκολα.

Η ισχυροποίηση του Κινήματος Αλλαγής περνά από την αυτονομία. Καμία σύμπραξη με την Νέα Δημοκρατία καθώς είναι ο φυσικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ ιστορικά και γιατί η περίοδος 2012–14 και η ρετσινιά “ουρά της δεξιάς” ακόμα πονάει τον χώρο και φυσικά μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ που πολέμησε το ΠΑΣΟΚ το λοιδόρησε και σήμερα με άλλοθι ένα δήθεν Προοδευτικό μέτωπο (στο οποίο θα συμμετέχει η Ακροδεξιά και η Καραμανλική Δεξιά) θέλει να κρυφτεί πίσω από τις ιδέες και τις θέσεις της Σοσιαλδημοκρατίας για να παριστάνει ο Τσίπρας τον σοβαρό κεντροαριστερό. Τέλος στο ερώτημα αν θα μείνει η χώρα ακυβέρνητη, ήρθε η ώρα οι δύο μεγαλύτερες δυνάμεις να δώσουν απάντηση. Η δική μας σειρά πέρασε, δυστυχώς με καταστροφικά για το κόμμα αποτελέσματα. Άλλωστε όπως είπε και ο Χάρης Καστανίδης τα δεκανίκια δεν ψηλώνουν.

Με την υγειονομική κρίση να υποχωρεί και τις εκλογές στο τραπέζι ας δείξουν όλοι εμπιστοσύνη στην προσπάθεια που κάνει η όλη η ηγετική ομάδα αλλά και τα στελέχη.”

Βρείτε την “Δημοκρατική παράταξη” στο Facebook, κάντε κλικ ΕΔΩ