Δημοσκόπηση GPO: “Μεγαλύτερο το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ που έχουν “Καλύτερη” εικόνα για τον Μητσοτάκη από τους ψηφοφόρους της ΝΔ!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 36,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει ποσοστό 22,7%, δηλαδή με μια διαφορά 13,7 ποσοστιαίων μονάδων.

Ως προς την πρόθεση ψήφου ακολουθούν ΚΙΝ.ΑΛ. με 7,1%, ΚΚΕ με 6,3%, Ελληνική Λύση με 4,1% και ΜέΡΑ25 με 3,0%.

Παράλληλα, το 12,5% των ερωτηθέντων απαντά «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ», ενώ το 4% άλλο κόμμα.

 

“ΑΠΩΛΕΙΕΣ” η ΝΔ:

Η ΝΔ μετράει απώλειες εξαιτίας της πολύκροτης υπόθεσης του σκηνοθέτη (το 56,2% τάσσεται υπέρ της παραίτησης της Λίνας Μενδώνη, ανάμεσά στους και ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους της ΝΔ), των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια» αλλά κυρίως λόγω της ανταπόκρισής της στις οικονομικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία, καθώς δύο στους τρεις Έλληνες θεωρούν ελλιπή τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη στήριξη της οικονομίας και της απασχόλησης.

Με φόντο την επόμενη ημέρα της πανδημίας, ωστόσο, αναδεικνύονται και οι μεγαλύτερες ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας. Αν και η συνολικότερη διαχείριση εξακολουθεί να δίνει πόντους στην κυβέρνηση, διαμορφώνεται πλέον μια πλειοψηφία που αμφισβητεί το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης και τα μέτρα κοινωνικής στήριξης απέναντι στον κορωνοϊό (το 64,5% των ερωτηθέντων τα κρίνει ανεπαρκή). Πρόκειται για το πεδίο στο οποίο είναι πρόδηλο ότι θα παιχθούν το επόμενο διάστημα και τα περισσότερα πολιτικά στοιχήματα.

“ΤIP” ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ 

Σε ακόμη μία  δημοσκόπηση, τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται καλύτερα και έχει μεγαλύτερη απήχηση στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής, παρά στους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Συγκεκριμένα:

Στην ερώτηση: “Ανεξάρτητα με το τι ψηφίζετε, η εικόνα που έχετε για τον Πρωθυπουργό μετά από 1μιση χρόνο διακυβέρνησης είναι καλύτερη-η ίδια-χειρότερη ή ΔΞ/ΔΑ;”  

H απάντηση των συμμετεχόντων, βγάζει και πάλι όλους εμάς που εδραζόμαστε ιδεολογικά στον  Προοδευτικό χώρο, “έξω από τα ρούχα μας”:

44,6% : Αυτό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ που έχουν “ΚΑΛΥΤΕΡΗ” εικόνα για τον ΠΘ

15,7% : Αυτό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ που έχουν “ΚΑΛΥΤΕΡΗ” εικόνα για τον ΠΘ

47,6% : ΑΥΤΟ είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ που έχουν “ΚΑΛΥΤΕΡΗ” εικόνα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη!!! 

 

Υ.Γ: Την ώρα που η ΝΔ φαίνεται ακόμα και σε δημοσκοπήσεις που γίνονται σε ΑΥΤΗ την Ενημέρωση, κάποιοι επιλέγουν να “πλαγιοκοπήσουν” από τα Δεξιά το Κίνημα Αλλαγής !!!!!! 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ