Ε, όχι και “ντροπή” να ζητάμε το λόγο που ενισχύεται η Εκκλησία και ΟΧΙ το ΕΣΥ σε καιρό πανδημίας!

Πελώνη: Δεν ενισχύεται μόνο η Εκκλησία, αλλά όλες οι θρησκείες - Ντροπή και να το συζητάμε 

Πελώνη: Δεν ενισχύεται μόνο η Εκκλησία, αλλά όλες οι θρησκείες – Ντροπή και να το συζητάμε

Με το επιχείρημα της θρησκευτικής ελευθερίας υποστηρίζει η κυβέρνηση την έκτακτη κρατική επιχορήγηση στην Εκκλησία λόγω κορονοϊού, απορρίπτοντας τις έντονες αντιδράσεις διά της μετάθεσης της συζήτησης. Η έκτακτη επιχορήγηση δεν αφορά μόνο την Εκκλησία, αλλά όλες τις θρησκευτικές κοινότητες. Είναι ντροπή να συζητάμε εάν πρέπει να στηριχθούν οι θρησκευτικές κοινότητες εν μέσω κορονοϊού. Η κυβέρνηση σέβεται τους πολίτες και τη θρησκευτική ελευθερία όλων”  Είπε, μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία που κατέθεσαν στη βουλή οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, προβλέπεται έκτακτη επιχορήγηση για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας και την κάλυψη έκτακτων αναγκών της λόγω κορονοϊού.

Η τροπολογία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς την ίδια στιγμή ξεκινά η σταδιακή άρση του lockdown με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει πλέον οικονομική δυνατότητα στήριξης των κλάδων που είχαν κλείσει.

Το ύψος της επιχορήγησης που θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως δεν αποκαλύπτεται το ύψος της επιχορήγησης αυτής.

Σύμφωνα με την τροπολογία που θα ψηφιστεί στη Βουλή, η εφάπαξ επιχορήγηση θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο.

Εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδος, θα επωφεληθούν η Εκκλησία της Κρήτης, οι Ιερείς Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα και τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του Ν. 4301/2014.

Παπανικολάου: 143 ασθενείς στην Αττική βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, κάνει αναφορά για 143 ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε όλη την Αττική, ενώ τα σημερινά κρούσματα αγγίζουν τις 3.500 σε όλη την χώρα με νέα “έξαρση” του κορονοϊού στην Θεσσαλονίκη με τα λήμματα της πόλης να εμφανίζουν 60% άνοδο των ποσοστών του ιικού φορτίου! Η Κα Πελώνη “μας κουνά το δάχτυλο” γιατί ζητήσαμε τον λόγο που ενισχύεται η Εκκλησία από το κράτος εφάπαξ και αφορολόγητα με ποσό που δεν έχουμε μάθει ακόμα και ενδεχομένως να κάνουμε πολύ καιρό να μάθουμε, ενώ το ΕΣΥ έχει αφεθεί στη μοίρα του και “πανηγυρίζουν” κυβερνητικοί και ΜΜΕ για το άνοιγμα της αγοράς ενώ αντίθετα, 1 χρόνο πριν, οι ίδιοι, έσπερναν τον φόβο, τον πανικό και την καταστροφολογία για 180 κρούσματα ημερησίως! 

Το tweet του Πάνου Παπανικολάου:

«Δυστυχώς αυτό δεν είναι πρωταπριλιάτικο.
1/4/21, 10.40 πμ : 143 (εκατόν σαράντα τρεις) ασθενείς στην Αττική διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους- πρόχειρους αναπνευστήρες. Ο πατέρας σας, η μητέρα σας, ο αδελφός σας, η αδελφή σας. Κοινοί θνητοί. Παιδιά ενός κατώτερου θεού.»

 

 

Σχόλιο: Γαβρής Άγγελος 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ