Εικόνες ντροπής οι “χώροι αναμονής” ασθενών με κορονοϊό στο Νοσοκομείο “Παπανικολάου”

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος- Αρχισυντάκτης “The Socialist- Res Publica e-Magazine”

Κανένας σεβασμός στον άρρωστο ούτε στους υγειονομικούς! Τραγική εικόνα – ενδεικτική της προχειρότητας με την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει το 2ο κύμα της πανδημίας…

H Θεσσαλονίκη, είναι αυτή την στιγμή που μιλάμε, η πιο μολυσμένη πόλη της χώρας. Η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι 78%. Το Νοσοκομείο Παπανικολάου είναι εκ των νοσοκομείων αναφοράς κορονοϊού στην συμπρωτεύουσα και οι εικόνες που ακολουθούν είναι εικόνες ντροπής. Ντροπής για την ολιγωρία της κυβέρνησης Μητσοτάκη εδώ και 8 μήνες! Χρέος της κυβέρνησης ήταν η υποστήριξη και η ενίσχυση του Ε.Σ.Υ αντ’αυτού φαίνεται πως τα κονδύλια “επενδύθηκαν” σε “ημετέρους” στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης του “Γαλάζιου επιτελικού κράτους” που έχει χτιστεί μετά μανίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Υπήρχε απόθεμα, είπε ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του. 37δις έχουν “περισσέψει” εκ των οποίων τα 30.8 δισ είναι δανεισμοί από τις αρχές του 2019 μέχρι σήμερα- άρα δεν έχει περισσέψει σχεδόν τίποτα κύριε Μητσοτάκη, τα δανειστήκατε στην “πλάτη” του Έλληνα πολίτη- από αυτό το απόθεμα , τα 2δισ να είχαν επενδυθεί στο Ε.Σ.Υ θα μπορούσαμε να αντέξουμε και 2ο και 3ο κύμα πανδημίας!

Αντ’αυτού…. οι εικόνες είναι στην Ελλάδα, του 21ου αιώνα. Στην Ελλάδα του 2ου κύματος της πανδημίας, στο Ν.”Παπανικολάου”:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ