Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβόλιο Covid19: Το “Χρηματιστήριο Ελπίδας” στο οποίο ποντάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Δημοσιεύτηκε

στις

Του Dr Βαγγέλη Αναξιμάκη, γιατρού στην Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α

Once a COVID-19 vaccine is found, what happens next? | Euronews

Εδώ και καιρό, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σε όλο τον κόσμο για το εμβόλιο που θα κερδίσει την μάχη απέναντι στην πανδημία.

Στις Η.Π.Α, έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από πλευράς Donald Trump, ο οποίος δήλωσε πως του είχαν αποκρύψει την πληροφορία για την επιτυχημένη δοκιμή covid19 vaccine από την Pfizer και την Μοderna, σκόπιμα λέει ο ίδιος, για να μην εκλεγεί και να εκλεγεί ο αντίπαλός του, Joe Biden. Μίλησε για “στημένο παιχνίδι” στην παγκόσμια σκακιέρα των “λίγων και εκλεκτών ευνοούμενων του συστήματος που θέλουν το κακό του”…

Δηλώσεις από μια τουλάχιστον αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που δεν έμαθε ποτέ του να χάνει…

Υπάρχει όμως μια και μοναδική αλήθεια σε όλα όσα είπε ο απερχόμενος Πρόεδρος των Η.Π.Α: Το παιχνίδι φαίνεται να είναι “στημένο”. Ένα παιχνίδι στο όνομα της υγείας των πολιτών του κόσμου. Παιχνίδι που έχει χρηματιστηριακή και πολιτική αξία και συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου. Προσοχή! Δεν μιλώ για συνωμοσία κορονοϊού. Μιλώ για εκμετάλλευση αυτής της εξαιρετικά αληθινής και πέρα για πέρα επικίνδυνης πανδημίας που σπέρνει καθημερινά τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους ανά την υφήλιο!

Παρατηρούμε, πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιδιώκει να μπεί στο παιχνίδι που εμπορεύεται την ελπίδα για μικροκομματικούς λόγους. Αν θυμάστε, από τον Μάρτιο ακόμα είχε ήδη ξεκινήσει μια παραφιλολογία περί του πολυπόθητου εμβολίου…

Απο τον Μάρτιο, ενώ η πανδημία βρισκόταν στο 1ο κύμα – όλοι όσοι γνωρίζουν από λοιμώδεις νόσους και επιδημικές εξάρσεις γνωρίζουν πως για να κάνει τον κύκλο της μια επιδημία χρειάζεται τουλάχιστον ένα στάδιο 3ων κυμάτων!- υπήρχαν δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη για την ελπίδα του εμβολίου που θα είναι σύντομα σε κατάσταση τελικής έγκρισης!

Πως γίνεται να γνωρίζουν το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ένα εμβόλιο που ο μέσος χρόνος εύρεσης του σωστού τύπου χωρίς παρενέργειες , είναι τουλάχιστον τα 2 έτη; Πως γίνεται να κάνει δηλώσεις ο Υπουργός Υγείας, Κικίλιας, από τον Σεπτέμβριο για συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα προσδόκιμης παραγγελιοδοσίας εμβολίων στην Ελλάδα; Ενώ δεν έχουν δοθεί ποτέ προς δημοσίευση ποσοστά επιτυχίας του λεγόμενου εμβολίου; Πως γίνεται μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα από το ναυάγιο της Astra Zeneca να πηγαίνουμε στον “θρίαμβο” της Pfizer και μέσα σε 1 εβδομάδα(!) από 90% επιτυχία της Pfizer, να πηγαίνουμε στο 92.5% επιτυχία του Ρωσικού Sputnik , στο 94% επιτυχία της Moderna και σήμερα να μαθαίνουμε 95% της Pfizer;

Αγαπητοί αναγνώστες, είτε θεωρείτε πως όλα αυτά είναι δώρα Χριστουγέννων από παγκόσμιες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες είτε θεωρείτε πως όλα είναι ένα εμπόριο ελπίδας. Ένα εμπόριο που έχει αντίκρυσμα στις μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών και στις πολιτικές μετοχές των κυβερνήσεων με βάση την εταιρεία που θα επιλέξουν να εμβολιάσει τους πολίτες της!

Διαφήμιση

Το ζήτημα είναι ένα και πολύ βασικό: Γνωρίζουμε όντως πως θα γίνουν επιτυχημένοι εμβολιασμοί και θα είναι έτοιμα όλα περί τις αρχές του 2021; Σήμερα μίλησε ο Υπουργός Υγείας Κικίλιας και από εκεί που περιμέναμε την ανακοίνωση παράδοσης 25 εκατ. εμβολίων, μαθαίνουμε πως θα δοθούν αρχικά 100.000 δόσεις και .. βλέπουμε!

Στην υγεία, δεν βλέπουμε και κάνουμε… Στην υγεία χρειάζεται υπευθυνότητα, όχι λαϊκισμός και κοινή λογική. Ένα εμβόλιο για να κριθεί επιτυχημένο χρειάζεται 2-3 χρόνια επιβεβαιωμένων κλινικών δοκιμών σε μεγάλο αριθμό εθελοντών και τουλάχιστον ένας κύκλος επιτυχημένων εμβολιασμών σε συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα-κυρίως στις ευπαθείς και υψηλής επικινδυνότητας ομάδες – ώστε να πούμε πως κερδίσαμε την μάχη απέναντι σε επιδημική νόσο.

Εξ’άλλου, με όλα όσα ακούμε καθημερινά, περί εμβολίου κλπ.. το μόνο που καταφέρνουμε είναι να μπούμε και εμείς, οι απλοί πολίτες στο παιχνίδι κάποιων άλλων ως πιόνια. Πιόνια που μετακινούνται αποκλειστικά και μόνο για να κερδίσει την παρτίδα κάποιος άλλος, για δικούς του λόγους… όχι για το κοινό καλό, πάντως…