Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειλημμένη απόφαση Μητσοτάκη: Πρόωρες Εκλογές μετά το Καλοκαίρι!

Published

on

Γράφει ο Αρχισυντάκτης του “The Socialist” & “Res Publica Magazine” , Γαβρής Άγγελος.

Πρόωρες εκλογές. Ένα “σενάριο” που “διαρροές” του Μαξίμου, αναμασάνε από την 1η ημέρα του 1ου lockdown στην Ελλάδα.

Μετά και τον “ανασχηματισμό της Δεξιάς”, είναι πλέον σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, “χτίζει γέφυρες” με κάθε πτέρυγα της Δεξιάς, ικανοποιώντας “Σαμαρικούς” και μη, με το νέο Υπουργικό συμβούλιο… των 60 ατόμων(!) να στέλνει το μήνυμα της ανεπίσημης έναρξης μιας μακράς προεκλογικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “The Socialist”, η απόφαση για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είναι δεδομένη. “Μετά τα μπάνια και όταν ο εμβολιασμός είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα”, αναφέρουν συνομιλητές του “στενού” Πρωθυπουργικού κύκλου. Δεν σκοπεύει ο Μητσοτάκης να περιμένει να γίνουν εμφανή τα “πολιτικά κενά” και η βαθιά οικονομική κρίση που ταλανίζει ήδη την κοινωνία.

Ας κάνουμε μια προσπάθεια να απαριθμήσουμε όλα αυτά με τα οποία η κυβέρνηση δεν θέλει να έρθει αντιμέτωπη και μάλλον για αυτό προτιμά να ασχολείται με εξοχικά και “σκάνδαλα-πυροτεχνήματα”…

 1. Οι πολιτικές ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας – ένα ολόκληρο Καλοκαίρι, η κυβέρνηση ασχολούταν με την σύσταση του επιτελικού κράτους της Δεξιάς μα όχι με το Ε.Σ.Υ και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού…
 2. Τα εργασιακά – ακόμα οι υγειονομικοί περιμένουν κάτι περισσότερο από την “υπερκομψη Μάρεβα” να χειροκροτά στο μπαλκόνι, συγκεκριμένα έχουν αιτήματα ένταξης σε βαρέα ανθυγιεινά, δώρο Χριστουγέννων δεν είδαν -και ούτε θα δουν- και περιμένουν ως ελάχιστη αναγνώριση της ουσιαστικής θυσίας στις οικογένειες των εργαζομένων στον κλάδο της Υγείας που πέθαναν λόγω κορονοϊού, την αναγνώριση του θανάτου τους ως εργατικό ατύχημα – αυτό και αν δεν θα το δουν με την  νεοφιλελεύθερη Δεξιά στο τιμόνι της χώρας!- Σε άλλα νέα, απλήρωτες υπερωρίες, καθυστερήσεις πληρωμών και μείωση αποδοχών μα και κατάργηση του 8ωρου και της Κυριακάτικης Αργίας -όλα στο τραπέζι!
 3. Το θέμα με την δωρεάν παραχώρηση-χωρίς να φαίνεται σε καμία “Εφημερίς της Κυβερνήσεως” και καμία Διαύγεια, των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών στην “Pallantir”
 4. Οι απευθείας αναθέσεις έργου -και με τη βούλα πλέον- σε γνωστούς και μη εξαιρετέους “ημετέρους” .
 5. Οι στρατιές “μετακλητών” μέσα σε 1 χρόνο διακυβέρνησης -και 10 μήνες προσχηματικής εργαλειοποίησης της πανδημίας-
 6. Τα νομοσχέδια-βράδυ /μεταξύ αυτών και η εξίσωση πτυχίων κολλεγίων-ΑΕΙ με τους θεσμικούς φορείς να είναι “στα κάγκελα”, πλέον το θέμα οδηγείται ΚΑΙ στην Δικαιοσύνη
 7. Το δόγμα της καταστολής και η αστυνομοκρατία επιλεκτικά, με πρόφαση την πανδημία
 8. Το σκάνδαλο με τις σχολικές μάσκες και την τηλεκπαίδευση.
 9. Η “Λίστα Πέτσα” – που έκανε 3 μήνες να δοθεί στην δημοσιότητα…..
 10. Η κατάσταση στην Ενημέρωση – η κυβερνητική μονοφωνία, τα “memo” και οι επιλογή ΜΜΕ που θα λάβουν επιδότηση!
 11. Το “φιάσκο” με τα εμβόλια στην χώρα. Μόλις το 0.09% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί, με την Ελλάδα να βρίσκεται “στον πάτο” σε παγκόσμια έρευνα για τις χώρες που “θωρακίζονται” από τον κορονοϊό. Σαν να μην έφτανε η “κρυολουσία” με τον αριθμό τον εμβολίων, έρχεται η κυβέρνηση να δηλώνει πως υπάρχει έλλειμμα σε … βελόνες!

Αναφέρω 10 +1 “Τρανταχτές” περιπτώσεις που θα έπλητταν αφόρητα την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους συν’αυτώ σε περίπτωση που ασχολούμασταν όλοι σοβαρά -όπως αρκετά ΜΜΕ που σέβονται το λειτούργημα της Δημοσιογραφίας κάνουν όλο αυτό το διάστημα- 

Για αυτούς και ακόμα περισσότερους λόγους η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιθυμεί πρόωρες εκλογες.

Ο πιο σημαντικός λόγος είναι η κατάσταση στα Εθνικά και την Οικονομία της χώρας. Σε αυτά, ο κόσμος δεν αστειεύεται και αυτό το ξέρει η κάθε κυβέρνηση. Πόσο μάλλον η κυβέρνηση Μητσοτάκη που κατά κύριο λόγο… “Βλέπει και κάνει”. Βλέποντας λοιπόν το “τσουνάμι” των πολιτικών ευθυνών που την βαραίνουν, ένα μνημόνιο που θα ονομαστεί κάπως αλλιώς -ούτε “συμφωνία” θα ονομαστεί, μάλλον προς “όροι του Ταμείου Ανασυγκρότησης” το βλέπουν αρκετοί ειδικοί- και φυσικά προσπαθώντας να εξαργυρώσει το “Σύνδρομο του Μεσσία” που παρατηρείται σε κάθε περίοδο εθνικών κρίσεων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι έτοιμη να ενορχηστρώσει το τέλειο “πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα”.