Connect with us

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΑΛ

“Eκλογές ενότητας και ΟΧΙ διχασμού!”

Published

on

Σε μια περίοδο ακραίας πόλωσης και έντονου πολιτικού συναισθηματισμού, η ψυχραιμία και η κομματική συσπείρωση πρέπει να αποτελεί το ζητούμενο για την επόμενη ημέρα του Κινήματος Αλλαγής, του μετά-εξελιγμένου φορέα του ΠΑΣΟΚ που τόσο πολύ συνέβαλε στην κανονικοποίηση και προοδευτική διαμόρφωση των αξιών αυτής της χώρας.

Με την οριστικοποίηση του χρονικού ορίζοντα για τις επικείμενες εσωκομματικές διεργασίες του Κινήματος Αλλαγής, μπαίνει ένα οριστικό τέλος στις όποιες «σκιές» αμφιβολίες και δισταγμούς των προηγούμενων μηνών, που μόνο να «τραυματίσουν» περισσότερο μπορούν μια παράταξη που κακά τα ψέματα δίχως εκείνη όλα θα ήταν διαφορετικά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι βάσεις για μια ομαλή και συγκροτημένη πορεία προς την κάλπη έχουν ήδη τεθεί, με υποψήφιους και εκλέκτορες να βρίσκονται έτοιμοι για ίσως τη σημαντικότερη «μάχη» που θα δοθεί εντός του πιο ιστορικού κόμματος της Ελλάδας. Ένα κόμμα, το οποίο όπως ορθά είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου «ήταν, είναι και θα είναι ένα κίνημα».

Ένα Κίνημα το οποίο οφείλει να αγκαλιάσει εκ νέου όσους από τη μια προτίμησαν να φύγουν από εκείνο παρασυρόμενοι από τυμπανοκρουσίες και λαϊκισμούς και από την άλλη εκείνους που σταθερά και πιστά όλα αυτά τα δύσκολα μνημονιακά χρόνια παρέμειναν πιστοί στις ιδέες και τα προτάγματα που πρεσβεύει τα 47 χρόνια παρουσίας του στην Ελληνική Βουλή και φυσικά στην κατ’ επέκταση ελληνική κοινωνία.

Αποτελεί Χρέος όλων εμάς που θεωρούμε ότι η σοσιαλδημοκρατία ΔΕΝ έχει σβήσει από αυτή τη χώρα να παλέψουμε με «νύχια και με δόντια» προκειμένου να κρατήσουμε ψηλά τα ιδανικά και τις αξίες ενός σοσιαλισμού που όχι μόνο είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, αλλά αποτελεί και τη μοναδική λύση ανάμεσα σε μια φοβική και πολλές φορές υφέρπουσα προς ακραίες φωνές Δεξιά, και μια επικίνδυνη Αριστερά που εναγωνίως ψάχνει για ένα νέο αφήγημα, πάντοτε στις πλάτες του ελληνικού λαού.

 

Ήρθε η στιγμή να παραβλέψουμε τις όποιες διαφορές μας και σεβόμενοι την ετυμηγορία της βάσης μας, των απλών ανθρώπων του μεροκάματου και του μόχθου να γυρίσουμε μια νέα σελίδα στο ένδοξο «πολιτικό βιβλίο της δικής μας Ιστορίας». 

Advertisement

Προσοχή όμως! Δεν θα πρέπει να πέσουμε στη παγίδα των «αντιπάλων» μας και να στραφούμε ο ένας σύντροφος απέναντι στον άλλον! Εάν κάτι τέτοιο γίνει πράξη, τότε ο διχασμός και η διχόνοια θα είναι το λιγότερο που θα μας απασχολεί την επόμενη ημέρα. 

Πιστέψτε με σύντροφοι μου. Ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος, και σε αυτή τη πορεία προς την επιστροφή στις δημοκρατικές ρίζες και τον πολιτικό πολιτισμό, όλοι μας χωράμε και μπορούμε να προσφέρουμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι ένα ακόμη λιθαράκι για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το Κίνημα Αλλαγής!

Εκλογές λοιπόν ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΟΧΙ ΔΙΧΑΣΜΟΥ, διότι σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς η Πατρίδα μας χρειάζεται, και ως πιστοί στρατιώτες της παράταξης, αλλά και της τεράστιας αγάπης μας προς το εθνικό συμφέρον, αποτελεί ύψιστο καθήκον μας να κλείσουμε αφενός τα «αυτιά» μας στις σειρήνες του λαϊκισμού και αφετέρου όλοι μαζί και ενωμένοι να κάνουμε το πολυπόθητο βήμα για να επιστρέψει ξανά το Κίνημα Αλλαγής εκεί όπου πραγματικά ανήκει!

 

*Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης είναι πολιτευτής με το Κίνημα Αλλαγής, Μέλος στη Γραμματεία Τομέα Ναυτιλίας ΚΙΝΑΛ, Επιχειρηματίας στον κλάδο της Ναυτιλίας και της Εστίασης