ΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Ηλίας Μόσιαλος: “Χρειαζόμαστε άμεσα μια εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας.”

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ηλίας Μόσιαλος τοποθετήθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας ασκώντας έμμεσα, κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις αποφάσεις της:

Χρειαζόμαστε άμεσα μια εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR”

Μια στρατηγική που δεν θα είναι ένα σύνολο αντανακλαστικών κινήσεων, ούτε η αλλαγή πολιτικής χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση (μη χρήση της μάσκας στα πολυκαταστήματα με απόφαση συγκεκριμένου υπουργείου).

Η εθνική στρατηγική προϋποθέτει τις συντονισμένες δράσεις της πολιτείας, των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και των πολιτών.

Η στρατηγική πρέπει να βασίζεται στη διεπιστημονική προσέγγιση. Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι μόνο ιατρικό θέμα. Θα ήταν αν είχαμε αποτελεσματικές θεραπείες και εμβόλια. Δεν έχουμε όμως ακόμη και δεν είναι σαφές το πότε θα έχουμε.

Τα εμβόλια θα πρέπει να κυκλοφορήσουν και να χρησιμοποιηθούν μόνο όταν επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους. Και δεν πρέπει να υπάρχουν εκπτώσεις όσον αφορά στην ασφάλεια των εμβολίων. Ούτε νομικές ρυθμίσεις που να παρακάμπτουν τις θεσπισμένες διαδικασίες έγκρισης εμβολίων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Γεννηματά για περίπτωση συγκυβέρνησης: "Ας κάνει επιτέλους ο καθένας την δουλειά του! -Το ΚΙΝΑΛ σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης στην χώρα"

Συνέντευξη Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη: Θανάσης Ζαννιάς: "Να παραιτηθεί ο Αυγενάκης - κάποιος να του πει πως χωρίς σωματεία δεν θα υπάρχει ο Αθλητισμός και η καρέκλα που κάθεται!"

Συνέντευξη «The Socialist» και τον Άγγελο Γαβρή παραχώρησε ο…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"RES PUBLICA 03": Έρευνα: "Εστίαση, ώρα μηδέν!"

Σε καιρούς “lockdown”, υγειονομικής κρίσης και…
Read more