ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Κυβέρνηση φέρει την Αποκλειστική Ευθύνη για ό.τι συμβεί στην Εκπαίδευση». Της Σοφίας Πουλοπούλου

Γράφει η Σοφία Πουλοπούλου:

«Η Κυβέρνηση φέρει την Αποκλειστική Ευθύνη για ό.τι συμβεί στην Εκπαίδευση»

Η Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποποιήθηκε και πάλι των ευθυνών της και προσπάθησε να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες.

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR”

Αντί να περιμένει κανείς μια γενναία μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (πχ 15 μαθητές ανα τμήμα όπως τον Ιούνιο), η Υπουργός Παιδείας προσπάθησε να μας πείσει ότι ο μέσος όρος μαθητών ανά τμήμα στη χώρα μας, ανέρχεται στους 17 και ότι όλα θα είναι ρόδινα. Εντελώς παραπλανητική εικόνα, αφού στα μεγάλα αστικά κέντρα τα τμήματα λειτουργούν με 23-25 μαθητές.

Μας ενημέρωσε ακόμα:

– ότι το σχέδιό τους είναι «βλέποντας και κάνοντας».
– ότι οι μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού, καθώς και της ειδικής αγωγής, θα είναι απολύτως καλυμμένοι με τη χρήση μίας μάσκας
– και ότι οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα καλύψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών που επίσης θα λείπουν. Δηλ αν λείπει πχ η μουσικός, με τη λήξη της καραντίνας, τα παιδιά θα πάρουν αρμονία, αν λείπει ο φυσικός θα μπουν στη ΝΑΣΑ κοκ.

Και όλα αυτά μέχρι το σχέδιό τους να αποδειχθεί ανεπαρκές, η πολιτική ευθύνη να βρει άλλοθι και να μετατεθεί σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς και ο ιός να έχει διασπαρεί στην εκπαιδευτική και σχολική κοινότητα. 

Τέλος μίλησε για αύξηση των προσλήψεων αναπληρωτών, τη στιγμή που οι προσλήψεις στην Ά φάση, είναι μειωμένες κατά πολύ σε σύγκριση με πέρσι, παρά το γεγονός ότι χιλιάδες ήταν οι εκπαιδευτικοί που συνταξιοδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Περιμένουμε να δούμε μάλλον την «αύξηση» στη β´ ή γ´ φάση προσλήψεων..

Η Σοφία Πουλοπούλου είναι αναπληρώτρια  εκπαιδευτικός στη Σύρο, Αντιπρόεδρος ΔΣ Σύρου Τήνου Μυκόνου, Υπ. Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΚΙΝΑΛ, Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του ΚΙΝΑΛ, Μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου Δη.Συ. και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας