Εμβολιασμοί: Aπό “700.000 εμβόλια αρχές Δεκέμβρη” μέχρι τις 9.750 εμβόλια στο τέλος Δεκέμβρη!

Με το εμβολιαστικά κέντρα στην χώρα μας να κάνουν marketing σήμερα, με φωτογραφίες και έτοιμο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, κινδυνεύουμε να “χάσουμε” την είδηση, που σημαίνει πως μέχρι τέλος Γενάρη, μόλις 4χιλιάδες συμπολίτες μας θα έχουν εμβολιαστεί!

Για στοίχημα που θα κρατήσει μήνες έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. . .

Η χώρα μας περιμένει να παραδοθούν έως το τέλος Ιανουαρίου, 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου και στο σύνολο 1.250.00 δόσεις έως τέλος Μάρτη.

Με δεδομένο πως οι άνω των 65+ είναι περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι και άλλες 100.000 έως 150.000 οι υγειονομικοί τα εμβόλια σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν για να εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι ο γενικός πληθυσμός αφού μεσολαβούν 20 μέρες μετά την πρώτη δόση και ακόμη 10 μέρες από την δεύτερη για να επιτευχθεί η ανοσία…

Σε συνέντευξη του ο Στέλιος Πέτσας εξέφρασε την αισιοδοξία ότι από τον Φεβρουάριο το κενό θα καλυφθεί. Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα στους εμβολιασμούς θα έχουν οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι.

Η έλλειψη εμβολίων δημιουργεί παγκόσμια μία μάυρη αγορά, όπως αναφέρει ο ιστότοπος financial post.Ένας έμπορος ισχυριζόταν πώς έχει εμβόλια παραγωγής από την Κίνα στην τιμή των 750 δολαρίων για δύο δόσεις με πληρωμή σε bitcoin, ενώ οι Times αποκαλύπτουν πως Μη εγκεκριμένα εμβόλια πωλούνται για 800 δολάρια στην «μαύρη αγορά».

Τι δήλωσε ο Β.Κικίλιας τότε, τι δήλωσε πρόσφατα ο Στ.Πέτσας….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ